به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست صمیمانه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش با دانشآموزان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان امروز پنجشنبه، ۲۹ شهریور در اردوگاه باهنر برگزار شد.
دانشآموزان اتحادیه انجمنهای اسلامی در ابتدای این نشست به بیان دغدغههای خود پرداختند و مطالبات خود را از وزیر آموزش و پرورش بیان کردند.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این نشست بیان کرد: حضورم در این مجموعه در آستانه آغاز سال تحصیلی باعث خوشحالی است. از ابتدا در اتحادیه انجمنهای اسلامی حضور داشتم و فعالیت میکردم. بهترین نعمتی که خدا به بندگان خود عطا کرده، نعمت وجود نبی مکرم اسلام(ص) است و خداوند در قرآن کریم منت این نعمت را به بندگان خود یادآوری کرده است. دوستی، مودت و مهربانی عصاره وجود پیامبر(ص) است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش امروز انباشتی از مشکلات عدیده و پیچیده است که بخش اعظم آن به گذشته تیره و تاریکی که در این کشور وجود داشته است بازمیگردد و خوشبختانه در دوران چهل ساله انقلاب اسلامی اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است. امروز در بخشهای مختلف پیشرفت کردیم. امروز جمهوری اسلامی ایران در شرایطی است که یک کشور عزیز، مقتدر و مستقل است و در قلههای رفیع توانمندی ایستاده است و نظام و تعلیم و تربیت دستاوردهایی بسیاری داشته است اما به این دستاوردها قانع نیستیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز نظام تعلیم و تربیت ما از یک ناکارآمدی بسیار بزرگ رنج میبرد ادامه داد: تلاش می کنیم تمام برنامههای حاکم در مدرسه را بازبینی و بازنویسی کنیم. به عنوان کسی که کار پرورشی و تشکیلاتی کردهام میگویم که تشکیلات دانشآموزی بهترین موقعیتهای تعلیم و تربیت است؛ همیشه گفتهام که به شعار «هر دانشآموز یک تشکل و هر دانشآموز یک نقش» باید توجه کرد.
کاظمی تصریح کرد: برای همه تشکلهای دانشآموزی ارزش افزوده بسیاری قائل هستیم و معتقدیم که تشکلها همه کمکاریهای نظام تعلیم و تربیت را جبران میکنند. همه تشکلها خوب هستند و من در دورهای که در معاون پرورشی بودم تشکلهای کانون همیار یاریگران زندگی و همیار مشاور را اضافه کردم. هیچ چیز به اندازهای که دانشآموز فعالیت کند در آن در رشد او موثر نیست. در بین تشکلهای دانشآموزی اتحادیه انجمنهای اسلامی بدیل و نظیر ندارد زیرا سایر تشکلها ماموریت خاص دارند اما اتحادیه انجمنهای اسلامی تمام مأموریتها را یکجا دارد و اصلیترین ماموریت آن انتقال همه ارزشهای فرهنگی، انسانی و اسلامی در میان دانشآموزان است. توصیه میکنم هر دانشآموزی به هر تشکلی که دوست دارد برود اما اتحادیه انجمنهای اسلامی را به عنوان تشکل اصلی خود قرار دهد. باید در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزانی داشته باشیم که به ارزشهای انقلاب اسلامی به شدت باور داشته باشند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بالاترین نعمتی است که ما در نظام جمهوری اسلامی ایران داریم افزود: تمامی نعمات دیگر مانند امنیت، اقتدار، عزت و... ذیل ایشان تعریف میشود. به دنبال تحقق عدالت هستیم و قرآن یکی از ماموریتهای پیامبر(ص) را قسط، عدل و عدالت معرفی کرده است اما برقراری عدالت کار آسانی نیست؛ بیش از چهل سال است که در تلاشیم تا بیعدالتی را کم کنیم اما برقراری عدالت اصلی را امام زمان(عج) باید ایجاد کند.
کاظمی با اشاره به موضوع کنکور گفت: سوالم این است که پیشنهاد بهتر شما چیست؟ اگر کسی پیشنهاد بهتری دارد ارائه دهد. افزایش ضریب تاثیر کتابهای درسی و سهمیهبندی مناطق محروم برای تحقق عدالت بوده است. اگر پیشنهادی وجود دارد به صورت مکتوب ارائه شود تا از آن استفاده کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی بسیار مهم، راهبردی و موثر در نظام تعلیم و تربیت است زیرا معلم که مهمترین رکن نظام تعلیم و تربیت است را تربیت میکند. امروز دانشگاه فرهنگیان تقریباً جذب را برای همه اقشار مردم فراهم کرده است و دستورالعملی صادر شده است که نخبگان علمی و فرهنگی بدون آزمون جذب این دانشگاه شوند. همه شایستگیها برای انتخاب دانشجویان دانشگاه فرهنگیان دیده شده است و علاقهمندان به حضور در این دانشگاه میتوانند در سنین پایینتر در دوره متوسطه دوم برای خود هدف گذاری کنند.
کاظمی با بیان اینکه مأموریت اول خود را انتقال باورها، ارزشها فرهنگها میدانم تصریح کرد: مسائل علمی مسیر خود را طی میکنند ولی ما در حوزه پرورشی نیاز به سرمایهگذاری داریم. آنچه باید بیشتر روی آن وقت بگذاریم نماز است. تمام راهبردهای قرآن را برای رسیدن به سعادت جمع کنیم نماز و انفاق است و نماز انسانساز و انفاق جامعهساز است. انسان با نماز و خدا به همه چیز دست پیدا میکند.
وی در پایان افزود: خداوند راهبردهای دستیابی به رزق بیپایان را در قرآن گفته استو آیه «مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ» اشاره به همین موضوع دارد که هرکس تقوای الهی را رعایت کند در زندگی خود هیچ بنبستی نخواهد رسید و رعایت حلال و حرام خدا به معنای تقوا است.
انتهای پیام