کد خبر: 4228855
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
حجت‌الاسلام محمدحسنی بیان کرد:

تأثیرات لقمه مادی و معنوی از نگاه قرآن

رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آئین اختتامیه هفتمین جشنواره قرآنی «تنویر» با اشاره به اینکه یکی از اهداف برپایی این جشنواره اهتمام به مفاهیم قرآن است، گفت: در قرآن، مراقبت انسان در باب خوراک مادی و معنوی تأکیده شده است.

تأثیرات لقمه مادی و معنوی از نگاه قرآنبه گزارش خبرنگار ایکنا، آئین اختتامیه هفتمین جشنواره سراسری قرآنی «تنویر» آجا با رویکرد «سبک زندگی قرآنی و اسلامی» به میزبانی اداره عقیدتی ـ سیاسی ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالن شهید صیاد شیرازی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام و‌المسلمین عباس محمدحسنی؛ رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مراسم با قدردانی از تلاش یگان‌های مستقر در ارکان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران که در برگزاری این جشنواره نهایت همکاری را داشتند، گفت: موفقیت این جشنواره، نتیجه کار جمعی است و براساس آمار نسبت به سال‌های گذشته، رشد کمی و کیفی داشته است.
 
وی دورخیز ارتش را در زمینه فعالیت‌های نرم فرهنگی و هنری، مثبت ارزیابی کرد و گفت: این جشنواره نیز در راستای جهش فرهنگی و ارتقای سطح کمی و کیفی آن، با محوریت عمل به دستورات قرآنی برگزار شد که جمعیت چشمگیری نیز در آن مشارکت داشتند.
 

اشاره آیه‌ سوره عبس به خوراک انسان

 
رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: آنچه که این جشنواره و سایر فعالیت‌های مشابه فرهنگی و قرآنی به آن می‌پردازد، توجه عمیق به مفاهیم روشنی‌بخش قرآن است و یکی از آن اشارات آیه 24 سوره «عبس» است که می‌فرماید: «فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَىٰ طَعَامِهِ» به این معنی که انسان باید به طعام خود بنگرد.
 
محمدحسنی گفت: طعام بر دو قسم است یکی لقمه مادی برای سلامت جسم و دیگری لقمه‌ معنوی است که اصطلاحاً غذای روح است و البته این آیه درباره هر دو نوع قسم لقمه صدق می‌کند.
 

دشمنی با امام معصوم نتیجه لقمه حرام است

 
وی به صحنه کربلا اشاره کرد و گفت: لقمه مادی و مراقبت نکردن از آن، آنچنان اثرات وخیم خود را بر جای خواهد گذاشت که انسان را تا مرحله قتل امام معصوم(ع) پیش می‌برد؛ آنجا که امام‌حسین(ع) وقتی می‌بیند موعظه‌اش اثری بر روح سپاه عمرسعد ندارد، می‌فرماید که شکم‌های آنها از حرام پر شده است.
 
 
رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش تأکید کرد: این آیه ناظر بر لقمه و طعام معنوی نیز هست، چنانکه وقتی این آیه در محضر امام صادق(ع) قرائت شد، آن حضرت اشاره به خوراک معنوی کرد و اینکه اثرات حرام‌لقمه‌گی از بُعد معنوی نیز چیز کمتر از حرام لقمه‌گی از نظر مادی ندارد.
 

علم، مصداقی از لقمه معنوی است

 
محمدحسنی گفت: منظور از طعام معنوی چیست؟ آن دسته از لقمه‌هایی مصداق لقمه معنوی هستند که به منبع علم و کسب دانش انسان مربوط می‌شوند و اینکه مردم باید خود را در معرض گرفتن کدام دانش قرار دهند و روح و روان و فکر خود را با چه محتوایی درگیر کنند.
 
وی افزود: بی‌شک وقتی منبع علمی که انسان خود را در معرض آن قرار می‌دهد و به این واسطه خوراک دریافت می‌کند حرام باشد، نتیجه‌اش این می‌شود که حتی اگر آن فرد صاحب فضل باشد، اما تفکر و طرز تلقی او به انحراف کشیده شده و او مرتکب به عمل خلاف شود.
 
رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: باید بسیار مراقب بود که فرزندان خود را در معرض چه خوراک معنوی قرار می‌دهیم و مواظبت کنیم که ایشان از چه منبع دانشی تغذیه می‌کنند که اگر این مراقبت صورت نگیرد ولو اینکه فرد سرشار از دانش و علم باشد، اما راه سعادت و رستگاری را نخواهد پیمود.
 
حسنی با اشاره به ایام عزاداری سیدالشهداء(ع) گفت: در این ایام شاهد هستیم که بعضاً افراد حتی با دانش و سواد کم اما در گرداندن مجالس عزای حسینی، مشارکت کرده و حتی با داشتن دارایی ناچیز از این امر فروگذار نمی‌کنند و در مقابل افرادی که ظاهراً دانش و علم زیادی دارند و دارای مدارک عالی آموزشی و علمی هستند، اما در همین ایام نسبت به آنچه که در محافل حسینی می‌گذرد، هم خود را تافته جدابافته دانسته و هم موجب تشکیک افکار دیگران می‌شوند که مثلاً این مخارج به چه دلیل و با چه انگیزه‌ای، به انجام می‌رسد؟
 

دانشی که انسان را به انحراف بکشاند به صلاح نیست

 
وی افزود: با وجود آن که طبق فرموده قرآن، دانش نور است، اما دانشی که انسان را به انحرافات کشانده و موجب انحطاط وجوه انسانی شود، چندان به صلاح نیست، چرا که مصداق همان لقمه معنوی حرام است که موجب بروز لغزش‌هایی در نهاد او می‌شود.
 
