به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری تشریح برنامههای بیست و پنجمین کنگره بینالمللی رویان، امروز سهشنبه ۳۰ مرداد با حضور عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه و رئیس کنگره رویان و دبیران علمی و اجرایی این کنگره برگزار شد.
در این نشست عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه کنگره بیستپنجم رویان شهریور برگزار میشود، گفت: این کنگره یادگار مرحوم کاظمی آشتیانی است. ایشان کنگره را دریچهای برای جامعه علمی کشور میدید تا توانمندیهای علمی کشور را به بحث و در معرض دید جامعه علمی جهان بگذارد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه جنبه بینالمللی کنگره فقط در دو سال کرونا کاهش پیدا کرد ولی متوقف نشد، گفت: این کنگره فرصت خوبی برای معرفی توانمندی علمی پژوهشگاه رویان و کشور به جهان است، گفت: ارتباطات علمی که در این کنگره شکل گرفته یک شبکه و تعامل بینالمللی برقرار و موجب شده برنامهها به سرعت پیش برود. اعتماد ایجاد شده نیز موجب شده پروژههای بینالمللی در پژوهشکده و آزمایشگاهها دنبال شود.
شاهوردی با اشاره به اینکه این کنگره از یادگارهای دکتر کاظمی آشتیانی است و تلاش شده برنامهها دقیقتر و علمیتر از گذشته به پیش برود، گفت: با برگزاری این کنگره میتوانیم امید را به جامعه علمی منتقل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در کنگره بیست و پنجم تلاش شده به موضوعات جدید پرداخته شود و موضوعات بین رشتهای را مورد توجه قرار دادهایم، گفت: برخی بیماریها در لیست بیماریهای صعبالعلاج قرار داشت اما امروز با سلولدرمانی امید به بیماران بازگشته و با ژندرمانی اقدامات خوبی صورت میگیرد. بیماران بزرگسالی که تالاسمی داشتند اکنون با ژندرمانی درمان میشوند پس یکی از موضوعات کنگره توجه به مباحث بین رشتهای و اقداماتی است که بتواند زنجیره درمان را تکمیل کند. امروز سلولدرمانی به کمک بیمارانی آمده که مشکل ناباروری دارند.
رئیس پژوهشگاه رویان اعلام کرد: یکی دیگر از رویکردهای کنگره امسال بحث هوش مصنوعی است. امروز دادهها و اطلاعات زیادی از بیماران داریم و درمان بیماران صعبالعلاج هزینه زیادی به خانوادهها تحمیل میکند که با هوش مصنوعی میتوان تصمیمگیری برای وضعیت درمان بیماری را تسهیل کرد و پیشبینی کرد کدام روش بهتر است.
وی ادامه داد: بحث مهندسی بافت و سلول نیز مورد توجه قرار گرفته است. سال 2050 به عنوان دوران تولید قطعات یدکی انسان مطرح میشود که در کنگره امسال به این مبحث نیز توجه شده است چرا که مهندسی بافت یا بازسازی ارگان میتواند به کمک بیماران بیاید. اینها مباحث روز است و احساس میکنیم با تبادل دانش سرعت رشد این مباحث را در کشور تسریع میکنیم و به جای اینکه بیماران به خارج از کشور بروند میتوانیم به جایی برسیم که بیماران سایر کشورها برای دریافت این درمانها به ایران بیایند.
شاهوردی با تأکید بر خوشنام بودن پزشکی ایران در جهان گفت: اگر این خوشنامی با پزشکی نوین همراه شود میتوانیم پذیرای بیماران خارجی باشیم. بیماران ما در دهه ۶۰ برای درمان ناباروری به خارج از کشور میرفتند اما اکنون میزبان بیماران خارجی هستیم. به خصوص اینکه مباحث شرعی در این زمینه مطرح هستند و بیماران احساس میکنند اگر در مرکزی که مسائل شرعی را رعایت میکند درمان شوند احساس آرامش و رضایت بیشتری خواهند داشت. سالانه رویان میزبان بیش از هزار زوج خارجی ناباروی است و امیدواریم سلولدرمانی نیز همین روند را طی کند و زمانی برسد که میزبان بیماران خارجی باشیم.
