کد خبر: 4229937
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵
حجت‌الاسلام محمدحسن نبوی:

جهاددانشگاهی از ممتازترین رویش‌های انقلاب اسلامی است

رئیس بسیج اساتید حوزه علمیه گفت: جهاددانشگاهی از ممتازترین و پیشتازترین رویش‌های انقلاب اسلامی است و اکثر کارهای علمی این مجموعه ثمره کاربردی و عملی نیز دارد.

محمدحسن نبویحجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی؛ رئیس بسیج اساتید حوزه علمیه و معاون سابق تبلیغ حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا به مناسبت فرارسیدن سالروز تاسیس جهاددانشگاهی گفت: اولین حرکتی که برای عملیاتی‌کردن دانش در راستای رفع نیازهای کشور در نظام اسلامی ما رخ داد تاسیس جهاددانشگاهی بود؛ معمولا فاصله میان دانشگاه و صنعت زیاد است ولی به برکت رهنمودهای امام خمینی(ره) و حمایت مقام معظم رهبری کارهایی صورت گرفت که این فاصله کم شد و نسبت به اول انقلاب این فاصله خیلی کمتر شده است و رابطه کارهای عملی و حوزه‌های دانشگاهی زیاد شده است.

وی افزود: در ابتدا که جهاددانشگاهی تاسیس شد دیدیم که نیروهایی از دانشگاه که مکتبی و مذهبی و انقلابی هستند پیوندی بین دانشگاه و علم با مردم ایجاد کرده و از منظر علمی به رفع نیازهای جامعه می‌پردازند و از این بابت واقعا خوشحال شدیم به خصوص وقتی موفقیت‌های بزرگ جهاددانشگاهی رونمایی شد. 

نبوی با بیان اینکه جهاددانشگاهی یکی از رویش‌های بزرگ انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: در فرهنگ قرآن کریم جهاد با قتال تفاوت دارد؛ قتال یعنی درگیری و کشتن ولی جهاد شامل کوشش در راه خداست که یکی از این کوشش‌ها، قتال است یعنی جهاد هم شامل قتال است و هم کارهایی است که در مسیر ارزش‌های دینی و برای خدا انجام می‌شود؛ الذین جاهدوا فینا لنهدینهم؛ این جهاد به معنای قتال نیست و عام است یعنی هم شامل قتال و هم سایر کارهای جهادی و مخلصانه برای خداوند است. 

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه جهاد، فی سبیل الله است، گفت: جهاد غالبا در فرهنگ قرآن اینگونه مطرح شده است که جهت الهی دارد یعنی فرد فقط به انجام تکلیف خود بسنده نمی‌کند؛ مثلا در ادارات دو نوع کارمند داریم؛ یکی گروهی که وقتی مردم به آنان مراجعه می‌کنند دنبال این هستند که به نحوی کار آنان گره بخورد و این کار را با تبصره و بندهایی مستند می‌کنند تا به سادگی انجام نشود ولی گروهی هستند که همیشه تلاش دارند تا تبصره‌ای و راهی پیدا کنند که در امور  مردم تسهیل ایجاد شود. گروه دوم کارشان را برای اینکه مسئول مافوق از آنان راضی باشد، انجام نمی‌دهند بلکه به خاطر خدا در رفع نیاز مردم تلاش می‌کنند و کارها را به نحو احسن انجام می‌دهند. این هم نوعی جهاد است.

نبوی افزود: بنده از سال‌های اولی که این نهاد تاسیس شد به خاطر دارم که عده‌ای نیروهای ارزشی به خاطر خداوند پا در عرصه جهاد گذاشته‌اند و رویکرد آنان هم علمی است. 

معاون سابق تبلیغ حوزه‌های علمیه اظهار کرد: جهاد مراتب و مواضع گوناگونی دارد؛ در جبهه هم این وضعیت را شاهد بودیم؛ یکی فرمانده است و پیاده‌نظام و خط‌شکن و دیگری در آشپزخانه فعالیت دارد؛ دانشگاهیان هم اگر بخواهند به نظام اسلامی خدمت کنند، نیازی نیست بروند با یک کار جهادی به ساخت و ساز یا مثلا چیدن گندم کمک کنند که البته آن هم خوب است ولی انتظار از محیط‌های دانشگاهی، خدمت علمی برای ارتقای سطح رفاه عمومی جامعه است.

رئیس بسیج اساتید حوزه علمیه تصریح کرد: به نظر بنده در جهاددانشگاهی اتفاقات ارزشمند علمی زیادی رخ داده است که یکی از آنها پژوهشگاه رویان و فعالیت‌های ارزشمند این مجموعه است؛ رویان از سازمان‌های درخشنده ایران است که می‌توان در دنیا به آن افتخار کرد؛ این مجموعه با وجود همه تحریم‌ها توانسته کارهای بزرگی انجام دهد و پویا و پرتلاش جلو برود و امروز جزء افتخارات ماست. مرحوم کاظمی آشتیانی یک فرد متدین و اصیل بود و شاید همین تدین هم سبب شد تا این مجموعه پویا و پرتلاش پیش برود.

وی با بیان اینکه برخی کارهای علمی ممکن است ثمره عملی نداشته باشد ولی غالب فعالیت‌های جهاددانشگاهی ثمره عملی و کاربردی دارد، گفت: تاسیس خبرگزاری ایکنا و توجه به فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی از سوی جهاددانشگاهی هم از ثمرات رسانه‌ای جهاددانشگاهی است. جهاددانشگاهی به هر حال از ممتازترین و پیشتازترین رویش‌های انقلاب اسلامی است و خداوند انشاءالله به بانیان این کار خیر توفیق بیشتری بدهد.

انتهای پیام
captcha