کد خبر: ۴۲۳۰۳۴۴
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳
حجت‌الاسلام تقی‌زاده تأکید کرد:

اقتضائات پیاده‌روی اربعین ملاک ارائه محتوای قرآنی باشد

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: پیاده‌روی اربعین اقتضائات خاصی دارد و محتوای قرآنی ارائه شده در این رویداد نیز نمی‌تواند مطول و در قالب سخنرانی و برنامه‌های زمان‌بر باشد. بهترین روش تبلیغات محیطی و میدانی است.

توجه به اقتضائات پیاده‌روی اربعین ملاک ارائه محتوای قرآنی باشدماه صفر آغاز شده است و به تدریج زمزمه‌هایی مبنی بر پیاده‌روی اربعین و تجمع خیل عظیم مشتاقان و دوستداران اباعبدالله الحسین(ع) در این گردهمایی بزرگ عالم تشیع به گوش می‌رسد. قطعاً این اجتماع ده‌ها میلیونی ظرفیت مناسبی برای انجام برخی آئین‌ها و مناسک سفارش شده در امر زیارت امام حسین(ع) است و در این میان اقداماتی مؤثر در امر ترویج و گسترش فرهنگ و معارف قرآنی نیز به انجام می‌رسد.
 
علاوه بر اقدامات خودجوش مردمی، نهادها و سازمان‌های متولی امور قرآنی و معارفی نیز می‌توانند در این راستا نقش بسزایی داشته باشند تا با دورخیز مناسب و برنامه‌ریزی مؤثر، از این ظرفیت پدید آمده نهایت بهره‌برداری را به عمل آورند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین علی تقی‌زاده؛ رئیس سازمان دارالقرآن‌ الکریم در گفت‌وگو با ایکنا درباره ضرورت استفاده از ظرفیت اجتماع عظیم اربعین حسینی در گسترش و ترویج فرهنگ قرآنی گفت: در زمینه اربعین و اتفاقاتی که به اهل بیت(ع) ارتباط پیدا می‌کند، مهمترین بحث، عطوفت، الفت و رابطه قلبی است که به واسطه این دلدادگی و شورمندی شکل می‌گیرد.
     
وی ادامه داد: بر این اساس هر ساله شاهدیم که مردم با نهایت توان خود و صرف هزینه‌هایی شخصی، ضمن حضور در این آوردگاه و خدمت به زائران در قالب موکب‌داری و موارد مشابه، سعی دارند تا محبت و عشق خود را به اباعبدالله(ع) به واسطه خدمات‌رسانی به زائران حسینی ابراز کنند.
 
تقی‌زاده تصریح کرد: وقتی چنین ظرفیت مناسبی فراهم شد آن زمان است که باید این محبت مردمی به امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) را به سمت و سوی عشق و محبت به ثقل اکبر یعنی قرآن نیز هدایت کرد و مواردی پیرامون این موضوع که تا چه اندازه امام حسین(ع) و سایر اهل بیت(ع) به قرآن و کلام‌الله مجید عشق می‌ورزند نیز مطرح شود.
 
رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم گفت: با این فرض مسئله دیگری که مطرح است، آن که چگونه و با استفاده از چه روشی می‌توان این محتوا را به زائران منتقل کرد؟ نفس این اتفاق خود فرصت گفت‌و‌گو را فراهم آورده است، همچنانکه ما در این رویداد بزرگ حضور طیف‌های گوناگون مردم را شاهدیم، از روستاها، شهرستان‌ها و مناطقی که در حالت عادی شاید دسترسی به آنها میسر نباشد و لذا باید از فرصت‌های پیش آمده برای انتقال مفاهیم قرآنی در این رویداد استفاده شود.
 
تقی‌زاده تأکید کرد: شیوه بیان این مفاهیم باید با در نظر گرفتن اقتضائات چنین رویدادی باشد؛ به هر حال شکل برگزاری این رویداد به نحوی است که مجال کافی برای طرح این مباحث در قالب گفت‌وگوهای مطول یا سخنرانی‌های مبسوط ممکن نیست و لذا باید اطلاع‌رسانی قرآنی در رویداد پیاده‌روی اربعین در قالب تبلیغات محیطی و محتوایی کوتاه و با وقت کم صورت گیرد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که سازمان دارالقرآن‌الکریم در خصوص پیاده‌روی اربعین چه رویکرد را در امر ترویج فرهنگ و معارف قرآنی اتخاذ خواهد کرد؟ گفت: تلاش کردیم تا دو رویکرد را در اربعین دنبال کنیم و در نخستین گام از مجموعه‌هایی که در این زمینه در تلاش هستند، حمایت می‌کنیم و با قرارگاه‌های مردمی که در زمینه امور قرآنی در اربعین فعالیت می‌کنند، همراه خواهیم شد.
 
رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم در پایان گفت: علاوه بر این سعی خواهیم کرد تا طرح زندگی با آیه‌ها را نیز در این رویداد پیگیری و رواج دهیم و با محوریت بخشی از آیه دوم سوره مبارکه «مائده» که می‌فرماید: «وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ» از آنجایی که این رویداد مصداق و تجلی بارز این آیه است، در تلاشیم تا این طرح نیز در پیادروی اربعین تبیین شود.

وهاب خدابخشی
انتهای پیام
captcha