با وجود گذشت بیش از هشت ماه از عملیات طوفانالاقصی و در پی آن وحشیگری، قتل عام و جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم غزه، فلسطین به دغدغه اصلی دنیا و بشریت تبدیل شده است.
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در دفاع از حقوق مظلومین فلسطین به مسیر بسیج ملل اسلامی و غیر اسلامی در حمایت از قیام فلسطینیان معتقد بودند. نامگذاری روزجهانی قدس و احیای حج ابراهیمی و تأکید بر مراسم برائت از مشرکین به عنوان جزئی تفکیکناپذیر از روح حج واقعی و مناسک آن از جمله راهبردهای امام خمینی(ره) برای حمایت جهانی از مستضعفین و در رأس آنها مردم فلسطین بود.
رهبر معظم انقلاب در سیوچهارمین مراسم سالگرد رحلت امام خمینی(ره) ایجاد تحولات تاریخی در سطح امت اسلامی را یکی از سه عمل عظیم و بزرگ و تاریخی امام(ره) دانستند و بر تأثیر حرکت امام(ره) در بیداری امت اسلامی و تبدیل شدن فلسطین به مسئله اول جهان اسلام تصریح کردند.
در این راستا سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که چه میزان بیداری جهانی در حمایت از فلسطین دستاورد مکتب امام راحل بوده است، گفت: بهتر است کمی به حوادث پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بازگردیم؛ چندین بار بین کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی جنگهای سنگینی رخ داد اما اعراب در تمام جنگها علیرغم مجهز بودن به سلاحهای سنگین، نیمه سنگین و سبک شکست خوردند.
وی به شکست اعراب از همان سال تأسیس رژیم منحوس صهیونیستی در 1948 اشاره کرد و افزود: اعراب بازهم در سالهای 1956، 1967 و 1973 شکستهای سختی میخورند که در نهایت منجر به امضا و اجرای معاهده ننگین کمپ دیوید شد.
بیشتر بخوانید:
کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: هنگامی که مصر با رژیم صهیونیستی آشتی کرد تقریبا جهان عرب پس از مصر یا به صورت علنی یا نیمه علنی و پنهان رابطه را با رژیم صهیونیستی برقرار کردند و کشور اردن نیز معاهدهای با عنوان وادی عربه امضا کرد.
سیدافقهی اظهار کرد: این جریان سازش ادامه یافت تا اینکه انقلاب اسلامی با الهام از آموزهها، منظومه فکری و رهبری حضرت امام راحل، مسئله فلسطین را به مسئله اول جهان اسلام تبدیل کرد و یک بیداری در جهان عرب و اسلام شکل گرفت و جنبشها و سازمانهای جهادی و مقاومت اسلامی تشکیل شدند؛ در لبنان، حزبالله، در فلسطین اشغالی حماس و جهاد اسلامی، در عراق حشدالشعبی و در یمن، انصارلله به منظور مقابله با توطئههای آمریکا.
این کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه در تمام جنگها بین نیروهای مقاومت اسلامی و رژیم صهیونیستی، این رژیم صهیونیستی بود که عقبنشینی و درخواست آتشبس میکرد، گفت: در ادامه این مبارزه و به منزله یک نقطه عطف عملیات بینظیر و تعیینکننده طوفانالاقصی انجام شد. عملیاتی که با وجود گذشت قریب به 9 ماه از آن، تمامی اهداف اعلامی نتانیاهو؛ نابودی حماس، اخراج فلسطینیها، آزادی اسرا، تسلط به غزه و بازگشت شهرکنشینها، همه با شکست مواجه شده است.
وی تأکید کرد: تمام اینها به الهام از آموزههای حضرت امام راحل باز میگردد. خاطرم هست شعار ما در اوایل انقلاب اسلامی «امروز ایران، فردا فلسطین؛ الیوم ایران و غداً فلسطین» بود و سفارت رژیم صهیونیستی را به یاسر عرفات به عنوان نماینده جنبش فتح واگذار کردیم و به گروههای جهادی و رهبران شناختهشده حماس و جهاد اسلامی؛ اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و زیاد نخاله کمک کردیم و آنها گفتند به برکت کمکهای بیشائبه جمهوری اسلامی توانستیم در مقابل رژیم صهیونیستی تاب بیاوریم و رژیم صهیونیستی را شکست دهیم.
سیدافقهی ادامه داد: در کنار جنگ مستقیم و رویارویی حماس و جهاد اسلامی با اسرائیل در داخل غزه، شاهد هستیم که دیگر حلقههای محور مقاومت؛ حزبالله لبنان، انصارالله یمن، جنبش اسلامی عراق و حتی سوریه در این جریان کمککننده هستند و تلاش میکنند تا حد زیادی فشار را از دوش جوانان فلسطینی در داخل غزه بردارند؛ تمام اینها مرهون آموزههای حضرت امام خمینی(ره) و راهبردهای ایشان است.
