کد خبر: 4243302
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
حجت‌الاسلام معرفت بیان کرد:

سه‌گانه دانشگاه آزاد برای توسعه فعالیت‌های قرآنی

مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات این دانشگاه‌ برای گسترش فرهنگ قرآنی، به معرفی فعالیت‌های سه‌گانه این دانشگاه برای ارتقای فضای قرآنی پرداخت.

سه‌گانه دانشگاه آزاد برای توسعه قرآن؛ 3 دستاورد مجمع مشورتی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد معرفت، مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به بهانه نزدیک شدن به هفته قرآن و عترت دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره وضعیت فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی و راه‌های گسترش فضای دینی و قرآنی گفت: یکی از بازوهای ما برای گسترش این فضا مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های کشور است که نقش نخ تسبیح را دارد.

وی با اشاره به اینکه در این مجمع نمایندگانِ تمامی دستگاه‌های دانشگاهیِ کشور حضور دارند، افزود: این مجمع سه دستاورد شامل هم‌افزایی، طراحی نقشه واحد برای دستگاه‌ها و تمرکز مطلوب بر جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان دارد. اگر این اقدامات بیشتر از گذشته تقویت شود، به طور حتم نتایج بهتری را به دنبال داشته و فعالیت‌ها در این عرصه بیش از پیش مثمرثمر خواهد بود.

معرفت بیان کرد: با توجه به اینکه فرایند برگزاری هر دوره جشنواره ملی قرآن دانشجویان یک سال به طول می‌انجامد، لذا می‌تواند همه بخش‌های دانشگاه را درگیر کند و همین دلیل تأثیرگذاری است. 

تأکید بر افزایش هم‌افزایی دانشگاه‌ها 

مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه باید بر هم‌افزایی بین دستگاه‌های دانشگاهی بیشتر توجه داشته باشیم، گفت: دانشگاه‌ها در عرصه قرآنی می‌توانند یک نقشه راه واحد داشته باشند، مثلاً اگر برنامه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و اجرا می‌شود، همان برنامه باید در سایر دستگاه‌های دانشگاهی اعم از وزارت بهداشت، وزارت علوم، دانشگاه پیام نور و ... نیز اجرا شود. مطمئن باشید هرچه هم‌افزایی بیشتر، تمرکز ما بر فعالیت‌های قرآنی افزایش پیدا می‌کند و هر چقدر وحدت بیشتر، تأثیرگذاری آن حرکت بیشتر خواهد شد.

وی هفته قرآن و عترت در دانشگاه‌ها را ظرفیت دیگری برای گسترش فضای قرآنی در دانشگاه معرفی کرد و افزود: شعار این هفته در برنامه‌های امسال «قرآن کتاب زندگی» است. اگر تکرار این روزها در طول سال تحصیلی و در محیط دانشگاه بیشتر و فعالیت‌های قرآنی مهمی ضمیمه آن شود، منتج به گسترش فضای قرآنی در دانشگاه خواهد شد.

اختصاص یک روز در هفته به قرآن در دانشگاه‌ها

معرفت تصریح کرد: علاوه بر فعالیت‌های این هفته، دانشگاه‌ها می‌توانند یک روز در هفته را نیز به بحث قرآن اختصاص دهند. در دانشگاه آزاد اسلامی طرح یکشنبه‌های قرآنی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم، در این طرح یک روز به صورت ویژه به بحث قرآن اختصاص داده می‌شود، این طرح یک دستورالعمل و شیوه‌نامه دارد و فعالیت‌های قرآنی در 16 محور به اجرا در می‌آید. در این طرح از ساعت هفت صبح فعالیت‌ها شروع می‌شود و در خوابگاه‌های دانشجویی در ساعات پایانی روز ادامه دارد. 

مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: نکته‌ای در هفته قرآن و عترت دانشگاه‌ها وجود دارد که استادان و کارکنان دانشگاه‌ها به این تصور که برنامه‌های دانشجویی است از کنار آن عبور می‌کنند، لذا یکی از پیشنهادات برای گسترش فضای قرآنی در دانشگاه‌ها این است که نمایشگاه فروش محصولات قرآنی یا برنامه‌هایی از این دست را برای کل دانشگاهیان داشته باشیم. 

مسئولان دانشگاهی دغدغه قرآن دارند

وی در پاسخ به این سوال که آیا مجموعه دستگاه‌های دانشگاهی کشور عملکرد موفقی برای قرآنی کردن فضای دانشگاه‌ها داشته‌اند یا خیر؟ گفت: با توجه به اینکه در بطن کار حضور دارم مسئولانِ دانشگاهی دغدغه‌ قرآنی دارند، اما باید به این نکته توجه کرد که کافی نیست. شرایط دشوار و سختی به وجود آمده و رقبای قدرتمندی برای فعالیت‌های فرهنگی ایجاد شده که تأثیرات مخربی بر جوانان دارند. 

