کد خبر: 4228978
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶
سرهنگ میدانی بیان کرد:

امکان‌سنجی اجرای بین‌المللی جشنواره «تَنویر»

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی آجا با اشاره به موضوع مقاومت کشورهای اسلامی است، گفت: اگر بتوان منبعی مکتوب آن هم جامع و مانع در باب دیدگاه قرآن حول مقاومت تهیه کرد، شاهد اجرای بین‌المللی جشنواره قرآنی «تَنویر» خواهیم بود.

امکان‌سنجی برگزاری بین‌المللی جشنواره قرآنی «تنویر»سرهنگ مهدی میدانی؛ رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، با مثبت و موفق ارزیابی کردن برگزاری هفتمین دوره جشنواره سراسری قرآنی «تنویر» گفت: خوشبختانه بر پایه یک تحقیق کارشناسی، منبع این دوره از مسابقات کتاب مفید «تمثیلات قرآن» حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسن قراتی بود. در آن بیش از صد شبهه‌ای که ممکن است در این روزگار برای تک تک ما درباره مسائل گوناگون فقهی و ایمانی پیش آید، با ادله قرآنی پاسخ داده شده است.
 
وی ادامه داد: استقبال خوب کارکنان و خانواده‌های ارتش از این دوره نشان از دغدغه‌مندی آنها دارد و این امر ما را مجاب ساخت تا برای ادوار آتی با وسواس بیشتر عمل کرده تا ماحصل برگزاری چنین جشنواره‌ای، ارتقای سطح آگاهی قرآنی کارکنان و اعضای وابسته به آجا شود.


سرهنگ میدانی تصریح کرد: از هم‌اکنون دورخیزی برای برگزاری دوره هشتم تنویر در سال آتی صورت گرفته است و با جمع‌بندی‌های به عمل آمده، درصددیم تا در نیمه دوم امسال پس از تعیین میزبان دوره بعد جشنواره که بر این اساس اداره عقیدتی ـ سیاسی یکی دیگر از یگان‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران میزبان خواهد بود و متعاقب آن با برگزاری سلسله‌جلسات کارشناسی به انتخاب منبع مکتوب جشنواره خواهیم پرداخت. این امر منجر خواهد شد تا ما با انتخاب منبع، به چاپ و تکثیر حداکثری آن در انتهای امسال و ابتدای سال آینده، همزمان با انتشار فراخوان دوره هشتم بپردازیم.
 
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی آجا در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به برگزاری هفت دوره از این جشنواره به شکل سراسری، زمینه اجرای بین‌المللی آن فراهم شده است؟ گفت: در زمینه پرداختن به خود قرآن، شاهد برگزاری رویدادهای بین‌المللی هستیم و از سال 72 نخستین دوره مسابقات قرآن کریم نیروهای مسلح به ابتکار ارتش جمهوری اسلامی ایران در سطح ارتش‌های جهان اسلام برپا شد و سال 75 برگزاری دومین دوره آن و سال 79 برگزاری سومین دوره آن را شاهد بودیم. بعدها پاکستان و عربستان سعودی نیز میزبان این مسابقات شدند.
 
وی تأکید کرد: درباره تحقق برگزاری جشنواره‌ای همچون تنویر به شکل بین‌المللی نیاز به بررسی بیشتری وجود دارد، چرا که با وجود وحدت حول قرآن و پیامبر اکرم(ص) و ... میان کشورهای اسلامی، اما در حوزه مبانی فقهی و احادیث نقل شده، تفاوت‌هایی وجود دارد و از آنجا که جشنواره تنویر به حوزه مفاهیم قرآنی توجه می‌کند، لذا باید به دنبال موارد مشابه و مشترک باشیم که کشورهای جهان اسلام بر روی آنها اتفاق نظر دارند.
 
سرهنگ میدانی افزود: قرآن به عنوان یادگار جاوید پیامبر اکرم(ص) منبعی بزرگ و مطمئن است که همگان در جهان اسلام در مورد آن اجماع و نظر مشترک و واحدی دارند، همچنانکه بر پایه این اصل چند سالی است به عنوان ارتش جمهوری اسلامی ایران با همکاری ارتش کشور عمان با عنوان پیمان دوستی با این کشور مسلمان، رویداد قرآنی را بیش از 10 دوره برگزار می‌کنیم، اما به شکل رویکرد موضوعی باید به دنبال مشترکات باشیم.
 
وی در پایان گفت: به طور مثال موضوع مقاومت از جمله مسائلی است که در منطقه و به ویژه کشورهای اسلامی مطرح است و اغلب در مورد این موضوع وفاق داریم. براین اساس می‌شود به دنبال منابعی بود که اشارات قرآنی در مورد مقاومت دارد و همین امر بهانه‌ای برای طرح مسئله و برگزاری بین‌المللی جشنواره تنویر شود.
انتهای پیام
captcha