به گزارش ایکنا به نقل از الاخبار، صفیالدین که طلبه فاضل حوزه علمیه قم است، پس از انتصاب سیدحسن نصرالله به دبیرکلی حزبالله به ریاست شورای اجرایی حزبالله در سال ۱۹۹۸ رسید. او در ساختار سیاسی شورای اجرایی حزب الله مسئولیت اموری همچون بنیاد شهید، خیریهها و نیز رسانههای حزبالله مانند المنار و الاخبار را داشت.
سیدهاشم صفیالدین علاوه بر فعالیتهایی که مستقیماً به حزب الله مربوط بود، از سال ۱۳۹۶ به عنوان مدیر عامل یک انجمن غیرانتفاعی به نام «رابطة آل صفیالدین فی جمیع المناطق اللبنانیة»(انجمن خانوادگی صفی الدین در لبنان) فعالیت میکرد. اعضای این انجمن، همگی اعضای خانواده صفیالدین هستند و هدف آن تلاش برای رفع نیازها، تحکیم روابط بین اعضای خانواده، کمک مالی به اعضای فقیر خانواده و کمک مالی به تحصیل آنهاست.
صفیالدین از سال ۲۰۰۸ میلادی در فهرست تحریمهای ایالات متحده آمریکا قرار گرفت.
پس از جنگ ۳۳ روزه لبنان و در سال ۲۰۰۸ وی به جانشینی شهید مجاهد سیدحسن نصرالله رسید و از همان برهه وارد شورای مشورتی _ عالیترین رکن حزبالله _ شد.
او همچنین وارد شورای جهاد نیز شد و با بخش نظامی حزبالله نیز روابط خوبی داشت.
شهید شیخ صفیالدین، علاوه بر نسبت خانوادگی با سیدحسن نصرالله(پسر دایی دبیرکل فقید حزبالله)، مناسبات سیاسی مستحکمی با جمهوری اسلامی ایران داشت. تحصیلات در حوزه علمیه قم و وصلت با خانوادههای مجاهد ایرانی و در عین حال ارتباط با مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران، برآیند هماهنگی قوی او با تهران بود.
هاشم صفیالدین که از او به عنوان جانشین سیدحسن نصرالله یاد میشد، در حمله سه هفته پیش رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت به شهادت رسید و پیکر او به تازگی از زیر آوار بیرون آمده است.
آنچه که در این سالها از رسانههای اسرائیلی گزارش شده وی دارای موضع رادیکالتری نسبت به نصرالله در نزاع با اسرائیل داشت و با شهادتش روزهای تلخی پیش روی تلآویو خواهد بود.
پس از اینکه اسرائیل توانست حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله را در حمله اسرائیل به حومه جنوبی بیروت در ۲۷ سپتامبر ترور کند، گمانهزنیها مبنی بر اینکه صفیالدین برجستهترین نامزد جانشینی وی در رهبری این حزب است، بالا گرفت.
او مرد شماره دو حزب الله پس از حسن نصرالله بهشمار میرفت و حتی سالها در محافل رسانهای به عنوان «سایه نصرالله» توصیف میشد.
هاشم صفیالدین در سال ۱۹۶۴ در منطقه صور واقع در جنوب لبنان به دنیا آمد. سال ۱۹۸۳ با دختر محمدعلی الامین از اعضای شورای قانونگذاری شورای اسلامی شیعیان لبنان ازدواج کرد.
اطلاعات زیادی در مورد زندگینامه او در دسترس نیست، اما آنچه در مورد او میدانیم این است که از زمان تأسیس حزبالله در سال ۱۹۸۲ بخشی از ساختار جنبش مقاومت اسلامی لبنان بوده است.
صفیالدین در دهه ۱۹۸۰ برای تحصیل علوم دینی به شهر قم در ایران رفت تا به پسردایی خود، حسن نصرالله بپیوندد.
سالهای اقامت سیدهاشم صفیالدین در قم تأثیر زیادی بر افکار سیاسی او گذاشته است. او یکی از حامیان نظریه ولایت فقیه است. او در نوشتههایش به تجارب روحانیون شیعه در قم و تأثیر آن بر تفکر سیاسی شیعیان در لبنان اشاره کرده و میگوید: «فضای فکری اسلامی شیعه لبنان بهطور کلی به محصولات فکری نجف تمایل داشته و از ویژگیهای قم کمتر بهرهمند بوده است، اما پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، موفقیتی بزرگ برای اندیشه اسلامی به شمار میرود».