کد خبر: 4242755
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
اسماعیل منصوری لاریجانی:

فهم قرآن باعث ظهور حقایق در قلب ما می‌شود

یک استاد دانشگاه گفت: فهم قرآن و احترام به آن باعث تغییر و ظهور حقایق در قلب ما می‌شود. ما فقط چسبیدیم به بخش کوچکی از قرآن در صورتی که قرآن خیلی فراتر از اینهاست. اگر می‌خواهیم از حقیقت قرآن بهره‌مند شویم باید به مقام حُزن برسیم که حزن به معنی گشایش حقایق در دل است.

به گزارش ایکنا، در ادامه سلسله جلسات هفتگی معالم القرآن حسینیه قرآن و عترت بنیاد قرآن، عصر سه‌شنبه 24 مهرماه اسماعیل منصوری لاریجانی، استاد حوزه و دانشگاه به ارائه موضوع حکمرانی خاص الخاص قرآنی پرداخت. در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی حسین‌زاده، دبیرکل بنیاد قرآن کشور نکاتی پیرامون حکمرانی قرآنی ارائه کرد.


وی ضمن تسلیت وفات حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: ما باید نگاه به تاریخ داشته باشیم از جمله تاریخ اسلام و مانند حکمرانی که خواهر امام رضا(ع) در قم انجام دادند موثر باشیم. نقش حضرت معصومه(س) در قم شدنِ قم خیلی جای تامل و تفکر دارد که بذر ولایت را در قم قرار دادند و مکتب اهل بیت را پابرجا نگه داشتند. حقیقت قرآن مختص به مکان و زمان نیست و پیش از پیامبران نیز وجود داشته است. منتها در پیامبر اسلام(ص) نوید پیدا کرد. حقایق قرآن دانستنی نیست بلکه رسیدنی است و مهم رسیدن به آن است.

در ادامه اسماعیل منصوری لاریجانی در سخنانی گفت: یک عده قرآن می‌خوانند ولی آن را نمی‌فهمند، پیامبر اسلام(ص) از قرآن فراتر نرفت و چیزی از آن کم نگذاشت. پس قرآن را باید در کنار خواندن فرا گرفت و آن را فهمید. قرآن چیزی است که هر چقدر بیشتر در مفاهیم آن فرو می‌رویم، بیشتر در آن غرق می‌شویم. اولیای الهی از راز قرآن با خبر بودند و سعی بر این داشتند تا با استفاده از رموز الهی، مردم را راهنمایی کنند. 

وی در  ادامه افزود: متاسفانه ما امام زمان(عج) را به اصطلاح در ویترین قرار دادیم و می‌گوییم که ایشان ظهور نکردند؛ در حالی که اگر وجود مقدس ایشان نبود ما هم نبودیم و این دنیا هم وجود نداشت. کسانی که در زمان غیبت آن امام بزرگوار، وفادار و با معرفت و همراه ولایت مهدوی بودند، در زمان ظهور به سمت امام رجعت می‌کنند و خوشا به حال کسانی که صاحب خِرَدند.

منصوری لاریجانی گفت: باید بگردیم تا حقایق جهان را کشف کنیم که این کار بسیار زیبا و لذت‌بخش است. این چیزی که ما الان در جامعه و نوع برخورد با قرآن داریم اصلاً درست نیست؛ زیرا قرآن و احترام به آن باعث تغییر و ظهور حقایق در قلب ما می‌شود. ما فقط چسبیدیم به بخش کوچکی از قرآن در صورتی که قرآن خیلی فراتر از اینهاست. اگر می‌خواهیم از حقیقت قرآن بهره‌مند شویم باید به مقام حُزن برسیم که حزن به معنی گشایش حقایق در دل است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: مشکل این است که ما مدیرانی نداریم که با روش قرآنی مدیریت کنند؛ کجا ما مدیران خود را با لطایف، تفسیر و بخش‌های مهم دیگر قرآن آزمودیم. به قولی خودآزمایی بهتر از دیگر آزمایی است. آن مدیرانی که در سرزمین اسلامی، قرآنی کار نمی‌کنند، دارند با ساحت دین بازی می‌کنند و علوی گونه رفتار نکرده و چهره دین را خراب می‌کنند و خلاصه که ما در روز حسابرسی به قرآن پاسخگو و در برابر آن مسئولیم.

انتهای پیام
captcha