اعضای کاروان قرآنی جمهوری اسلامی ایران اعزامی به حج تمتع سال ١۴٠۳ موسوم به کاروان نور، اواخر فروردینماه امسال از سوی دبیرخانه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم تعیین و در ادامه از ۲۶ اردیبهشتماه به مرور عازم سرزمین وحی شدند. با اعزام این گروه برنامههای مختلف کاروان قرآنی نور انجام شد که شامل بیش از ۷۰۰ نفربرنامه قرآنی در کل مکه و مدینه، ضبط تلاوت ۲۰۰ قطعه، اجرای محافل قرآنی و... بود.
یکی از بخشهای مهمی که امسال به صورت ویژه از سوی کاروان قرآنی نور انجام شد، محافل انس و معرفت بود که با تلاوت مجلسی قاریان کاروان قرآنی نور آغاز و روزانه در پنج نوبت، با حضور حجاج برپا میشد.
با پایان مناسک حج روند بازگشت اعضای کاروان قرآنی نور نیز از چهارم تیرماه آغاز شد و تا ۱۵ تیر و ابتدای محرم ادامه داشت. به همین مناسبت گفتوگویی را با سیدرضا نجیبی، قاری ممتاز و عضو کاروان قرآنی «نور» در خصوص کم و کیف برنامههای قرآنی حج امسال و پیشنهادات وی برای ارتقای برنامههای کاروان قرآنی نور انجام دادیم که در ادامه میخوانیم.
ایکنا_ میزان استقبال زائران حج ۱۴۰۳ از تلاوت کاروان قرآنی نور را چگونه ارزیابی میکنید؟
به لطف خدا در اکثر محافل شور و اشتیاق مردم به شنیدن تلاوت قرآن به نسبت محافلی که داخل کشور برگزار میشود زایدالوصف بود، چرا که سرزمین، سرزمین نزول قرآن و دلها آماده استماع آیات و معارف الهی بود؛ استمرار این تلاوتها در سالیان متمادی، جایگاه کاروان قرآنی نور را در بین حجاج تثبیت کرده و حجاج با شعف دل و نشاط معنوی خاصی در این جلسات شرکت میکردند.
ایکنا_ احساس خود از تلاوت قرآن در جوار بیتالله الحرام و حرم شریف نبوی را بیان کنید؟
حقیقتا این سفر و اجرای تلاوت در حرمین شریفین و در جمع مهمانان ویژه سرزمین وحی، آرزویی بود که از بچگی داشتم و لطف خدا این بود که آن را به مدت یک ماه و نیم زندگی کردم. طبیعتا چنین احساسی در قالب کلمات قابل بیان نیست. بهقول امیر خسرو دهلوی، خرم آن روز که مشتاق به یاری برسد، آرزومند نگاری به نگاری برسد.
ایکنا ـ ارزیابی شما از محافل انس با قرآن در سرزمین وحی که امسال به صورت ویژه برگزار شد، چیست؟
برنامههای تلاوت قرآن در این سفر از نظر کمی و کیفی در سطح مطلوبی برگزار شد. میانگین سنی پایین کاروان قرآنی نور و همچنین فضای دوستانه بین اعضای کاروان باعث شده بود تا انگیزه و انرژی مضاعفی در بین اعضا وجود داشته باشد. از طرفی عملکرد بسیار عالی هیئت پزشکی حج کشورمان باعث شده بود شیوع بیماریها که معمولا در موسم حج در بین حاجیان رخ میدهد، کاهش پیدا کرده و قاریانی هم که بعضا به بیماری مبتلا شده بودند با بهبود سریع توانستند در انجام مأموریت محوله به خوبی ظاهر شوند.
همچنین وجود ظرفیتهای مختلف و متنوع در بین اعضای کاروان، نظیر تلاوت قرآن، اجرای تواشیح، ابتهال، برنامه حفظ، دعاخوانی و قرائت اذان نقش کاروان نور را در این سفر پر رنگتر کرده بود. البته از نقش پررنگ رسانهها و خبرنگاران اعزامی به حج در انتشار و مستندسازی این برنامهها نباید عبور کرد.
ایکنا ـ برپایی محافل مشترک قرآنی با کشورهای مختلف جهان تا چه اندازه در معرفی قراء ایرانی تأثیرگذار بود؟
حقیقتا یکی از اثرگذارترین و جذابترین برنامههای کاروان قرآنی نور تلاوت قرآن در بین زائران سایر کشورهاست؛ چرا که هم موجب همدلی و ایجاد حس دوستی و مودت بین زائران آن کشور و قاری کشورمان بهعنوان یک ایرانی مسلمان میشود و از طرفی موجب عزتمندی بیش از پیش کشور عزیزمان در میان مردم سایر کشورها شد.
بسیاری از حجاج دیگر کشورها وقتی تلاوتهای قراء ایرانی را در جلسات و محافل و یا حتی زمزمههای دوستان قاری را در اتوبوسهای مسیر رفت و برگشت به حرم میدیدند از اینکه چند جوان فارس زبان، با صوت و لحن و تجوید عالی قرآن تلاوت میکنند متعجب میشدند، تشویق میکردند و با تلفنهای همراهشان از این صحنهها تصویربرداری میکردند.
گسترش هرچه بیشتر این محافل میتواند در بعد بین المللی تبلیغ بسیار خوبی هم برای کشور عزیزمان و هم برای شیعیان جهان باشد. چراکه شنیدن تلاوت از شخص قاری در فاصلهای نزدیک و رودررو با شنیدن از رسانهها تفاوت بسیاری دارد.
ایکنا_قرائت قرآن کریم را از چه سنی آغاز کردید و در تلاوت قرآن از کدام یک از مشاهیر قرائات تقلید میکنید؟
از کودکی تلاوت قرآن را آغاز کردم و از سبک اساتید مختلفی ازجمله استاد منشاوی، استاد مصطفی اسماعیل، استاد عبدالفتاح شعشاعی و استاد محمد رفعت، استاد شعبان صیاد و اساتید عزیز کشورمان بهره بردهام.
ایکناـ شما به عنوان نماینده استان فارس در کاروان قرآنی نور شرکت کردید، تنوع اعضای کاروان از استانهای مختلف ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
با دقت نظر مسئولان مربوطه در چینش اعضای کاروان قرآنی علاوه بر در نظر گرفتن شایستگیها و صلاحیتهای لازم، اعضا از نقاط مختلف کشور انتخاب شده بودند. خود این تنوع به همدلی و همافزایی جامعه قرآنی کشور کمک میکند. بهعلاوه اینکه این تنوع و البته در نظر گرفتن شاخصهای مختلف در انتخاب اعضای کاروان مزیتهای دیگری هم ایجاد کرده بود. برای مثال تسلط بعضی دوستان به زبان عربی، ترکی و بعضا انگلیسی در خیلی از موارد راهگشا بود.
یادآور میشود در کاروان قرآنی امسال مهدی عادلی از تهران، سیدکریم موسوی از خوزستان، یوسف قنبری از زنجان، حمید صفدری از خراسانرضوی، آرش سوری از کرمانشاه، سیدرضا نجیبی از فارس، مسعود موحدیراد از خراسان رضوی، وحید براتی از خراسان جنوبی، سیدپارسا انگشتان از مازندران، خلیل سواری از خوزستان، مهدی عبرتی از گیلان، امیرحسین انواری از یزد، محمدرضا اکبری از مرکزی، سینا طباخی از آذربایجان شرقی و گروه تواشیح العباد از خوزستان، متشکل از مرتضی طرفی، نصرالله بریچی، صادق بیت سعید، خلیل سعیدی و محمد امین سبهانی خالص به سرپرستی علی صالحیمتین، حافظ کل قرآن کریم حضور داشتند.
انتهای پیام