به گزارش ایکنا، آئین تکریم محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ دولت سیزدهم و معارفه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم، امروز ۱۹ شهریورماه، با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: وزیر فرهنگ، رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور است، در استانها و مراکز استانها نیز ائمه جمعه و استانداران با حکم وزیر رئیس و نائب رئیس شوراهای فرهنگ عمومی هستند. در یکی از همین شوراها با انتصاب مدیر جدید تحولی شگرف در برنامهها رخ داد. امروز نیز یک بانو در سمت دبیری این شورا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه از گذشته در مورد عدم هماهنگی بین بودجه وزارت ارشاد و نیازهای موجود صحبت شده است، گفت: 22 حکم کمنظیر در برنامه هفتم لحاظ شد که یکی از این موارد مربوط به بودجه بود و یک درصد موظفی بانکها و شرکتهای دولتی معادل 36 هزار میلیادر تومان در اختیار مجموعه فرهنگی کشور قرار گرفت. کار دشواری بود ولی سال اول دو درصد مجاز، سال دوم یک درصد تکلیفی و امسال تکلیفی بعلاوه موضوع استنکاف لحاظ شد. بدین شکل خزانه میتواند مستقیم پول را در اختیار دستگاهها قرار دهد. البته اخیراً مجلس مصوبهای داشت که کار را تا حدودی با مشکل روبرو کرد ولی با همت آقای صالحی، این امر نیز تحقق کامل پیدا خواهد کرد. بودجه وزارت ارشاد از روزی که مسئولیت این وزارتخانه را تحویل گرفتم تا به امروز 17 برابر رشد شده است.
وی بر ضرورت نیاز به ارتقای حوزههای زیرساختی اشاره و بیان کرد: شهید رئیسی در سفرهای استانی 10 هزار میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای فرهنگی در نظر گرفتند. مجموعههای فرهنگی فاخری در گوشه و کنار ایران سربلندمان به بهرهبرداری رسیده است که نظیر آن در کشورهای منطقه وجود ندارد. در سفر اخیر خود به ترکیه وقتی مجموعههای فرهنگی ـ هنری مختلف را رونمایی کردند، به همتای ترک خود گفتم که قطعاً مجموعههای ما در ارومیه، یزد، سازی، کرمان و اراک از این موارد به لحاظ فناوری و مجموعه امتیازات سرآمدتر است.
وی موضوع ارتقای حوزه زیرساختها در تهران را مورد تأکید قرار داد و گفت: مجموعه فرهنگی ـ هنری آسمان در بهترین نقطه تهران ایجاد شده است؛ زمینی 8 هزار متری در تقاطع بلوار کشاور و حجاب با 120 هزار متر تراکم که قول دادیم این مجموعه را در 50 سالگی انقلاب اسلامی در اختیار اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه قرار دهیم.
اسماعیلی به اسناد مختلفی که در حوزه فرهنگ و هنر تدوین شده است اشاره و بیان کرد: سند موسیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رؤسای سه قوه تصویب و با ابلاغ فقیهی همچون آیتالله رئیسی در حال اجراست. وقتی در یک استان مانع اجرای صحنهای شدند، وزیر کشور ابلاغیه زد و بنده عرض کردم مطابق سند موسیقی فقط وزارت ارشاد و ادارت استانی ارشاد حق اظهار نظر در مورد برگزاری و یا عدم برگزاری برنامههای هنری دارند.
وی به تصویب سند هنرهای نمایشی، سند بازیهای رایانهای، سند هنر معماری و شهرسازی اشاره و اظهار کرد: وزارت فرهنگ معماری را به دامان هنر برگرداند. امسال اولین جشنواره فجر معماری انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد. معماری اقتصادمحور شده بود و ساماندهی این حوزه تقریباً شبیه رویا بود ولی وزارتخانههای مختلف را ملزم کردیم که پیوست فرهنگی طرحهای عمرانی را به تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برسانند و این نشان دهنده مرجعیت فرهنگی و هنری وزارت ارشاد است.
اسماعیلی ادامه داد: تمام این اقدامات باید با ارتقای معیشت اصحاب فرهنگ و هنر رسانه با حفظ کرامت آنها انجام میشد. سال گذشته بنای ایجاد شهر هنر را آغاز کردیم و بیش از 2 هزار واحد مسکونی مطابق با استاندارهای معماری ایرانی اسلامی در حال ساخت است. به رئیس جمور شهید قول داده بودم که اولین کلید این خانه را قبل از پایان دوره اول ریاست جمهوری تحویل اصحاب فرهنگ و هنر کنم که این توفیق از ما سلب شد.
اسماعیلی با تأکید بر اینکه فعالیت فرهنگی دولت و شخص آیتالله شهید رئیسی حد فاصل روشنی با اباحهگری و تحجر داشت، اظهار کرد: صیانت از مرزهای اخلاقی و شرعی جامعه را خط قرمز میدانیم و در مقابل از توسعه نگاههای سختگیرانه به حوزه فرهنگ و هنر جلوگیری کردیم. در فتنه فرهنگی 1401 همه دشمنان و بدخواهان برای تعطیلی و ورشکستگی فرهنگ و هنر در این کشور هم قسم شدند ولی تعامل مرد و دولت و حضور گرم هنرمندان، پرشکوهترین دوره فرهنگ و هنر را در این کشور رقم زد. در دفاع از اصول اسلامی و انقلابی و دفاع از چارچوب شرع هیچ لکنتی نداشتیم و با صراحت موازین را تبیین و بر اجرای آن تأکید کردیم. جوانگرایی و توجه به ظرفیتهای بانوان افتخارآفرین را در دستور کار داشتیم و بانوان متخصص در نهادهای مختلف متصدی امور مدیریتی شدند.
اسماعیلی با اشاره به وظایف وزارت ارشاد در حوزه مد و لباس گفت: دفاع ما از پوشش و حجاب در واقع یک دفاع هویتی است. قرن امروز دچار بحران بزرگی در حوزه خانواده است که محصول لذتگرایی، اومانیسم و سیطره لیبرالیسم است. در مرزهای اخلاقی جامعه باید بایستیم؛ چراکه جامعه ایرانی به شدت خانواده محور و این نقطه قوت محل طمع دشمنان این مرز و بوم است. دشمنان سعی دارند با دو قطبیسازی، یک موضوع هویتی را به یک نزاع سیاسی و جناحی تبدیل کنند. موضوع عفاف و حجاب یک موضوع هویتی است و ایرانیان چند هزار سال پوشش داشتند و همه آثار و ابنیه تاریخی نیز گویای این امر است.
وی به اقدام شهید رئیسی طی سال گذشته در سازمان ملل اشاره و تصریح کرد: ایشان هم از نهاد خانواده دفاع کردند و هم قرآن را بر سر دست گرفتند و اهالی قرآن نیز در آخرین روزهای حیات ایشان در نمایشگاه قرآن از این شهید عزیز تجلیل کردند. برای مسئله عفاف و حجاب باید کار ایجابی انجام داد. باید دسترسی مردم به لباسهای مورد توقع آنها آسان شود. مجتمع یاس اجاره شده و تولیدیهای عفاف و حجاب غرفه گرفتند تا به عرضه محصولات بپردازند و لباس مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و مشکل عدم دسترسی به پوشاک مناسب مرتفع شود.
اسماعیلی در پایان با آرزوی توفیق برای سیدعباس صالحی اظهار کرد: امیدوارم اقداماتی که به عنوان انجام وظایف به سرانجام رساندیم مورد قبول خداوند متعال باشد.
انتهای پیام