نقطه آغازین هر انسان از دوره جنینی او آغاز میشود و اگر این دوران اصولی سپری شود در دوره کودکی، نوجوانی و بزرگسالی از سلامت بیشتری برخوردار خواهد بود و جامعه نیز شهروندان سالمتری خواهد داشت.
بنابراین دوران بارداری مهمترین زمان زندگی مادر و جنین در طول حیاتشان است که اعمال، رفتار و تغذیه مادر در این دوره مهم، هم برای خود او و هم برای جنین بسیار تأثیرگذار است. این دوره بهقدری مهم است که حتی پیش از آغاز بارداری هم نیازمند مقدمات ویژهای است که باید نسبت به آن توجه کرد تا این دوران با آرامش و بدون خطر طی شود.
ایکنا برای توجه به موضوع مهم بارداری در گفتوگو با فاطمه گلشاهی، متخصص زنان و فلوشیپ طب مادر و جنین، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در چند قسمت به نکات مهم پزشکی و تغذیهای پیش از بارداری، حین بارداری و پس از بارداری پرداخته است که در ادامه قسمت ششم با موضوع «نکات کلی تغذیهای دوران بارداری» را میخوانید.
یکی از اصطلاحات رایج در بین مردم استفاده از زعفران است که گفته میشود سبب سقط جنین میشود، در این رابطه لزوماً در کتابهای علمی چیزی نوشته نشده است اما مقدار بالای زعفران میتواند باعث زایمان زودرس یا کنده شدن جفت شود؛ البته مصرف مقدار زیاد زعفران جزو معمول زندگی ما نیست و مقدار زعفرانی که در غذایی مثل زرشکپلو وجود دارد خطری ندارد.
نوشیدن هر دمنوشی در دوران بارداری، ایمن نیست و اینگونه نیست که هر عرقیجات و دمنوشی را بتوان در دوران بارداری استفاده کرد؛ باید در رابطه با هر مورد از پزشک سؤال شود و در رابطه با آن تحقیق صورت بگیرد. اصولاً مصرف گیاهان دارویی به دلیل نامشخص بودن مقدار مصرف و میزان آن توصیه نمیشود.
هیچ مستند علمی برای استفاده از مواد غذایی خاص برای باهوشی، زیبایی و... جنین وجود ندارد و از نظر علمی چیزی در این رابطه اثبات نشده است. استفاده از دارو، قرص یا معجونی برای اینکه هوش فرزند را افزایش دهد وجود ندارد و بشر به این علم دست نیافته است اما مسلماً همه این موضوعات وراثت نیست و به شرایط جنین و محیط بعد از تولد هم ارتباط دارد اینکه بگوییم که صرفاً فقط وراثت است و والدین نمیتوانند در آن نقش داشته باشند غلط است؛ حتماً در آینده با تحقیقات بیشتر به اطلاعات بیشتری دست خواهیم یافت.
مصرف بیش از حد چای و قهوه و به طور کلی مصرف الکل حتماً بر مغز جنین تأثیر مستقیم دارد و منجر به کمهوشی خواهد شد که اثر آن اثبات شده است اما اینکه چه چیزی مصرف شود که هوش بهتر شود، علم به نتایج مشخص و مستدلی دست نیافته است.
انتهای پیام