محمدحسنی در پایان سخنان خود با تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره گفت: امیدوارم در ادوار آتی با رشد شتابنده‌ای که طی این هفت دوره از برگزاری این جشنواره شاهدش بودیم، حضور حداکثری کارکنان ارتش، خانواده و اعضای وابسته به این نهاد ارزشی را شاهد باشیم.
 
به گزارش ایکنا، در ابتدای این مراسم و پس از اجرای سرود از سوی گروه همخوانی «شمیم رحمت» شهرک شهید خوش‌خو گروه مخابرات ارتش، حجت‌الاسلام احمد دهدار؛ رئیس اداره عقیدتی ـ سیاسی ستاد آجا طی سخنانی با اشاره به روند اجرایی جشنواره گفت: پس از ابلاغ میزبانی اداره عقیدتی ـ سیاسی ستاد آجا از این جشنواره و تشکیل دبیرخانه مجازی آن، جلساتی کارشناسی تشکیل شد تا منبع این دوره از مسابقات مشخص شود؛ منبعی که متفاوت از ادوار گذشته آن باشد.

«تمثیلات قرآن»؛ منبع جشنواره «تنویر»

وی گفت: پس از بررسی، با توجه به اهداف برگزاری این جشنواره که سبک زندگی قرآنی و اسلامی در رأس آن بود، کتاب «تمثیلات قرآن» حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسن قرائتی به عنوان کتاب مرجع این دوره در نظر گرفته شد که بلافاصله پس از تصویب از سوی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش، 30 هزار نسخه از این کتاب در اختیار یگان‌های گوناگون قرار گرفت و همزمان لوح فشرده آن نیز در گروه‌های گوناگون شبکه‌های اجتماعی و درگاه‌های اینترنتی مرتبط با ارتش بارگذاری شد و نتیجه اینکه بیش از 86 هزار کاربر از آن بازدید کردند.
 
دهدار به ارسال بیش از 850 تصویر، مصاحبه از روند برگزاری این دوره از مسابقات «تنویر» در یگان‌های گوناگون ارتش در طول روند برگزاری آن اشاره کرد و گفت: از دو هفته پیش الواح و جوایز منتخبان این دوره از جشنواره به یگان‌های مورد نظر ارسال شده است و امروز همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه در اختیار برگزیدگان قرار می‌گیرد.
 
بر پایه این گزارش پس از سخنان حجت‌الاسلام دهدار، محمدطه ابراهیمی؛ نوجوان مبتهل به اجرای یک قطعه در وصف امام حسین(ع) پرداخت و در ادامه سرهنگ مهدی میدانی؛ رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی ضمن تأیید روند اجرایی این دوره که حجت‌الاسلام دهدار به آن اشاره داشت، گفت: از جمله اقدامات چشمگیر صورت گرفته در این دوره تنویر، فراگیر شدن کتاب منبع این جشنواره و تهیه و توزیع به موقع اقلام تبلیغات آن بود.
 
 
وی ادامه داد: آزمون‌های مرحله اول و دوم جشنواره به اشکال مجازی و حضوری برگزار شد و شیوه‌نامه برگزاری این جشنواره نیز ابلاغ و از نمایندگان هر یک از یگان‌ها برای برگزاری جلسات توجیهی دعوت به عمل آمد.
 

شرکت بیش از 86 هزار نفر در هفتمین جشنواره «تنویر»

 
سرهنگ میدانی تصریح کرد: همه این اقدامات منتهی به این مهم شد که از نیروی زمینی ارتش بیش از 38 هزار و 838 نفر، از نیروی پدافند 18 هزار و 276 نفر، از نیروی هوایی 19 هزار و 118 نفر، از نیروی دریایی 4 هزار و 848 نفر و از ستاد ارتش 5 هزار و 542 نفر شرکت کنند و در مجموع شاهد حضور بیش از 86 هزار و 600 نفر در این جشنواره از میان کارکنان، دانشجویان، خانواده‌ها و اعضای وابسته به ارتش بودیم.
 
وی در پایان گفت: از میان افراد شرکت‌کننده 800 نفر منتخب و برگزیده داشتیم که از یگان‌های مختلف بودند و امروز به طور همزمان با برگزاری این مراسم از آنها نیز با اهدای لوح و جوایز از آنها تقدیر خواهد شد. البته در این مراسم به شکل نمونه از پنج منتخب جشنواره به نمایندگی از آنها تجلیل شد.
 
همچنین در پایان این مراسم با اهدای لوح از مساعدت مسئولان و رؤسای عقیدتی ـ سیاسی نیروهای چهارگانه ارتش که در این جشنواره مشارکت چشمگیری داشتند با حضور رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، قدردانی شد.
 
گزارش از امیرسجاد دبیریان
 
 
 
 
انتهای پیام
captcha