به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اعطای شصت و دومین جایزه ملی البرز در بخش دانشآموزی امروز، ۱۵ آبانماه در محل هتل ارم تهران برگزار شد.
حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در این مراسم اظهار کرد: محضر تمامی بزرگواران، مسئولان، اساتید، اولیای دانشآموزان و فرهیختگان حاضر در جلسه که با حضور ارزشمندتان در پاسداشت و تکریم اهالی علم و فرهنگ و تجلیل از شایستگان علمی کشور سهیم گشتهاید، درود میفرستم.
وی گفت: در ابتدای عرایض خود حملات سبعانه رژیم کودککش صهیونیستی به مردم و کودکان بیدفاع غزه و لبنان را محکوم و برای تمامی مظلومان جهان به ویژه جهادگران جبهه مقاومت آرزوی نصرت و پیروزی میکنم. جایزه البرز به عنوان قدیمیترین و با سابقهترین جایزه علمی کشور با پیشینه و دیرینهای شصت ساله است که زایش و رویش آن از اندیشه پاک و سرشت نیک زندهیاد حسینعلی البرز از طریق وقف تمامی اموال خود و بنیانگذاری بنیاد فرهنگی البرز نشأت گرفته است.
ارشدی بیان کرد: مهمترین هدف عالی مرحوم البرز از تأسیس این بنیاد اشاعه فرهنگ کشور و تقدیر از مقام اهالی علم، دانشمندان مخترعان دانشجویان و دانش آموزان برگزیده و با استعداد ایرانی است. چه بسیار نام آوران و اندیشمندان که در جایگاههای ارزشمند مدیریتی و علمی که از لطف ایشان در زمان دانشاندوزی بهره بردهاند و خود در حال بهره رساندن به مردم سرزمینمان ایران و حتی دیگر مردمان در سراسر دنیایند و تا زمانی که آنان در حال خدمتند، ثواب و اجر نصیب بنیانگذار خوشفکر بنیاد فرهنگی البرز خواهد شد؛ بنیادی که به گفته خود او نه برای 10 یا صد سال بلکه تا دین و اخلاق در این مرز و بوم باقی است وقف خدمت به جوانان این مملکت شده است.
وی تصریح کرد: براساس مستندات موجود در سوابق بنیاد، نتیجه و اثر تلاشهای علمی برندگان جایزه البرز باید دارای ویژگیهایی ممتاز در سه محور کاهش آلام بشری، ارتقای رفاه زندگی انسانی و اعتلای نام و حیثیت ایران در جامعه جهانی باشد، اندیشه بلندی که امروزه جامعه ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند تبیین و ترویج آن است تا با اولویت یافتن آن موجبات پیشرفت علمی کشور در راستای تحقق اسناد بالادستی همچون سند چشمانداز کشور، برنامه هفتم پیشرفت، نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیش از پیش فراهم آمده و شاهد شکوفایی استعدادهای گرانسنگ این سرزمین و اعتلای نام ایران عزیزمان باشیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ادامه داد: اما امروز در شصت و دومین سال تأسیس بنیاد فرهنگی البرز به عنوان پرچمدار وقف علمی، خداوند علیم را سپاسگزارم که در دوران معاصر این توفیق را به این بنیاد ارزانی داشت تا آئین شصت و دومین سال جایزه البرز دانشآموزی را با شانیتی متناسب با منزلت دانشآموزان برتر این مرز و بوم عملیاتی کند تا از این گذر گامی مؤثر در جهت تعالی کشور در مسیر دانایی برداشته باشد.
وی گفت: شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز به عنوان متولی با سابقهترین جایزه علمی کشور موسوم به نوبل ایرانی از طریق برگزاری سالانه مراسم ملی در دو بخش نخبگانی و دانش آموزی حاصل میشود. در سال جاری مراسم جایزه البرز ۱۴۰۳ در بخش نخبگانی با هدف تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور در نیمه اول سال برگزار شد و امروز شاهد آئین تقدیر از دانشآموزان برتر و برندگان نهایی جایزه البرز در بخش دانشآموزی هستیم.
