به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری محسن مردعلی، عضو هیئت مدیره بنیاد علوی و جانشین مدیرعامل، دوشنبه ۲۲ مردادماه در نشستی خبری به تشریح برنامههای این بنیاد پرداخت و گفت: بنیاد علوی بازوی اجتماعی و توانمندسازی محرومان است که در سالهای گذشته در حوزههای مختلف حمایتهایی را در مناطق محروم انجام داده است؛ از این رو مأموریت اصلی بنیاد در دو حوزه توانمندسازی محرومان و پیشرفت و آبادانی مناطق محروم است.
وی افزود: در راستای اجرای مأموریتهای اصلی و مهم بنیاد، مسائل و حیطههای گوناگون را اولویتبندی کردیم که با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشورمان یکی از این حیطهها، پیشرفت اقتصادی از طریق اشتغال پایدار مورد توجه قرار گرفته است، به طوری که در سالهای گذشته جمهوری اسلامی ایران، خدمات زیرساختی مهمی را در مناطق محروم از جمله جادهسازی، آبرسانی، برقرسانی و ... انجام داده است و از این حیث در قیاس با سایر مناطق و کشورهای همسایه، در وضعیت قابل قبولی قرار دارد و بیش از ۹۷ درصد زیرساختها در مناطق محروم عملیاتی و اجرا شده است.
مردعلی تصریح کرد: بخش دوم حیطه فعالیتهای بنیاد مربوط به سلامت جسمی مردم است و برای این موضوع مؤسسه سلامت علوی تأسیس شده است و فعالیتهای این حوزه را انجام میدهد. در حیطه سوم نیز عدالت آموزشی مورد توجه قرار گرفته است که در این حوزه به دنبال شناسایی استعدادهای برتر و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان هستیم.
وی ادامه داد: موضوعات و موارد گوناگونی در مناطق محروم احصا شده و در بنیاد علوی طرحهایی در همین راستا تهیه و تنظیم شده است و در هر یک از حیطههای یاد شده، مأموریتهایی پیشبینی شده است که در ۳۲۰ شهرستان از مجموع حدود ۴۰۰ شهرستان سطح کشور اجرا میشود. در واقع در ۳۲۰ شهرستان موضوعات اشتغال، ۲۰۰ شهرستان موضوعات سلامت و در ۷۰ شهرستان موضوع عدالت آموزشی مورد توجه است که پس از شناسایی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت، الگوی جدیدتری را برای سایر مناطق اجرا خواهیم کرد.
جانشین مدیرعامل بنیاد علوی در ادامه بیان کرد: یکی از اقداماتی که از سوی بنیاد مستضعفان انجام شده، اجرای طرحها در قلعه گنج است که نقاط ضعف و قوت آن در این منطقه شناسایی شده و مدل جدیدی برای سایر مناطق طراحی شده است.
مردعلی با اشاره به برنامه بنیاد علوی در حوزه سلامت گفت: با همکاری وزارت بهداشت اولویتهای این حوزه دستهبندی شده و در سه حیطه اصلی از جمله بیماریهای چشمی، بیماریهای دهان و دندان و ارائه خدمات به مادران باردار و شیرده اجرا خواهد شد. با توجه به اینکه بیش از ۴۰ درصد از متخصصان زنان و زایمان در ۵ کلان شهر کشور هستند و بقیه متخصصان در شهرستانهای دیگر حضور دارند، بنابراین دسترسی به متخصصان در مناطق محروم کمتر بوده و به همین دلیل برنامه ویژهای برای ارائه خدمات سلامت در بستر فناوریهای نوین پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اقدامات بنیاد علوی در حوزه مسکن گفت: در بخش مسکن با همکاری بنیاد مسکن، سازمان بهزیستی و کمیته امداد اقدامات خوبی انجام شده است و در حوزه توانمندسازی، تسهیلات قرضالحسنه به جامعه هدف پرداخت میشود، همچنین موضوع آزادی زندانیان غیرعمد در دستور کار است.
وی در حوزه برگزاری اردو و جشنواره نیز گفت: دانشآموزان برگزیده در این اردوها شرکت میکنند و دائماً میتوانند مشاورههایی را دریافت کنند. همچنین برنامههای فرهنگی و معنوی در ۷۰۰ مسجد پیشبینی شده است.
مردعلی با اشاره به راهبردهای اصلی بنیاد علوی افزود: تمام اقدامات بنیاد براساس مدلهای علمی و تجربههای گذشته است، همچنین تمام فرایندهای اجرایی و نظارتی مبتنی بر سامانه است و تلاش میکنیم یک سامانه برخط داشته باشیم و تمام استعلامها به صورت برخط انجام شود تا خطاهای احتمالی به صفر برسد. در واقع رویکرد ما اهرمسازی است و در سال جاری ۱۰ همت در این زمینه پیشبینی شده است تا به محرومیتزدایی در مناطق یادشده اختصاص یابد و ۲ و نیم میلیون نفر از خدمات ما بهرهمند خواهند شد.
مسعود پناهی، مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی در ادامه گفت: در حوزه توانمندسازی اقتصادی برنامهریزی جامعی انجام دادیم که در سه حوزه کسب و کارهای خرد خانگی، کارگاهی و بنگاهی برنامهریزی شده که منجر به حمایت از ۷۲ هزار کسب و کار خرد و ۱۵۰ بنگاه و کارگاه انجام شده است.
وی افزود: بنیاد علوی و مؤسسه توانمندسازی اقتصادی علوی در سال جاری قرار است با ۲۹ همت با استفاده از ابزارهای بانکی، منابع مردم و مؤسسه از پروژههای کسب و کار و توسعه اشتغال در مناطق محروم حمایت کند. یکی دیگر از برنامههای مؤسسه علوی حمایت از ۱۰ هزار کسب و کار در حوزه دانشبنیان و فناور است که با شناسایی آنها تا پایان سال این امر تحقق خواهد یافت.
انتهای پیام