کد خبر: 4220602
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
سید حیدر محمدی:

نمک‌های رنگی و سنتی آلوده به فلزات سنگین هستند

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: براساس نمونه برداری گسترده از نمک‌های رنگی و سنتی مشخص شد صد درصد این نمک‌ها آلوده به فلزات سنگین و برای سلامتی به شدت مضر هستند.

صد در صد نمک‌های رنگی و سنتی آلوده به فلزات سنگین هستندبه گزارش ایکنا به نقل از وبدا، سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم روز جهانی ایمنی غذا، گفت: همایش امروز به توصیه رئیس جمهور شهید در جلسه رونمایی از سند ملی امنیت غذایی در واپسین روزهای سال گذشته برگزار شد و ایشان بر تامین و دسترسی عموم مردم به غذای سالم تاکید داشتند.

وی اظهار کرد: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه ۶۰۰ میلیون نفر بر اثر مصرف مواد غذایی آلوده و مسموم بیمار می‌شوند که ۴۰۰ هزار نفر از آنها جان خود را از دست می‌دهند. یکی از عوامل موثر در مرگ و میر ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، باقیمانده سموم و فلزات سنگین است.

محمدی اعلام کرد: براساس نمونه برداری گسترده از نمک‌های رنگی و سنتی مشخص شد صد در صد این نمک‌ها آلوده به فلزات سنگین و برای سلامتی به شدت مضر هستند.

معاون وزیر بهداشت تلاش برای اصلاح الگوی مصرف با تنوع تولید و بالا بردن ارزش غذایی محصولات تولیدی مانند تولید نان کامل (از سال گذشته) را از اقدامات سازمان غذا و دارو برشمرد و گفت: برنامه این سازمان در صورت تایید سند برنامه هفتم توسعه، راه اندازی کانون مسئولان فنی به منظور نظارت گسترده بر واحدهای تولیدی است. همچنین شناسنامه‌دار شدن اغذیه کشاورزی نیز در این سند دنبال می‌شود.

محمدی با بیان اینکه ۴۵۰ آزمایشگاه همکار و ۶۳ آزمایشگاه دولتی در سراسر کشور مجهز به دستگاه‌های پیشرفته آزمایشگاهی هستند که قابلیت پایش ۶۰۰ سم در محصولات غذایی را دارند، افزود: سلامت فراورده غذایی یا ماده اولیه تولید محصولات غذایی که از مبادی مجاز، وارد کشور می شوند، توسط آزمایشگاه‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو بررسی می شوند.

انتهای پیام
captcha