ارشدی بیان کرد: فرایند انتخاب دانشآموزان برتر در جایزه البرز ۱۴۰۳ بدین ترتیب بود که به دنبال انتشار فراخوان جایزه البرز و همزمان ابلاغ بخشنامه آن از سوی وزارت آموزش و پرورش دانشآموزان واجد شرایط از سراسر کشور شخصاً با مراجعه به سایت جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir ثبت نام و مدارک خود را بارگذاری کردند.
وی افزود: با خاتمه فرایند ثبت نام و براساس شاخصهای اعلامی و بررسی و ارزیابی مستندات دانشآموزان از سراسر کشور انتخاب نهایی از میان افراد واجد شرایط در مهرماه سال جاری انجام و براساس شاخصها و حد نصابهای کسب شده دانشآموزان برگزیده شصت و دومین سال جایزه البرز تعیین شدند.
ارشدی بیان کرد: در مراسم امروز، از ۵۱ نفر از دانشآموزان برتر فارغالتحصیل پایه نهم مقطع متوسطه اول و پایه دوازدهم مقطع متوسطه دوم در رشتههای ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و معارف اسلامی، فنی و حرفهای و کاردانش از سراسر کشور تقدیر میشود.
وی اظهار کرد: شایان ذکر است رقم نقدی جایزه البرز ۱۴۰۳ دانشآموزی نزدیک به سه میلیارد تومان تعیین شده که در بخش مقطع متوسطه اول هر نفر ۴۰ میلیون تومان و در بخش مقطع متوسطه دوم هر نفر ۶۰ میلیون تومان است که همراه با تندیس و گواهی جایزه البرز به دانشآموزان منتخب اعطا میشود. ان شاء الله با اعطای این جوایز شاهد درخشش بیش از پیش عزیزان منتخب در عرصههای مختلف علمی و فرهنگی برای اعتلای میهن عزیزمان خواهیم بود.
ارشدی تصریح کرد: در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره واقف نیک سرشت زندهیاد حسینعلی البرز که با نیتی شریف، این بنیاد را بنیان نهاد، از همه حضار و میهمانان محترم به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و تمامی دستگاههای همکار در جایزه البرز ۱۴۰۳ دانشآموزی شامل وزارت آموزش و پرورش، سازمان اوقاف و امور خیریه، بنیاد ملی نخبگان و رسانه ملی تقدیر و تشکر میکنم. حضور مسئولان، اساتید و چهرههای ماندگار علمی حاضر در جلسه و همچنین، مدیران مدارس، اولیا و دانشآموزان عزیز را نیز که مایه فخر و مباهات میهن اسلامیمان هستند، ارج مینهم و با ذکر جملاتی از چهره ماندگار وقف علمی زندهیاد البرز که بیش از نیم قرن پیش بیان کرده است، عرایضم را به پایان میرسانم.
وی اظهار کرد: مرحوم البرز در بخشی از بیاناتشان اینگونه فرمودند که در مسیر توجه به فرهنگ، من احساس کردم که به زیربنا باید بیشتر توجه داشت. به این نتیجه رسیدم که هر کس در هر مقام و جایگاهی که این مسئولیت اجتماعی را دارد باید به شکلی در اشاعه فرهنگ گام بردارد و مفید باشد. حس کردم که وظیفه انسانی من به عنوان یک ایرانی عاشق وطن و مردم حکم میکند که در بارور کردن این نیروها و دادن امکان بیشتر به آنان تا حد خود گام بردارم. بدینگونه بود که بنیاد فرهنگی البرز را تشکیل و به مرور همه هستی خود را در این راه گذاشتم من تصمیم گرفتم ثروتم را به جای آنکه در اختیار بازماندگان خویش قرار دهم، تماماً در اختیار فرزندان وطن که آنان را نیز فرزندان خود میدانم، قرار دهم تا به نحو شایستهتری به مصرف برسد. من با تأسیس این بنیاد در حال حاضر دارای صدها فرزند با استعداد هستم که چشم و چراغ آینده این کشور خواهند بود. اکنون ثروت من مال نابغههای ایران است. امید که آرمانهای حسینعلی البرز همچنان دنبال شود و آنان که از طریق بنیاد فرهنگی البرز به درجات بهتری از علم میرسند و راه برایشان هموار میشود، دنبالهروی او در این راه هم باشند.