کد خبر: 4226050
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶

۴۵ اقدام شاخص دولت سیزدهم در حوزه بیمه روستایی

مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر گفت: در مدت سه سال گذشته بیش از ۴۵ اقدام مؤثر و شاخص انجام داده‌ایم که بی‌نظیر و تحولی است.

۴۵ اقدام شاخص دولت سیزدهم در بیمه روستاییبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری «دولت مردمی، رفاه اجتماعی در ایران» چهارشنبه ۲۰ تیرماه با حضور بیت‌الله برقراری، مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر برگزار شد.

برقراری در این نشست عملکرد سه ساله این صندوق را در حوزه‌های بازنشستگی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تشریح کرد و گفت: در دولت سیزدهم در صندوق بیمه اجتماعی اقدامات مهمی مبتنی بر برنامه‌ریزی انجام شده است. این صندوق جوان بوده و ۱۸ سال از تأسیس آن می‌گذرد که برای گسترش بیمه‌ای، تأسیس شده و در حال بلوغ است. همچنین این بیمه اختیاری است و توسعه آن نشان از اهمیت آن دارد.

وی افزود: قبل از دولت سیزدهم تعداد بیمه شده فعال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بود و اکنون یک میلیون و ۴۵ هزار نفر بیمه شده جدید جذب کرده‌ایم. نگاهمان در این صندوق برنامه‌محور و علمی بوده و به همین دلیل آینده روشنی در انتظار آن است. همچنین در مدت سه سال گذشته بیش از ۴۵ اقدام مؤثر و شاخص انجام داده‌ایم که بی‌نظیر و در راستای تحول است.

برقراری تصریح کرد: یکی از این برنامه‌ها، برنامه راهبردی است که با استفاده از تجربیات و دانش صندوق انجام شده است و بیش از ۳ هزار نفر ساعت برای آن زمان صرف شده است. تمدید بیمه‌ای نیز افزایش زیادی داشته و مستمری‌بگیران به ۱۹۲ هزار نفر بوده و میانگین مسمتری‌بگیران ۸۰ درصد و میزان مستمری حداقل بگیران ۲۱۰ درصد رشد داشته است.

برقراری تصریح کرد: افزایش سطوح درآمدی صندوق یکی از دستاورد‌های مهم دولت سیزدهم است که باعث افزایش میزان مستمری‌گیری می‌شود. در حوزه اقتصادی نیز پرتفوی صندوق، ۹۰ همت بود و اکنون به ۱۸۰ همت رسیده است. در صورتی که این میزان افزایش یابد، پایداری صندوق افزایش خواهد یافت. همچنین ما به بنگاهداری ورود نکرده و سهام‌داری را در اولویت قرار دادیم. زنان غیرشاغل دارای ۳ فرزند به بالا در مناطق روستایی و عشایری زیر پوشش قرار داده و حق بیمه آنها را دولت پرداخت می‌کند و پس از آن به ازای هر فرزند دو سال به سابقه بیمه‌ای آنها افزوده می‌شود.

وی گفت: برای اولین بار برنامه تحولی در همه صندوق‌های تابعه برای این صندوق انجام شده که به تصویب هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه رسیده است. دومین اقدام ما این بود که هر فعالیتی در این صندوق، پیوست بیمه‌ای داشته باشد و این مسئله هم باعث پایداری صندوق شده است. همچنین موجب می‌شود برای ۲۰ سال آینده برنامه‌ریزی انجام شود، البته نباید بار مالی جدیدی به صندوق تحمیل شود؛ چراکه فرایند پایداری صندوق را با چالش روبرو می‌کند.

وی تصریح کرد: در پوشش بیمه اجتماعی زنان رشد قابل توجه ۴۶ درصدی را شاهد بودیم و بودجه صندوق نیز با ۱۶۵ درصد رشد همراه بوده است. 

برقراری با اشاره به دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در زمینه بیمه روستایی و عشایری ادامه داد: ارتقای سرمایه انسانی، گردش نخبگان، توجه به نیرو‌های جوان، نظارت برخط کارگزاران، بهبود فرآیند‌ها و تسریع در انجام فعالیت‌ها، ارتقای جایگاه مدیریت‌های استانی، طراحی علمی الگوی برنامه‌ریزی اقتضایی، شفافیت در دسترسی به اطلاعات، تصویب شیوه سرمایه‌گذاری، تصویب اساسنامه صندوق، ارتقای آموزشی و مهارت‌های شغلی از دستاورد‌های مهم این صندوق طی سه سال گذشته است.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در ادامه بیان کرد: تحقق تمدید بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در این دولت مورد توجه بود که رشد چشمگیری داشته و معدل بالای ۸۹ درصد دارد و تحقق ۹۰ درصدی را رقم زده است.

برقراری درباره بیمه مادران نیز گفت: امسال یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بیمه مادران دارای سه فرزند و بیشتر در نظر گرفته است. در گذشته ۳۱۱ هزار مادر زیر پوشش قرار گرفتند و به این آمار ۲۰۰ هزار مادر دیگر افزوده می‌شود تا تعداد مادران زیر پوشش به ۵۱۱ هزار نفر برسد که این مسئله در راستای قانون جوانی جمعیت بوده است.

وی درباره پیگیری بیمه تکمیلی صندوق برای بیمه روستاییان در دولت چهاردهم گفت: نظر کارشناسی ما این بود که با حق بیمه‌ای که مستمری‌بگیران پرداخت می‌کنند، بیمه تکمیلی تداوم پیدا کند و این طرح در سه استان به صورت آزمایشی انجام شد. بیمه‌های تکمیلی باید برای تمام مستمری‌بگیران تداوم پیدا کند. اما برخی نظر کارشناسی دیگری دارند که بیمه تکمیلی ادامه نیابد و نگاه من این است که از نظر قانونی باید این بیمه تکمیلی در دولت چهاردهم نیز ادامه یابد.

انتهای پیام
captcha