سیدپارسا انگشتان و میلاد عاشقی، دو نماینده کشورمان در نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ترکیه پنجشنبه دهم آبانماه پس از کسب رتبه دوم در هر دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن این مسابقات به کشور بازگشتند و مورد استقبال جمعی از مدیران امور قرآنی کشورمان قرار گرفتند.
این دو قاری و حافظ کل قرآن کریم با دریافت رتبه دوم در یک رویداد بینالمللی توانستند، به یکی از موفقترین اعزامهای جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بینالمللی قرآن کریم در سالهای اخیر تبدیل شوند.
سیدپارسا انگشتان در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، در مورد فضای نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور ترکیه گفت: روز سوم آبانماه همراه با میلاد عاشقی، شرکتکننده رشته حفظ کل قرآن عازم استانبول شدیم و از آنجا به شهر شانلیاورفای، محل برپایی مسابقات، که به شهر پیامبران معروف است، رفتیم.
وی افزود: این مسابقات در دو مرحله مقدماتی و نهایی برگزار شد، مرحله مقدماتی به صورت مجازی و با حضور ۹۳ کشور برگزار شد و در نهایت ۴۷ کشور به مرحله نهایی راه پیدا کردند. مسابقات در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم بود و به لطف الهی نمایندگان ایران توانستند، پرچم کشورمان را بالا نگه دارند و به موفقیت برسند.
انگشتان با اشاره به اینکه در این دوره از مسابقات داورانی از ۱۰ کشور حضور داشتند، تصریح کرد: دریافت رتبه در مسابقات کشور ترکیه راحت نیست، اما اجرای ما به حدی خوب بود که جای هیچ حرف و حدیثی باقی نگذاشت و دستاندرکاران را مجاب کرد تا رتبه دوم را به نمایندگان ایران دهند. روز قبل از اختتامیه مباحثی مطرح بود که نماینده ایران باید رتبه اول را دریافت میکرد.
دارنده رتبه دوم مسابقات بینالمللی قرآن ترکیه در مورد آییننامه این مسابقات بیان کرد: برخلاف مسابقات قرآن ایران که آئیننامه مستحکمی دارد و در این قضیه بسیار پیشقدم است، اکثر کشورهای برگزارکننده مسابقات و از جمله ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس آئیننامه مشخصی ندارند. به طور کل مسابقات ترکیه همان آئیننامه مسابقات قرآن کشور مالزی را دارد و بیشتر دوست دارند قاری تلاوتی کلاسیک داشته باشد. قاری درگیر الحان نباشد و به حُسن تلاوت و صوتی که ارائه میدهد و تجوید و احکام بیشتر توجه میشود، به طوری که ۶۰ نمره از ۱۰۰ نمره مسابقات مربوط به تجوید و احکام است.
انگشتان در پایان تصریح کرد: در کنار دریافت رتبه در رشته قرائت تحقیق، باید به دریافت رتبه در رشته حفظ قرآن نیز از سوی نماینده ایران اشاره کنم که در تاریخ این مسابقات برای نمایندگان کشورمان بیسابقه بوده و افتخار بزرگی است. وقتی آقای عاشقی قصد اجرا داشت، یک برنامه از قبل تدارک دیده بود، اما وقتی ترکیب داوران را دیدم به ایشان گفتم مثل مسابقات اوقاف، اما مقداری تجویدیتر و بدون اینکه تکلفی در تجوید داشته باشد، بخواند و خوشبختانه جواب داد و توانستیم برای اولین بار در رشته حفظ رتبه بیاوریم.
بر اساس گزارش ایکنا، میلاد عاشقی، حافظ کل قرآن نیز بعد از ورود به کشورمان در گفتوگو با خبرنگار ایکنا بیان کرد: الحمدلله توفیق حاصل شد تا به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات قرآن ترکیه حضور یابم و سربلند از این آزمون بیرون بیایم. جا دارد از همه اساتیدم و دستاندرکاران اعزام قدردانی کنم. قدردان زحمات خانواده به ویژه مادرم هستم.
وی افزود: مسابقات قرآن ترکیه حدود یک هفته به طول انجامید، از پنجشنبه هفته گذشته به صورت رسمی آغاز شد و چهارشنبه نهم آبانماه با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این مراسم در کاخ ریاست جمهوری و با حضور رجب طیب اردوغان برگزار شد.
عاشقی گفت: فضای مسابقات به ویژه در رشته حفظ در سطح بالایی بود، به طوری که از بین شرکتکنندگان در رشته حفظ ۱۰ نفر حُسن حفظ کامل داشتند و کار کسب رتبه را سخت کرده بود. خوشحال هستم که در نهایت در هر دو رشته توانستیم به موفقیت برسیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای قبل حُفاظ قوی و با سطح توانمندی بالایی از ایران به این مسابقات اعزام شده بودند، گفت: همین الان میتوانم مسابقات را تحلیل کنم و بگویم چرا به من رتبه دادند، اما اینکه چرا در سالهای قبل به نمایندگان ایران رتبه داده نمیشد، نمیدانم. رقبای قویای داشتم. اجرایم خوب بود و تجربیاتی که از مسابقات گذشته داشتم و مشورتهایی که با دوستانی که قبلاً در مسابقات ترکیه حضور داشتند هم کمککننده بود.
دارنده رتبه دوم مسابقات بینالمللی قرآن کشور ترکیه در پایان در مورد جایگاه این مسابقات در سطح جامعه و شهروندان ترکیه اظهار کرد: مسابقات در یک سالن کوچک و زیبا برگزار شد و در بهترین حالت حدود ۵۰ یا ۶۰ نفر که اکثراً از عوامل اجرایی مسابقات بودند، حضور داشتند. به جز اختتامیه که پخش زنده داشت، بقیه ایام مسابقات خیلی رسانهای نشد و حتی در سطح شهر هم تبلیغات چندانی مشاهده نکردم.
انتهای پیام