کد خبر: 4225854
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
علیرضا عسکریان تشریح کرد

میزان بهره‌مندی مردم از رفاه اجتماعی و طرح‌های حمایتی

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عملکرد سه ساله این وزارتخانه در حوزه‌های رفاه اجتماعی و طرح‌های حمایتی از جمله طرح کالابرگ الکترونیک، طرح یسنا و وضعیت صندوق‌های بازنشستگی را تشریح کرد.

۱۵ میلیون ایرانی زیرخط فقر هستندبه گزارش خبرنگار ایکنا، علیرضا عسکریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه شنبه ۱۹ تیرماه در نشست خبری با عنوان «دولت مردمی، رفاه اجتماعی و آینده نظام بازنشستگی در ایران» عملکرد سه ساله این وزارتخانه در حوزه‌های رفاه اجتماعی و طرح‌های حمایتی از جمله طرح کالابرگ الکترونیک، طرح یسنا و وضعیت صندوق‌های بازنشستگی را تشریح کرد.  

وی در این نشست با بیان اینکه دولت سیزدهم به مسئله معیشت توجه ویژه‌ای داشت، گفت: مهمترین دلیل این مسئله تورم و تحریم‌های بی‌رحمانه و ظالمانه‌ بود و در این راستا طرح‌های مهمی اجرا شد تا سفره مردم کوچکتر نشود.  

وی افزود: مهمترین طرح ما کالابرگ بود که در راستای آن یک برش از شبکه ملی اعتبار شکل گرفت و می‌خواست امکان‌های مختلفی را برای مردم فراهم کند که تعدادی دستور کلی و جزئی داشت و بیش از ۵۰ خدمت در آن طراحی شد. در نوبت اول، این طرح در یک استان و پس از آن در سه استان و در نهایت در گستره کشور اجرا شد.  

عسکریان ادامه داد: برای این طرح مشوق‌های زیادی در نظر گرفته شد که از ۸۰ هزار تومان آغاز و به ۲۲۰ هزار تومان رسید. در این راستا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک بهمن ماه سال گذشته و همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران اجرا شد که از یک دهک درآمدی آغاز شد و به هفت دهک ارتقا پیدا کرد و ۶۱ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار داد. در میان سه دهک اول استقبال بی نظیر بود و این استقبال سیستم را به شدت تحت فشار قرار داد، اما هیچ بخشی از طرح تعطیل نشد.  

وی با اشاره به دستاورد این طرح بیان کرد: این استقبال باعث تقویت سیستم زیرساختی شد و مردم توانستند بدون مشکل خرید‌های خود را انجام دهند. البته در ابتدا مشکلاتی وجود داشت که رفع و بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن مواد غذایی در مدت سه ماه جابه‌جا شد و کمبودی را در این زمینه نداشتیم که نشان دهنده امنیت کشور در حوزه مواد غذایی است. در سبد غذایی ۱۱ قلم کالا از جمله گوشت منجمد وجود داشت که گوشت گرم نیز به آن افزوده شد. همچنین با اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک ۱۵۹ میلیون بسته غذایی توزیع شد که یک دستاورد مهم محسوب می‌شود.

طرح امنیت غذایی کودکان

عسکریان در ادامه به طرح امنیت غذایی کودکان اشاره و بیان کرد: برای مشمولان این طرح در سه دهک اول یک میلیون تومان و در دهک‌های بعدی ۶۰۰ هزار تومان یارانه تشویقی برای سرپرستان خانوار واریز شد؛ در ابتدا ۱۳۲ هزار کودک شناسایی شده بود، اما امسال ۱۶۷ هزار کودک مشمول این طرح هستند که وزارت بهداشت این کودکان را تأیید می‌کند.  

وی درباره طرح یسنا ویژه مادران گفت: این طرح در سه مرحله در سال گذشته اجرا شد، مادرانی که نیازمند تغذیه بودند و کودک زیر ۵ سال داشتند، به یک میلیون مادر ارتقا یافت و در این طرح ۱۶ قلم کالا به آنها اختصاص یافت و می‌توانستند از میان این کالا‌ها خریدار کنند. امیدوارم این طرح در دولت چهاردهم نیز ادامه یابد.

