به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، مقامات سازمان ملل اعلام کردند گزارشهای منتشر شده از سوی این سازمان نشان میدهد ارتش میانمار قوانین بینالمللی و حقوق بشر را نقض میکند.
در بیانیه مشترک آلیس وایریمو ندریتو و مو بلیکر از مشاوران سازمان ملل آمده است که رنج ساکنان منطقه آراکان در میانمار به دلیل عمدی بودن قتل و خشونت ادامه دارد و این درحالی است که اقدامات پیشگیرانه اعلام شده توسط دادگاه بینالمللی در ژانویه 2020 در این خصوص نتیجهای نداشته است.
در این بیانیه با اشاره به وجود 3.2 میلیون آواره در این کشور، نسبت به عواقب بحران انسانی در میانمار هشدار داده و تأکید شده است که شرایط در این کشور وارد مرحله جدیدی بسیار خطرناک شده است.
در این بیانیه همچنین بر وجود گزارشهای درباره نقض حقوق بشر توسط ارتش میانمار و جنایات دیگری که قوانین بینالمللی را نقض میکنند، تأکید شده است.
این بیانیه به حملات مستقیم ارتش میانمار به غیرنظامیان از طریق بمباران هوایی و هدف قرار دادن آنها با سلاحهای سنگین اشاره کرده و تأکید میکند که در کنار این حملات، تخلفات دیگری شامل استخدام کودکان برای جنگ در ارتش و آدمربایی نیز صورت میگیرد.
این گزارش پایان به تشدید خشونتها و حملات سیستماتیک علیه مسلمانان منطقه آراکان اشاره کرده است.
در سال 2012، درگیریهایی بین بوداییها و مسلمانان در ایالت راخین در میانمار رخ داد، هزاران نفر کشته شدند که بیشتر آنها مسلمان بودند و صدها خانه و محل کار به آتش کشیده شد.
ارتش میانمار و ملیگرایان بودایی به بهانه حملات همزمان به پاسگاههای مرزی آراکان در 25 اوت 2017 خشونتهای گستردهای را آغاز کردند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، تعداد افرادی که پس از آگوست 2017 از سرکوب و آزار و اذیت در آراکان فرار کرده و به بنگلادش پناهنده شدند، از 900 هزار نفر گذشته است.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشر با تصاویر ماهوارهای که منتشر کردند، ثابت کردند که در جریان جنگ میانمار صدها روستا ویران شده است.
سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان روهینگیا را پاکسازی قومی یا نسلکشی توصیف میکنند.
انتهای پیام