مریم حافظی، دبیر علمی کنگره پزشکی تولید مثل نیز گفت: حوزه دانش محدود به رشته خاصی نیست و با توجه به پیشرفت علوم تخصص داشتن در یک رشته کفایت نمیکند و باید علوم نوین را به علوم قبلی اضافه کنیم. اکنون از مهندسی بافت برای کمک به زوجین نابارور کمک میگیریم.
وی در خصوص محورهای کنگره گفت: اینکه آیا ژنتیک در ناباروری نسل بشر تاثیر دارد و اگر دارد چطور میتوان آن را درمان کرد؛ عفونتها و تاثیر آن بر تولید مثل و نوزاد سالم؛ بیماریهایی که کیفیت زندگی بانوان را تحت تاثیر قرار میدهند و اینکه چه فاکتورهایی در بهبود روشهای درمان ناباروری تاثیر دارند از محورهای کنگره امسال است.
حافظی ادامه داد: استفاده از هوش مصنوعی برای موفقیت روشهای درمان نیز مورد بحث قرار میگیرد. البته باید توجه داشت هدف ما در رویان این است که تولد نوزاد سالم داشته باشیم به همین دلیل در برنامههای جنبی کنگره کارگاه خواهیم داشت و سمینار ایمونولوژی در باروری نسل بشر برگزار میشود. وبینارهایی نیز در مورد غربالگری جنین خواهیم داشت.
وی افزود: ۱۸۶ مقاله به صورت چکیده پوستر و ۱۴ مقاله اورال پذیرفته شدهاند و ارائههای شفاهی و پوستر در بخش جنبی کنگره برگزار میشود. ۳۳ سخنران بینالمللی نیز در کنگره امسال حضور دارند.
لیلا تقییار، دبیر علمی بخش پزشکی کنگره نیز گفت: در بخش پزشکی بازساختی تنوع برنامه وسیع دیده شده و از بخش پایه بالین و علوم بینرشتهای استفاده میکنیم. در سالهای اخیر رویان در بخش پزشکی بازساختی موفق عمل کرده و مشابه با کشورهای پیشرفته محصولاتی را تهیه کردهایم که به بالین نزدیک است و مجوزهایی را نیز دریافت کردهایم. ما اکنون به این علوم دسترسی پیدا کردهایم و خوب است که آن را به جهان نشان دهیم.
وی افزود: دانشمندان برجستهای به کنگره دعوت شدهاند و مبحث هوش مصنوعی بحث جدیدی است که در همه علوم رشد کرده و در بایولوژی پیشرفت زیادی داشته است بر همین اساس بخشی را در کنگره به آن اختصاص دادهایم. همچنین امسال بخش بینالملل پررنگ شده و از دانشمندان علوم زیستی، علوم لب مرزی و پزشکی بازساختی از آمریکا، سوئیس، اتریش، المان هند، قطر و ... دعوت شده است.
تقییار افزود: بخش چکیده مقالات امسال پررنگ بوده است و از نظر تنوع، موضوع و تعداد قابل توجه هستند. مقالات اورال در بدنه اصلی کنگره به صورت سخنرانی و پوسترها در قالب مسابقه ارائه خواهد شد. کارگاههای جنبی کنگره نیز خواهیم داشت و از محققان برای حضور در این کنگره دعوت میکنیم.
زهرا عزابادی، دبیر سمینار پرستاری و مامایی رویان نیز گفت: نوزدهمین سمینار پرستاری و مامایی رویان نیز امسال برگزار و همکاران پرستار، ماما و پیراپزشک در آن حضور خواهند داشت. امسال ۴۶ مقاله به این بخش ارسال شد که ۴۴ مقاله در قالب پوستر و دو مقاله به صورت اورال ارائه میشود.
وی اعلام کرد: چهارشنبه هفتم شهریور در سمینار پرستاری و مامایی رویان تازههای ناباروری، prp برای درمان ناباروری مطرح و اپلیکیشن درمان ناباروری معرفی میشود. با این اپلیکیشن بیماران با مراحل درمان آشنا میشوند. در حوزه پروتکلهای ناباروری نیز دو مقاله ارائه میشود.
دبیر سمینار پرستاری و مامایی رویان با اشاره به اینکه زنان نابارور تحت استرس و فشار جامعه قرار دارند و دچار افسردگی میشوند، تصریح کرد: برنامهریزان بهداشتی باید بر روی این مسئله کار کنند.