پایگاه رفاه ایرانیان

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون تصریح کرد: در دولت سیزدهم، زیرساخت‌های خوبی طراحی شد که ضامن اصابت طرح‌ها به هدف است. پایگاه رفاه ایرانیان یکی از زیرساخت‌ها است که در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۵۹ برنامه بخشی داشته و بیش از ۶ طرح ملی اجرا شده است. در راستای پایگاه رفاه ایرانیان، فقرا شناسایی می‌شوند که ۱۵ میلیون و ۴۴۰ هزار نفر زیر خط فقر قرار دارند و  ۶ میلیون نفر آنها در دستگاه‌های حمایتی، دارای شناسنامه و مددجو هستند.

وی در ادامه بیان کرد: این پایگاه برای وسع‌سنجی ایرانیان است و ۸۷ میلیون نفر در آن وسع‌سنجی شده‌اند و ۸۱ میلیون نفر یارانه دریافت می‌کنند. علاوه بر سایت وسع‌سنجی، سایت بهره‌مندی نیز این موضوع را رصد می‌کند که مردم چه میزان از امکانات گوناگون بهره‌مند هستند، یعنی ممکن است فردی از وسع مناسبی برخوردار باشد، اما از نظر بهره‌مندی از امکانات در سطح مناسبی نباشد؛ بنابراین این مسئله فرصتی برای سرمایه‌گذاران است تا اهدافشان محقق شود و البته حسن این طرح‌ها این است که همه می‌توانند مطالبه‌گر باشند.

نظام بیمه‌ای کشور

عسکریان با اشاره به نظام بیمه‌ای کشور گفت: از ابتدای دولت سیزدهم به دنبال نظام فراگیر بیمه‌ای بودیم و در این راستا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار بیمه شدند که اقدام شایسته‌ای است. یکی از شاخص‌های ما برای اشتغال، بیمه اجباری افراد بود و اکنون ۱۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه اجباری قرار دارند.

معاون وزیر رفاه درباره اقدامات حوزه اقتصادی نیز بیان کرد: در این حوزه برنامه مفصلی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است و با توجه به عنوان امسال، جهش تولید باید محقق شود و با توجه به اینکه صفت مردمی‌سازی به آن الحاق شده است، باید با همراهی مردم باشد. امسال در وزارت تعاون ۱۲۴ پروژه بزرگ، ۳۴ بازسازی صنعتی و ۱۷ پروژه دانش‌بنیان را در دستور کار داریم. همچنین ۲۹۰ شرکت در حال انحلال، تهاتر یا واگذاری هستند.

تسویه بدهی به تأمین اجتماعی

وی ادامه داد: وزارت تعاون ۱۵۶ هزار میلیارد تومان بدهی به تأمین اجتماعی داشت و به عنوان یک ابربدهکار بانکی بود که در این دولت تسویه شد. در سال ۱۴۰۱ وزارت تعاون ۶۶ همت سرمایه‌گذاری کرد که نسبت به سال قبل از آن ۷۰ درصد رشد را نشان می‌دهد و این سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به میزان ۱۰ درصد رشد داشت.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: نخستین دغدغه ما در حوزه اقتصادی فعال بودن خطوط تولیدی بود که در یک پروژه تأمین مالی ۴.۲ هزار میلیارد تومان انجام دادیم که در بازار فرابورس نیز بزرگ‌ترین تأمین مالی محسوب می‌شود. همچنین در حوزه دارو، ۱۲۰ قلم دارویی جدید داشتیم که ۴۴ قلم آن به عنوان داروی جدید برای نخستین بار به چرخه دارو‌ها افزوده شدند.

عسکریان گفت: لایحه تنظیم‌گری در حال پیگیری است و به زودی مصوب خواهد شد که تأمین اجتماعی و همه صندوق‌ها کنترل‌گری می‌شوند و این لایحه ضمن جلوگیری از اجرای سیاست‌گذاری‌های سلیقه‌ای مزایای زیادی برای بازنشستگان خواهد داشت.

انتهای پیام
captcha