به گزارش ایکنا، انتظار میرود که عملیات
ترور سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان توسط رژیم صهیونیستی، پیامدهای بزرگی در منطقه خاورمیانه داشته باشد بهویژه که این اقدام تروریستی در بزرگترین حمله صهیونیستها به بیروت پس از جنگ سال 2006 لبنان انجام شده است.
پایگاه خبری عربی 21 یادداشتی به قلم «آوی عیساخاروف» تحلیلگر اسرائیلی درباره شخصیت
شهید سید حسن نصرالله، دبیرکل فقید حزبالله لبنان منتشر کرده است که ترجمه این یادداشت با تلخیص از نظر میگذرد:
ترور [سید] حسن نصرالله را نمیتوان با هیچ یک از عملیاتهای ترور فرماندهان حماس یا حزبالله مقایسه کرد. این ترور زلزلهای بزرگ در خاورمیانه و کل دنیا به وجود آورده و پیامدهای سختی درپی خواهد داشت که برآورد حجم آن در حال حاضر دشوار است.
عیساخاروف ادامه داده است: ترور نصرالله خسارت بیسابقهای به
حزبالله وارد کرد و این حزب مهمترین شخصیت خود را از دست داد. همچنین ضربه بزرگی به همه نیروهای مقاومت وارد کرد چرا که آنها نصرالله را شخصیتی میدیدند که توانسته است اسرائیل را خوار و ذلیل و به خانه عنکبوت تبدیل کند.
وی افزود: نصرالله وقتی در سن 32 سالگی بود به سمت دبیرکل حزبالله منصوب شد و پس از ترور سید عباس موسوی توسط اسرائیل در سال 1992 به جانشینی او انتخاب و به سرعت در جهان اسلام و عرب و بهویژه در لبنان تبدیل به ستارهای در آسمان سیاست شد.
این تحلیلگر اسرائیلی ادامه داد: نصرالله در تغییر چهره منطقه بهویژه چهره لبنان موفق بود و حزبالله را از یک گروه غیرنظامیان کوچک به یک امپراطوری نظامی که بر نیروهای سوریه، یمن و عراق تسلط داشت تبدیل کرد و روابط محکمی با رهبر ایران، [آیتالله] خامنهای داشت.
عیساخاروف افزود: نصرالله بسیاری از کسانی که محافظهکار و افراطی بودند از ساختار حزبالله حذف و از این طریق راه را برای ورود حزبالله به نظام سیاسی لبنان هموار کرد. حزبالله در انتخابات پارلمانی لبنان در آگوست سال 1992 برای نخستین بار به عنوان یک حزب شیعی در این انتخابات شرکت کرد و کاندیداهای این حزب تمام هشت کرسی اختصاص داده شده به خود را بهدست آوردند و حزبالله برای نخستین بار از زمان تأسیس خود در سال 1982 میلادی به یک تشکل سیاسی قانونی در داخل لبنان تبدیل شد.
وی ادامه داد: این اقدام حزبالله را به مهمترین تشکل در میان شیعیان _ که بزرگترین گروه مذهبی در لبنان هستند _ تبدیل کرد و از جنبش امل که تا آن زمان اولین تشکل لبنان محسوب میشد پیشی گرفت. نصرالله بر خلاف سایر سیاستمداران، آمادگی داشت که عزیزانش را در راه جهاد علیه اسرائیل از دست بدهد، چنانکه فرزندش هادی در مبارزه با نیروهای اسرائیلی در سال 1997 میلادی به شهادت رسید.
این تحلیلگر اسرائیلی تأکید کرد: حزبالله قدرت بزرگی در لبنان بدست آورد و در سالهای اخیر امکان نداشت که رئیس جمهور یا نخست وزیر لبنان و یا حتی فرمانده ارتش بدون تأیید حزبالله انتخاب شود با وجود اینکه باید مسیحی باشند.
در ادامه این یادداشت آمده است: عقبنشینی اسرائیل از لبنان در ماه می 2000 میلادی و سپس جنگ دوم لبنان، نصرالله را به شخصیتی محبوب در سراسر جهان اسلام از جمله اهل سنت تبدیل کرد. او به عنوان فردی شناخته شد که توانست اسرائیل را بارها و بارها خوار و ذلیل کند. مردی بود که پیروزی را برای لبنان به ارمغان آورد. او کارشناس امور اسرائیل به شمار میرفت و رهبری بیچون و چرا در داخل حزبالله و خارج از آن بود. نصرالله از جایگاهی برخوردار بود که شک و تردیدی در آن راه نداشت.
عیساخاروف تأکید کرد: در جنگ داخلی سوریه نصرالله نیروهای خود را به یاری بشار اسد فرستاد و نیروهای حزبالله در تمامی جبههها علیه داعش جنگیدند. نیروهای حزبالله همچنین به یاری مردم یمن، عراق، بحرین و سایر نقاط جهان شتافته و به جنگ با داعش پرداختند.
این تحلیلگر اسرائیلی بیان کرد: نصرالله کسی بود که این تفکر را که «اسرائیل همچون لانه عنکبوت ضعیف است» را در دلهای اکثر مسلمانان جهان ایجاد کرد. یکی از اقدامات او نیز همبستگی با حماس در ۸ اکتبر 2023 و حمله به اسرائیل بود. نصرالله اطمینان داشت که اسرائیل ضعیف است و فرو میپاشد به طوری که قادر به حمله قوی علیه حزبالله نیست.
انتهای پیام