وی با تأکید بر اینکه تا این غده سرطانی از بیخ و بنریشه کن نشود، فتنهها و جنگهای نیابتی و حمایت از تروریستها در منطقه ادامه پیدا خواهد کرد، بیان کرد: پس از طوفانالاقصی و ضربه ایران در وعده صادق، زوال رژیم صهیونیستی را شاهد خواهیم بود.
سیدافقهی درباره اینکه رویکرد امام(ره) به مسئله فلسطین تا چه حد توانست این مسئله را از عربی به اسلامی و در گام بعد به دغدغه نخست جهانی تبدیل کند، گفت: متأسفانه برخی از رهبران فلسطینی خیلی باور نداشتند که مسئله فلسطین، یک مسئله عربی، نژادی و ناسیونالیستی نیست ولذا فلسطین اندک اندک با طرحهایی از سوی امام راحل به مسئلهای قابل اهمیت برای جهان اسلام تبدیل شد و وجه اسلامی آن بر وجه عربی غلبه پیدا کرد.
وی با اشاره به جملهای از امام راحل که فرمودند «اگر مسلمین مجتمع بودند و هر کدام یک سطل آب میریختند اسرائیل را سیل میبرد»، افزود: این به معنای ضعف و ناتوانی زیاد رژیم صهیونیستی است اما میبینیم در اوج کشتار فجیع و نسلکشی مردم شریف و مظلوم غزه، حکام عرب هیچ کاری نمیکنند و حتی برخی از آنها با رژیم صهیونیستی همکاری دارند.
این کارشناس مسائل منطقه در مورد اینکه امروز براساس راهبرد امام راحل، فضای جهانی تا چه اندازه آماده مقابله با اسرائیل و احقاق حق ملت فلسطین است، گفت: امروز مقاومت اشکال و شیوههای مختلفی به خود گرفته است. به طوری که در پنج قاره جهان و حتی در قلب آمریکا و در مترقیترین و کهنترین دانشگاههای آن همچون کلمبیا، MIT، استنفورد و هاروارد شاهد تظاهرات و تحصنهای اعتراضآمیز نخبگان، دانشجویان و اساتید علیه نسلکشی رژیم صهیونیستی هستیم. آنها مسلمان نیستند و بسیاری از این افراد نیز فرزندان مسئولان آمریکا هستند اما علیه جنایات رژیم صهیونیستی شعار میدهند.
سیدافقهی با بیان اینکه فرایند جدیدی در حال شکلگیری است به طوری که کشورهایی چون ایرلند، اسپانیا، نروژ و اسلوونی در کنار 142 کشور دیگر دولت فلسطین را بهرسمیت شناختهاند، گفت: اینجا عبارت دولت، معنوی است تا برای حکومت اعتلای ملی بین کرانه غربی و غزه مصالحه انجام شود، سپس دولت تشکیل و واگذار شود اما نفس اینکه این موضوع و نسلکشی و جنایات رژیم صهیونیستی مطرح شد، گام بزرگی است.
وی ادامه داد: ترامپ با ارائه طرحهای چون عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و پیمان ابراهیم میخواست فرهنگ منطقه را تغییر دهد و اسلامستیزی را باب کند. هرچند آسیب شوم طرحهای ترامپ در کتابهای درسی عربستان و امارات قابل مشاهده است به طوری که آیات مربوط با خباثت قوم یهود از کتابهای درسی آنها حذف شده است و هنگامی به کتاب جغرافیای مقطع دبیرستان عربستان سعودی نگاه میکنید در گذشته در نقشه جهان عرب اسم فلسطین مشاهده میشد اما در کتاب جدید متأسفانه اسم فلسطین را حذف کردهاند یعنی تا این حد جنایت درحال انجام است.
کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: هنگامی که انصارالله دریای سرخ را بر روی کشتیهای حامل کالا برای رژیم صهیونیستی بست، حامیان این رژیم سعی کردند تا بلافاصله با ایجاد یک راه زمینی با کمک عربستان سعودی، اردن و امارات، کالاها را به سرزمینهای اشغالی برسانند و حال آنکه در این میان به صورت قطره چکانی به آوارگان فلسطینی در رفح کمک میکنند.
سیدافقهی در پایان به جنایات و قتلعام آوارگان فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی در رفح اشاره کرد و گفت: مردم رفح روز روشن قتلعام میشوند اما مصریها با وجود اینکه سرباز آنها از سوی رژیم صهیونیستی کشته شد، حاضر نیستند یک گلوله هزینه کنند و اینها نشانه خیانت و بیکفایتی سران عرب است.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام