کد خبر: 4224517
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲

۵ سامانه در حوزه کار و کارگری راه‌اندازی شد

پنج سامانه الکترونیک روابط کار، حوادث کار، مشاغل سخت و زیان‌آور، بیمه بیکاری و گزارش بازرسی موردی با حضور معاون وزیر کار افتتاح شد.

سامانهبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست بررسی کارنامه وزارت کار دولت سیزدهم در حوزه روابط کار با حضور علی‌حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه‌شنبه ۱۲ تیرماه در سالن تلاش این وزارتخانه برگزار شد.

رعیتی‌فرد در این نشست به اقدامات دولت در حوزه روابط کار پرداخت و گفت: در حوزه روابط کار به سه‌جانبه‌گرایی و استفاده از نظر شرکای اجتماعی معتقدیم، اصلی‌ترین بخش سه جانبه‌گرایی، شورای عالی کار و شورای حفاظت و صیانت فنی است. 

وی با بیان اینکه تشکل‌های توانمند می‌توانند در مدیریت روابط کار کمک کنند، افزود: طرح طبقه‌بندی مشاغل برای واحد‌های بالای ۵۰ نفر باید اجرایی شود و در این دولت بسیاری از واحد‌ها مشمول این طرح شدند. همچنین آزمون جامع طرح طبقه‌بندی در سال ۱۴۰۱ برگزار شد و طراحان جدید ورود کردند و امیدوارم همه این مسائل باعث عدالت بیشتری شود.

رعیتی‌فرد به اصلاح قانون بیمه بیکاری اشاره کرد و ادامه داد: استثنا‌هایی که در گذشته در رابطه با پارک‌های علم و فناوری و سایر مشاغل وجود داشت، حذف شدند. تلاش کردیم تعداد افرادی که در ابتدای این دولت به واسطه کرونا بیمه بیکاری دریافت می‌کردند، کاهش یابد یعنی از  ۲۴۰ هزار نفر به زیر ۱۵۰ هزار نفر مقرری بگیر در این دولت کاهش یافت و این افراد دوباره به کار برگشتند. هر چه این تعداد کمتر باشد، خدمات‌رسانی بیشتری را در رابطه با سایر اقشار از جمله بازنشستگان شاهد خواهیم بود.

معاون روابط کار وزیر کار گفت: لایحه امنیت شغلی با حضور اساتید و اهل فن طراحی شد و بر این اساس کارفرما مکلف است، پس از طی مدتی، قرارداد‌های موقت را دائم کند، همچنین با طراحی آیین‌نامه انضباطی کارگاه‌ها تلاش شد با صدور رأی هیئت تشخیص، دغدغه کارفرما درباره امکان برخورد و اخراج کارگر دائمی خاطی، رفع شود.

وی به فعال شدن واحد‌های راکد اشاره و بیان کرد: در شورای عالی حفاظت فنی با استفاده از تجارب دنیا و تجارب ملی، تلاش کردیم کمیته‌های حفاظت فنی را در واحد‌های مشمول افزایش دهیم که تعداد کمیته‌ها در این دولت ۱۳۳ درصد افزایش یافت. همچنین واحد‌های بالای ۲۵ نفر باید کمیته حفاظت فنی داشته باشد؛ بنابراین براساس مقاوله‌نامه ۱۵۵، کارگرانی که در محل کار خود احساس خطر در حوزه ایمنی داشته باشند، می‌توانند کار را تعطیل کنند و اگر چنین اتفاقی افتاد، هیئت‌های تشخیص موظف به رأی به نفع کارگر خواهند بود.

معاون وزیر کار درباره ایمنی کار در کارگاه‌ها بیان کرد: ۱۲۰ هزار مورد بازرسی از واحد‌ها و کارگاه‌ها در این دولت رقم خورده است. با توجه به اینکه ۵۰ درصد فوتی‌های در حوزه کار ساختمانی است و عمده حوادث در واحد‌های زیر ۱۰ نفر رخ می‌دهد. مرکز تحقیقات حفاظت فنی برنامه‌ای را طراحی می‌کند که کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر نیز مشمول آموزش‌های حفاظت فنی شوند. 

وی افزود: از یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگاه کشور ۸۷ درصد کارگاه‌ها زیر ۱۰ نفر هستند؛ از این رو باید با کمک شرکای اجتماعی آموزش حفاظتی به آن‌ها داده شود.

رعیتی‌فرد در حوزه هوشمندسازی گفت: یکی از اقدامات هوشمندسازی در حوزه ثبت قرارداد‌ها است که در ثبت قرارداد‌های کار، باید یک نسخه در دست کارگر، کارفرما، اداره کار باشد، و با توجه به اینکه امکان امضای قرارداد با تهدید اخراج یا سفته و ... وجود دارد؛ از این رو سامانه ثبت قرارداد راه‌اندازی شده است تا شفافیت وجود داشته و قرارداد سفید امضا نیز کاهش یابد. نسخه الکترونیکی قرارداد هم در اختیار کارگر و هم در اختیار کارفرما است و با راه‌اندازی و آغاز به کار این سامانه، امکان قرارداد‌های جعلی و مشکل‌دار از بین خواهد رفت و دعاوی در ادارات کار کاهش خواهد یافت.

معاون روابط کار تصریح کرد: این سامانه اهرم اجرایی بازرسان بوده و واحد‌ها و کارفرمایان را به ثبت قرارداد‌های الکترونیکی در این سامانه ملزم می‌کند، همچنین آمارگیری و برنامه‌ریزی با این سامانه تسهیل می‌شود.

وی به سامانه حوادث کار نیز اشاره کرد و گفت: این سامانه نیز راه‌اندازی شده تا حوادث کار و خطراتی که کارگران را تهدید می‌کند، ثبت شود. حتی اگر کارفرما آن را ثبت نکند، این سامانه امکان درج اطلاعات و راستی‌آزمایی دارد. علاوه بر این سامانه بازرسی موردی نیز با بازرسی هوشمند اطلاعات را وارد سیستم می‌کند و اجازه اعمال نفوذ و ایجاد منافع غیر قانونی را می‌گیرد. با راه‌اندازی این سامانه خدمات به جامعه کارگری تسریع می‌شود و با کاهش هزینه‌ها همراه خواهد بود.

رعیتی‌فرد درباره سامانه مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: افرادی که ۲۰ سال و بیشتر سابقه کار دارند، می‌توانند در این سامانه ورود و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز درخواست خود را ثبت کنند.

در پایان این نشست، پنج سامانه الکترونیک جامع روابط کار، حوادث کار، مشاغل سخت و زیان‌آور، بیمه بیکاری و گزارش بازرسی موردی با حضور معاون وزیر کار رونمایی شد. این سامانه‌ها به صورت پایلوت کار خود را آغاز کرده‌اند و در صورتی که طی یک هفته آتی مشکل فنی نداشته باشند، به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

در ادامه، نشست اعتلای فرهنگ کار در دولت سزدهم با حضور محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن تلاش این وزارتخانه برگزار شد.

در این نشست، چکشیان با اشاره به اقدامات مهم دولت در زمینه کار و فرهنگ کار گفت: در دولت شهید رئیسی برای اولین بار ستاد ملی ارتقای فرهنگ کار و جشنواره اتقان با موضوع فرهنگ کار و میز ارتقای فرهنگ کار در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اولین بار اجرا شد. 

وی افزود: در دولت قبل معاونت فرهنگی بیشتر به ارتقا و صیانت فرهنگی پرسنل خود وزارت کار می‌پرداخت اما در این دوره کار فرهنگی و اجتماعی را عمومی کردیم. قرارگاه اربعین کارگران، مسابقات قرآن، کمیته‌های آسیب‌شناسی اجتماعی کارگری، هزاران ساعت‌ آموزش و فرهنگسازی در مبارزه با مواد مخدر در دوره شهید رئیسی برگزار شد. سند ملی سلامت روان و سند ملی مبارزه با اعتیاد کارگران توسط شخص شهید رئیسی در این دوره ابلاغ شد که موجب اقدامات جدی در این حوزه بود. هزار خانه بهداشت کارگری نیز بسیج شدند و به همراه ۲۳۵۲ ایستگاه بهگر در این دولت با همین هدف فعال شدند.

وی تصریح کرد: قرارگاه مسکن کارگری قبل از شهادت مرحوم رئیسی با هدایت رئیس جمهور شکل گرفت که در این حوزه اقداماتی انحام شده است.

معاون وزیر تعاون با اشاره به حوزه خدمات اجتماعی گفت: اولین بار سند ملی پیشگیری از اعتیاد جامعه کار و تولید توسط رئیس جمهور شهید ابلاغ شد. توسعه شبکه ارائه خدمات روانی جامعه بخش دیگری از اقدامات ۳ ساله وزارت تعاون بود. در این دولت ۱۱۸۴ خانه بهداشت کارگری در بنگاه‌های اقتصادی ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفره ایجاد شد که تا پیش از این سالانه ۱۰۰ خانه بهداشت کارگری ایجاد می‌شد.

وی با اشاره به اقدامات وزارت کار در حوزه ورزشی بیان کرد: در سه سال گذشته ۱۲۶ مسابقه کشاورزی و ۱۱۴ رویداد همگانی، افتتاح ۲۱ مکان ورزشی جدید، افزایش ظرفیت و احیای واحدهای ورزشی نیمه‌تعطیل و تعطیل، کسب ۱۵۵ مدال رنگارنگ در مسابقات جهانی، برگزاری اولین لیگ سراسری تنیس روی میز جامعه کارگری که قابل رقابت با لیگ‌های حرفه‌ای است از اقدامات معاونت فرهنگی در حوزه ورزش جامعه کارگری است. امروز در مراسم استقبال از بانوان ورزشکار کارگری حضور داشتم که ۴ بانوی کوهنورد کارگر اولین صعود بین‌المللی به کوه آرارات ترکیه را داشتند. 

انتهای پیام
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۳/۰۴/۱۷ - ۱۱:۴۸
0
0
متاسفانه سایت سخت و زیان آور بیش از یکماه است بسته می‌باشد ،
captcha