کد خبر: 4224286
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲
علی باقری در مراسم گرامیداشت روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی:

غرب شریک حمله شیمیایی صدام به سردشت است

سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه اگر حمایت‌های کشور‌های غربی از دیکتاتور عراق نبود، قطعاً صدام نمی‌توانست به سردشت حمله شیمیایی کند، گفت: کشور‌هایی مانند آلمان، هلند، انگلیس، فرانسه و از جمله آمریکا از صدام حمایت بسیاری کردند و در این جنایت دست داشتند.  

علی باقری

به گزارش خبرنگار ایکنا، علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه، صبح امروز، یازدهم تیرماه در مراسم «گرامیداشت روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و سالگرد حمله شیمیایی به شهر سردشت» که در مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه برگزار شد، با گرامیداشت یاد و نام شهدای خدمت گفت: متأسفانه طی هشت ماه گذشته شاهد نسل‌کشی شدید در غزه و سکوت قدرت‌های غربی هستیم و اگر اقدام قاطع و فوری در این رابطه صورت نگیرد و مجامع جهانی منفعلانه رفتار کنند قطعاً این جنایت‌ها و نسل‌کشی شدت خواهد یافت.

وی با اشاره به بمباران شیمیایی سردشت در هفتم تیرماه 1366 توسط بمب‌افکن‌های ارتش بعث عراق اظهار کرد: جنایتی که صدام در منطقه سردشت انجام داد منجر به شهادت بیش از 100 نفر از زنان و کودکان شد و از سوی دیگر شیمیایی شدن هزاران نفر از ساکنان این شهر را به دنبال داشت. این جنایت صدام با حمایت دیپلماتیک و نظامی کشورهای غربی انجام شد. کشورهایی مانند آلمان، هلند، انگلیس، فرانسه ازجمله آمریکا از صدام حمایت بسیاری کردند و در این جنایت دست داشتند.

سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: اگر حمایت‌های این کشورها از دیکتاتور عراق نبود، قطعاً صدام نمی‌توانست چنین جنایتی را انجام دهد چون انجام چنین جنایتی نیازمند تأمین مالی و فناوری ساخت سلاح شیمیایی است ولی غرب با پشتیبانی خود، هم صدام را تأمین مالی کرد و هم فناوری ساخت سلاح شیمیایی را به دیکتاتور عراق منتقل کرد.

باقری با بیان اینکه در اوج جنگ تحمیلی آمریکا و غرب با صدام خیلی مماشات کردند، افزود: مماشت با جنایتکار جنگی دست داشتن در جنایت است و متأسفانه حمایت این کشورها از جنایتکار زمان همچنان ادامه دارد؛ مثلاً در ماجرای غزه آمریکایی‌ها طرف ظالم را گرفته‌اند و یا پس از دهه‌ها، اجازه فروش و صادرات داروهای مربوط به مجروحان شیمیایی را به ایران نمی‌دهند.
 
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت نابودی سلاح‌های کشتار جمعی گفت: باید پذیرفت سلاح‌های کشتار جمعی موجب تهدید بشریت است و صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند و باید اشاعه آنها را متوقف و درصدد نابودی‌شان برآمد. جمهوری اسلامی ایران همیشه مطابق احکام و اصول دین عمل کرده و به همین خاطر خواستار امحای تمامی تسلیحات کشتار جمعی است و براساس همین دلیل است که هیچگاه به سمت این نوع تسلیحات نرفته و از پیشگامان امضای کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی بوده است.
 
سرپرست وزارت امور خارجه در بخش دیگر از سخنرانی خود به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و تأثیر آن بر دریافت نیازهای درمانی مورد نیاز و یا ارائه کمک‌های درمانی ایران به دیگر کشورها اشاره و تأکید کرد: در 40 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران از هیچ کمک بشردوستانه شامل کمک‌های درمانی به قربانیان سلاح‌های شیمیایی فروگذار نکرده و معتقدیم از این طریق می‌توان رنج و دردهای قربانیان سلاح‌های شیمیایی را کاهش داد ولی متأسفانه تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب در ارائه خدمات درمانی به قربانیان تأثیرگذار بوده و درد و رنج بیشتر آنها را در پی داشته است.
 
باقری ادامه داد: در اصل باید گفت آمریکا و غرب شعارهای پوچ حقوق بشری سر می‌دهند ولی در عمل تحریم‌هایی را اعمال کرده‌اند که به مثابه پاشیدن نمک بر زخم قربانیان شیمیایی است. اگر در زمان جنگ، جانبازان شیمیایی قربانی بمب‌های شیمیایی صدام بودند امروز قربانی تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب هستند.
 
وی به عوامل تأثیرگذار بر جلوگیری از تکرار حملات شیمیایی اشاره و تأکید کرد: اگر می‌خواهیم حملات شیمیایی برای بار دیگر تکرار نشود لازم است عوامل و عناصری که در جنایت‌های شیمیایی دست داشتند را به دست عدالت سپرد تا هم محاکمه شوند و هم جبران خسارت‌های مادی و معنوی صورت پذیرد و جمهوری اسلامی ایران در این راستا برای اثبات قباحت استفاده از سلاح هسته‌ای و عملی که صدام انجام داد و نیز به منظور صیانت از حقوق قربانیان حملات شیمیایی از هیچ تلاش فروگذار نکرده و تا به امروز هم بر عدالت و هم بر افشای حقیقت تأکید دارد.
 
سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان یادآور شد: یکی از نمونه‌های موفقی که خروجی پیگیری‌های جمهوری اسلامی ایران است، به اقامه دعوا در دادگاه لاهه علیه هلند بازمی‌گردد و در دو دهه اخیر پرونده‌هایی علیه اشخاص، تأمین‌کنندگان مالی و تأمین‌کنندگان تجهیزات شیمیایی مورد نیاز ارتش صدام مطرح شد و در نهایت منجر به صدور حکم شد. هرچند این اقدام ناچیز است ولی باید آن را به فال نیک گرفت، چرا؟ چون به اجرای عدالت کمک می‌کند. در اینجا از دولت هلند می‌خواهیم به ما برای کشف حقیقت کمک کند و اشخاصی که در دهه 1980 در این جنایت دست داشتند را پاسخگو کند. در آلمان هم چنین تلاش‌هایی در دست انجام است؛ طوری که مقامات آلمانی دست داشتن برخی شرکت‌های این کشور در فروش سلاح‌های شیمیایی به صدام را پذیرفته‌اند و به آن اذعان کرده‌اند.

 

انتهای پیام
captcha