به گزارش ایکنا، نشست خبری تشریح برنامههای دوره «توانمندسازی محله پیشرفت» که به همت بنیاد هدایت، ویژه امامان محله و کنشگران مسجدی سراسر کشور اجرا میشود، امروز، 21 اردیبهشتماه با حضور حجتالاسلام رضا عزتزمانی، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام عزتزمانی طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه مهمترین مسائل و مشکلات امروز ما آسیبهای اجتماعی هستند، اظهار کرد: به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی، رویداد محله پیشرفت برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اسلام دارای یک حکمرانی اختصاصی است، گفت: جمهوری اسلامی تشکیل شد تا برای مشکلات و مسائل، راه حل دینی و اسلامی ارائه دهد. امام راحل(ره) فرمودند که اسلام برای حل مسائل جامعه حرف دارد و به دنبال راهی که تنها برای منفعت مالی و راحتی دنیا آن هم تنها برای قشر خاصی است، نمیرویم.
عزتزمانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با این مبنا شروع شد، گفت: امروز ثمرات تمدن غرب را در خانواده، ایجاد مشکلات روحی، محیط زیست، زندگی و ... مشاهده میکنیم. این مصائب دستاورد این گزاره است که انسان خود برای مسائل خود راهکار دارد.
وی با اشاره به حکمرانی اسلامی تصریح کرد: در این نوع حکمرانی، مسجد دارای جایگاه اساسی است که مرکز حکومت پیامبر(ص) اسلام بوده است و تمام امور جامعه در کنار مسائل عبادی شکل میگرفت. البته متأسفانه با گذر زمان، مسجد تنها محلی برای عبادت شد.
عزتزمانی با بیان اینکه مسجد میتواند محل حکمرانی نظام اسلامی باشد اما نه به این معنا که همه امور به مسجد بیاید، گفت: مسجد میتواند محور حکمرانی کلان باشد که ارتباط خوبی نیز با دیگر نهادها و دستگاهها دارد.
وی با طرح این سؤال که چه تعداد پاسگاه برای حفظ امنیت در کشور وجود دارد، تصریح کرد: در مجموع ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ پاسگاه در کشور وجود دارد که برای حفظ امنیت تلاش میکنند. پس چرا فکر میکنیم ۷۰ تا۸۰ هزار مسجد نمیتوانند مسائل جامعه را حل کنند؟، در درون مسجد شبکه امامت، مرکز برقراری پیوندهای اجتماعی میان مردم است و استعدادهای آنان را شکوفا میکند. در سازمان تبلیغات و بنیاد هدایت، فهم ما این است که جدیترین مجموعه که میتواند ارتباطات چهره به چهره با مردم داشته باشد و استعدادهای آنان را رشد دهد، امام است اما او هم با کمک مردم باید حل مسئله کند. امام جماعت یک مسجد که رشد کند، مشکلات محله حل میشود.
عزتزمانی در ادامه تصریح کرد: در این مدل حکمرانی، قدم اول حل مسئله و قدم دوم پیشرفت است. اگر امام در نقطه رهبری و راهبری محیط پیرامون قرار گیرد، مردم دور او جمع میشوند و دست در دست او میگذارند و آنگاه میتوانند مشکلات خود را حل کنند. اگر سازوکاری برای توانمندسازی امام و رشد او ایجاد کنیم و به او یاد دهیم تا تیم بسازد و محله خود را رشد دهد، میتواند مشکلات را حل کند. البته این فعالیت را حدود چهار سال است که در بنیاد هدایت شروع کردهایم. این مدل را هم در قالب نمایشگاهی با عنوان مسجد جامع پرداز ارائه کردیم که در حال حاضر به صورت دائمی، در مسجد جمکران برپاست.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی گفت: تلاش کردیم امام جماعت مسجد را با عنوان امام رشد دهیم با این عبارت که او، امام محله است و باید برای تمام محله برنامهریزی کند. براساس دستور اسلام یک مسجد با ۴۰ خانه اطراف خود باید ارتباط داشته باشد و آنها را محله خود بداند. امروز در هزار نقطه کشور که محلهای پرآسیب هستند، هزار طلبه فعال و به عنوان امام محله مشغول کار هستند.
عزتزمانی گفت: با همکاری مسئولان و وزارت کشور دولت قبل، مدلی برای حل مسائل با محوریت مسجد و با همراهی مردم پیشنهاد دادیم که برای عملیاتی شدن آن یک رویداد تعریف کردیم. امام و تیم او را در دورههای مختلف توانمندسازی آموزش دادیم که یکی از مراحل آن حضور در قم و بازدید از نمایشگاه و شنیدن حرف و نکات ما بود.
وی با اشاره به اینکه امام جماعت باید با تیم خود نقشه پیشرفت محله را ترسیم کند و برای رسیدن به آن مسائل و مشکلات را بررسی کرده و برای حل آن برنامهریزی داشته باشند، اظهار کرد: در این زمینه ابتدا هزار مسجد انتخاب شدند و از دل آن ۷۰۰ مسجد مجری شد که امامان و تیم آنها در قم حضور پیدا کردند و آموزش دیدند. راهبران هم در مساجد حضور پیدا کرده و تلاش کردند تا این مدل را پیاده کنند. هفته آینده نفرات برگزیده این دوره در مشهد، دوره تکمیلی را خواهند گذراند تا به عنوان الگو به مساجد معرفی شوند.
عزتزمانی با اشاره به اینکه مهمترین آسیب و مسئله گره ذهنی است و تا این موضوع برطرف نشود، حرکتی رخ نخواهد داد، گفت: جهاد تبیین برای باز کردن همه گرههای ذهنی است که اگر این حل شود، صدها مسئله برطرف خواهد شد. برخی از امامان محله با شناسایی مسائل محله خود با کمک مردم، گرهگشایی کردند که با ارائه آن در رسانهها به دنبال الگوسازی این اقدامات هستیم.
وی با بیان اینکه سند ملی مسجد برای تصویب در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است که ذیل آن تقسیمکارهایی برای نهادهای مرتبط صورت میگیرد، گفت: سازمان تبلیغات موظف به توانمندسازی امام، حوزه علمیه موظف به تربیت امام جماعت، بسیج موظف به تربیت و تأمین نیروی انسانی در مسجد و ... میشود. ۸۰ هزار مسجد در کشور داریم که ۳۰ هزار مسجد دارای امام فعال هستند.
در بخش پایانی این نشست حجتالاسلام ایرجی، مسئول راهیاران بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی نیز طی سخنانی بیان کرد: دوره محله پیشرفت از بهمنماه سال ۱۴۰۲ آغاز و اختتامیه آن در مشهد برگزار میشود. این دوره شامل رویدادهای مختلفی اعم از رویداد شهید آرمان با حضور هزار امام محله در قم، سرکشی راهیاران در مساجد، دو رویداد صد نفره برای بانوان با عنوان شهیده فاتحی، رویداد شهید اصلانی با حضور امام محله و تیم او در مرکز استان، نشست شهید شهرکی با حضور امام و تیم همراهش بود که بنابر آن است تا اختتامیه آن در مشهد برگزار شود و برگزیدگان تجلیل شوند.
انتهای پیام