معرفت افزود: شاید اینگونه به نظر برسد که تأثیر اقدامات مسئولان دانشگاهی کم بوده، اما واقعاً فعالیت‌ها زیاد است و مسئولان دغدغه‌مندی وجود دارند، از طرف دیگر باید منصفانه هم به قضیه نگاه کرد، دانشگاه‌ها از جمله دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد به لحاظ اقتصادی از طریق شهریه دانشجویان اداره می‌شود و این شاید مقداری کار را سخت کند. فعالیت‌ها خوب است، اما شاید اگر روزآمدتر شود و با هم‌افزایی بیشتر بین دستگاه‌ها به مرحله اجرا در بیاید، ثمربخش‌تر شود. 

فقدان تعلق سازمانی دانشجویان 

این فعال قرآنی در مورد نقش دانشجویان در گسترش فضای دینی و قرآنی در دانشگاه‌ها بیان کرد: تعلق سازمانی در بین دانشجویان قرآنی و مشارکت در فعالیت‌های دانشگاه از سوی آنها کم است. دانشجویان قرآنی باید بازوان قرآنی ما در سراسر کشور باشند. تلاش ما آگاه‌سازی دانشجویان و تبیین اقدامات است، فرصت دانشگاه آزاد از طریق درس انس با قرآن کریم آن هم به صورت رایگان به همین دلیل بوده است.

وی در مورد اقدامات قرآنی دانشگاه‌ آزاد اسلامی برای گسترش فرهنگ قرآنی در دانشگاه، به اقدامی که در سه سال اخیر دنبال شده است، اشاره و اظهار کرد: ما در این سه ساله سه‌گانه قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی را دنبال کرده‌ایم، یعنی برنامه‌های قرآنی ما در هر سال تحصیلی مشتمل بر سه حوزه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی بوده است. معتقدم اینها سه ضلع مثلث هستند و اگر یکی از این اضلاع نباشد کار به خوبی پیش نمی‌رود.

معرفت افزود: در ضلع فرهنگی جشنواره قرآنی قرار دارد که با جدیت پیگیر آن هستیم، مسابقاتی که دوره جدید آن از همین مهرماه آغاز شده و تا زمان برگزاری اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ادامه دارد، یعنی یک سال با نگاه فرهنگی کار را پیش می‌بریم.

مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در ضلع پژوهشی نیز پژوهشکده قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری فعال است که فعالیت گسترده پژوهشی انجام می‌دهد. برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی، نشست‌ها و کرسی‌های علمی و ترویجی و نقد و نظریه‌پردازی، چاپ کتاب در قالب‌های مختلف از جمله برنامه‌های این پژوهشکده است. اساتید، کارکنان و دانشجویان هم استقبال خوبی از این پژوهشکده دارند و نشان می‌دهد فعالیت‌های صورت گرفته در این پژوهشکده با ذائقه آنها همراه بوده است.

آموزش کامل‌کننده فرهنگ و پژوهش

وی بیان کرد: ضلع سوم فعالیت‌های قرآنی دانشگاه آزاد، که کامل‌کننده این دو ضلع است، ضلع آموزشی است، بیش از 30 سال است که در دانشگاه آزاد اسلامی درسی به نام درس انس با قرآن کریم وجود دارد. ترم گذشته تعداد کلاس‌های این درس چهار هزار و 836 کلاس در سراسر کشور بوده است. درس انس با قرآن کریم تنها درس عمومی است که در همه مقاطع تحصیلی از کارشناسی تا دکتری هم باید گذرانده شود. این تعداد کلاس در هر ترم نشان‌دهنده این است که مسئولان دانشگاه آزاد علاقه‌مند به حوزه قرآن هستند و تأثیر آن را دیده‌اند و در این سه سال به طور ویژه اهتمام و تمرکز و توجه به این درس صورت گرفته است. 

معرفت در پایان با اشاره به اینکه تنها تمرکز بر جشنواره ملی کافی نیست، گفت: کار فرهنگی و پژوهشی و در کنار این دو کار آموزشی، سه‌گانه‌ای را تشکیل می‌دهد که می‌تواند اثرگذار باشد. این فعالیت‌ها در ادوار گذشته نواقصی داشته و خوشبختانه از وقتی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه آزاد به نهاد مقام معظم رهبری واگذار شد، تلاش شد تا با یک طرح و برنامه در هر سه حوزه کار را پیش ببریم و امیدواریم به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.

انتهای پیام
محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۳/۰۷/۳۰ - ۱۱:۳۴
0
0
بسیار عالی. تشکر از خبرهای امیدآفرین ایکنا و دانشگاه آزاد اسلامی
captcha