وی افزود: پنل آلایندههای شیمیایی و محیطی را نیز داریم؛ امروزه یکی از دلایل درگیرشدن خانمها و آقایان به ناباروری همین آلایندهها هستند. روز پنجشنبه نیز اندومتریوز و شیوع آن بررسی میشود. متأسفانه شاهد شیوه پنج تا 10 درصدی این مشکل در ایران هستیم و علاوه بر راههای تشخیص و درمان این مشکل، مباحث مربوط به سبک زندگی و کار که موجب پیشگیری از ابتلای خانمها به این مشکل میشود بررسی خواهدشد.
عزآبادی از برگزاری پنل حفظ باروری نیز خبرداد و گفت: یائسگی زودرس و مشکل تخمدان و ناباروری آقایان در این پنل بررسی و راههای درمان آن مطرح میشود. همچنین روی حفظ باروری بیماران سرطانی کار میشود. حفظ باروری در زنان با مسائل سوشیال نیز بررسی میشود تا دلایل کاهش نرخ باروری بررسی شود.
روحالله فتحی، دبیر اجرایی کنگره و جنینشناس نیز اعلام کرد: در کنگره رویان هر ساله بخش علوم تولید مثل و سلولهای بنیادی به زبان انگلیسی و مامایی به زبان فارسی برگزار میشود. امسال 75 مرکز علمی شامل ۴۲ مرکز داخلی و ۳۳ مرکز خارجی با دبیرخانه همکاری دارند و دانشمندانی از کشورهای امریکا، انگلیس، آلمان، اتریش، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس و هند در کنگره امسال حضور دارند. تعداد 420 خلاصه مقالات دریافت شده که ۱۸۶ خلاصه مربوط به تولید مثل است و شرکت در کنگره نیز امتیاز بازآموزی دارند. ۹ کارگاه جنب کنگره نیز برپا میشود که از روز پنجشنبه هفته گذشته این کارگاهها آغاز شده است.
وی ادامه داد: از ۳۷۰ طرحی که در کنگره ارائه شده هفت طرح برگزیده شده و در کنگره تقدیر خواهند شد. بخش بهترین پوستر، بهترین ارائه دهنده پوستر، بهترین خواننده پوستر و ... را نیز خواهیم داشت و کنگره از روز چهارشنبه هفتم شهریور در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
فتحی با اشاره به اینکه مثل سال گذشته ثبت نام در سایت صورت گرفته و ثبت نام در محل نیز داریم، گفت: یکی از نکات پررنگ امسال برپایی غرفه ۳۰ شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی است که اکثرا داخلی هستند و داروها و محصولات درمان ناباروری را ارائه میکنند.
پروانه افشاریان، دبیر اجرایی ششمین دوره جایزه کاظمی آشتیانی نیز گفت: جشنواره رویال از سال ۲۰۰۰ آغاز شد. پس از درگذشت دکتر کاظمی آشتیانی به پیشنهاد مقام معظم رهبری برای زنده نگه داشتن یاد ایشان جایزه دکتر کاظمی آشتیانی طراحی و مقرر شد به کسانی که تحولی در زندگی انسانها ایجاد کرده باشند تعلق بگیرد و ما امسال میزبان ششمین دوره این جایزه هستیم.
وی ضمن تشریح ملاکهای انتخاب دانشمند برتر جایزه کاظمی آشتیانی، گفت: فرایند انتخاب دانشمند برتر امسال متفاوت از سالهای گذشته بود و اساسنامه جایزه مصوب و توسط شهید آیتالله رئیسی ابلاغ شد. کمیته علمی اجرایی نیز تعریف شده و در رویان مستقر هستند که ۱۱ نفر را به شورای علمی رویان معرفی کردند که هشت کاندید تأیید شدند و در نهایت دو نفر به صورت مشترک امسال برنده جایزه کاظمی آشتیانی خواهند بود.
افشاریان افزود: پروفسور «توماس براون» دانشمند برجسته سلولهای بنیادی از کشور آلمان که توانسته دانش جدیدی در حوزه سلولهای بنیادی ایجاد کند و ۲۰۰ مقاله دارد و شاگردان زیادی تربیت کرده برنده در کنار «نیکلاس ریورون» از کشور اتریش که موفق به تولید جنین آزمایشگاهی شده دو برنده جایزه دکتر کاظمی آشتیانی هستند که در افتتاحیه کنگره سخنرانی میکنند و اهدای جایزه ساعت ۱۱ روز چهارشنبه در سالن ابوریحان صورت خواهدگرفت.
انتهای پیام