رضامراد صحرایی در این مراسم گفت: کودکستانها در دوره جدید و با تأسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک نظم و نظام پیدا کردند و از سال ۱۴۰۰ تاکنون اساسنامه و آییننامههای آن تصویب شده و قله آن آییننامه اوان کودکی است که بر تعلیم و تربیت پیش از دبستان تمرکز داشت و در مرحله استقرار سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، ساز و کارها سازماندهی و ۱۰ آییننامه جدید نیز به دنبال آن تصویب شد.
وی افزود: هر چه در این دوره تعلیم و تربیت را جدی بگیریم، این سرمایه برگشتپذیری بیشتری خواهد داشت؛ بسیاری از کشورهای دنیا دوره تحصیلات خود را قبل از دانشگاه کوتاه کردهاند تا آموزش رسمی از ۶ سالگی آغاز شود، در واقع در ۱۶ کشور سن پایان آموزش ۱۶ سالگی است و این کشورها در آزمونهای پرلز عملکرد خوبی از خود ارائه کردهاند.
صحرایی ادامه داد: سازمان ملی تعلیم و تربیت مانند دولت سیزدهم به مردمیسازی پرداخته است، همانطور که در آموزش و پرورش نیز در دو مورد به مردمیسازی تأکید شده و عملکرد مناسبی نیز حاصل شده است، یکی از این موارد، مدرسهسازی است که در دولت سیزدهم روزانه ۸ کلاس درس ساخته شده و بیش از ۸۰ درصد خیرین در این امر مشارکت داشتند، دومین مورد نیز بحث زیستبوم بوده است.
وی ادامه داد: سن ۲ تا ۵ سالگی برای آموزش کودک بسیار مهم است، به ویژه اینکه در مناطق دوزبانه باید این آموزش جدی گرفته شود، چرا که در این مناطق زبانآموزی با آموزش الفبا همزمان میشود و برای کودکان دشوار است، در حالی که کودکانی زبان فارسی، زبان مادریشان است، این گونه نیست، بنابراین به نظر میرسد، در مناطق دوزبانه، پیش دبستانی باید اجباری شود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تغییر در آموزش و پرورش در دستور کار نیست، اما مطالعه آن در دست انجام است تا هر زمان این نیاز و آمادگی وجود داشته باشد، تغییر و تحولات آغاز شود.
وی در ادامه بیان کرد: کارهای قابل توجهی در رابطه با اوان کودکی انجام شده است که همه آن مربوط به دوره اخیر نیست و بخشی از آن مربوط به سازمان بهزیستی است. در رابطه با تأسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، دستورالعملها و آییننامهها تصویب شده که مقدمات تأسیس یک سازمان هستند؛ بنابراین دوره شکوفایی آغاز شده و مسیر پیش رو موفقیتآمیز خواهد بود.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام
علیرضا پناهیان گفت: باید تبریک بگویم به دلیل تحولی که در آموزش و پرورش رخ داده، از این جهت که آموزش و پرورش خود را متعهد به تعلیم و تربیت نونهالان کشور دانسته است و این امر عاقلانه و ضروری بود و باید این تحول را جشن گرفت. این جشن برای آگاه کردن همه مردم به این نهاد نوپا است.
وی افزود: بعد از سالها، سازمان تعلیم و تربیت کودک با حداقل بروکراسی رقم خورده و با مشارکت حداکثری کودکستانها و مربیان این عرصه شکل گرفت. سازمانی که از ابتدا صدها فعال داشت و در صورت ادامه نمونه بینظیری برای ساختار اداری کشور خواهد بود که مردم در آن اثرگذار هستند. مردمی بودن فعالیتها به این معنی است که دیوانسالاری اداری نباید باعث خفقان شود و این مسئله را میتوان در این سازمان دید، چرا که از تورم بروکراسی و دیوانسالاری اداری و از مردمی نشدن تشکیلات سود نبردیم. اگر نقش دولت و مردم به درستی تنطیم شود، مردم تنظیمگران خوبی خواهند بود.
حجتالاسلام پناهیان ادامه داد: باتوجه به اینکه برای تقویت این سازمان و کودکستانها نیاز به حضور اندیشمندان است، از این رو لویه جرگهای از اندیشمندان میتواند باعث تقویت اندیشه و تفکر در این نهاد مردمی باشد تا کودکستانها در مسیر مسئولیت اندیشهورزی فربهتر شوند.
وی تصریح کرد: در این زمینه هیچ حرف ایدئولوژیکی نداریم؛ چرا که اگر در ۷ سال اول زندگی کودک، تربیت به خوبی انجام شود، به فلسفه خلقت خواهد رسید و خودش خدایش را پیدا خواهد کرد؛ از این رو باید در این دوره مسیر کنجکاوی کودک را به درستی هدایت کنیم.
در ابتدای این مراسم علی نجفی، قاری پنج ساله به قرائت سوره شمس پرداخت و سپس گروه دختران احسان سرود ملی را اجرا کردند.
همچنین از هشت دستاورد سازمان تعلیم و تربیت از جمله سامانه تیام، مجوز فعالیت بوم مادر و کودک، کتاب تجربهنگاری طرحهای مادر و کودک با عنوان چراغهای روشن، سامانه شبکهسازی یارستان کودکستان، کتاب پیمایش ملی کودکستانهای روستایی، سامانه تصمیمیار، آییننامه دوره اوان کودکی و نشان اعتماد توتک رونمایی شد.
در حاشیه این مراسم نمایشگاهی از محصولات و دستاوردهای سازمان تعلیم و تربیت برپا شد. همچنین پایانبخش این مراسم، اهدای جوایز جشنواره یارستان کودکستان در بخشهای مختلف کتاب، بازی، ترانه، اسباببازی و جشنواره خبرتاک بود.
یادآور میشود، در این مراسم مجید قناد و گیتی خامنه هم حضور داشتند و با کودکان دیروز و امروز خاطرهبازی کردند.
انتهای پیام