به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم جشن ختم قرآن جلسه آموزش علیاکبر ملکشاهی، پیشکسوت قرآنی کشورمان شامگاه شنبه ۲۶ آبانماه در مسجد پیامبر اعظم(ص) شهرک شهید محلاتی و با حضور جمعی از فعالان و پیشکسوتان قرآنی کشورمان برگزار شد.
از ابتدای این مراسم که حدود سه ساعت به طول انجامید و حجتالاسلام حسن علیاكبری، امام جماعت مسجد نیز حضور داشت، شور و شعف خاصی در چهره قرآنآموزان، پیشکسوتان و استادان قرآنی کشورمان موج میزد، اشتیاقی که ناشی از سهیم شدن در ثواب ختم قرآن کریم بود.
ملکشاهی از حدود ساعت ۱۸ به بیان نکات کوتاه در مورد ترتیب اجرای برنامههای این مراسم پرداخت و سپس به یاد روزگار جوانی و ایام مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که با تلاوتی ناب برای میهن اسلامی افتخارآفرینی کرد، سوره مبارکه تین را تلاوت کرد و پس از آن ۱۹ سوره کوتاه پایانی مصحف شریف از سوی قاریان ممتاز و بینالمللی کشورمان تلاوت شد.
در ادامه مهدی تاجزاده قاری ممتاز کشورمان تلاوت داشت و پس از آن حمیدرضا نصیری که همین دو ماه قبل در مسابقات بینالمللی قرآن کشور مالزی حضور داشت و رتبه چهارم را کسب کرد، به تلاوت سوره مبارکه بینه پرداخت.
تلاوت مسعود خیری، قاری ممتاز کشور از سورههای مبارکه زلزال و عادیات بخش دیگری از برنامههای مراسم جشن ختم قرآن در شب سرد شهرک شهید محلاتی تهران بود.
ملکشاهی که حضور جمع زیادی از اهالی قرآن او را به وجد آورده بود، در خلال تلاوت قاریان به بیان نکات کوتاهی در موضوعات مختلف میپرداخت، اشاره به دعا برای پیروزی محور مقاومت، بیان گوشهای از فعالیتهای مسجد پیامبر اعظم(ص) و ... از جمله صحبتهای وی در خلال تلاوتهای قاریان بود.
بر اساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از برنامههای این مراسم، مرتضی یادگاری، یکی دیگر از قاریان ممتاز کشور به تلاوت سوره مبارکه قارعه پرداخت.
تلاوت محمدهادی صلحجو، قاری ممتاز و مجری شناختهشده صدا و سیما از سورههای مبارکه تکاثر و عصر بخش دیگری از برنامههای این مراسم بود. صلحجو که خود از شاگردان جلسه استاد ملکشاهی در مسجد امیرالمؤمنین(ع) شهرک شهید محلاتی بوده، بعد از تلاوت خود کنار دست استاد روزهای نه چندان دور ایستاد تا او را در اجرای برنامه همراهی کند.
وی در خلال صحبتهای خود راز ماندگاری قرآنآموزان در جلسه استاد ملکشاهی را اخلاق خوش این استاد بیان کرد. این مجری صدا و سیما در بین صحبتهای خود چندین بار هم از مرحوم ابوالشهید استاد علی اربابی یاد کرد.
مهدی روزبهانی، قاری ممتاز دیگر این مراسم سوره مبارکه همزه را تلاوت کرد و بعد او نوبت به سیدمحمدمهدی شیخالاسلامی، قاری ممتاز کشورمان رسید تا با تلاوت خود گرمای خاصی به این جلسه ببخشد. شیخالاسلامی سورههای فیل و قریش را تلاوت کرد.
محمدعلی قدیانی، از دیگر قاریان جلسه استاد ملکشاهی هم سورههای مبارکه ماعون و کوثر را تلاوت کرد و بعد هم جلالی، یکی دیگر از قاریان ممتاز به تلاوت سورههای مبارکه کافرون و نصر پرداخت. در ادامه محمد سلطانی سورههای مبارکه مسد و اخلاص را تلاوت کرد و پایانبخش ختم قرآن هم تلاوت سورههای مبارکه فلق و ناس از سوی مجتبی محمدبیگی، قاری ممتاز کشورمان بود تا به این ترتیب یک دور قرآن کریم در جلسه استاد ملکشاهی در سال ۱۴۰۳ تلاوت شده باشد.
در بخش دیگری از این برنامه محمدرضا پورزرگرى، قاری بینالمللی دعای ختم قرآن را خواند و بعد هم سوره مبارکه حمد را به مناسبت شروع دور جدید ختم قرآن تلاوت کرد، تلاوتی که به زیبایی تمام صورت گرفت و تشویق حضار را به دنبال داشت.
بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از این مراسم با اهدای لوح تقدیر از تعدادی از معلمان و خادمان قرآن مسجد جامع پیامبر اعظم(ص) تجلیل شد.
در ادامه احمد ابوالقاسمی، قاری بینالمللی کشورمان برای تلاوت به جایگاه رفت. وی قبل از تلاوت به بیان نکاتی در مورد کارکرد جلسات قرآن کریم پرداخت و افزود: اولین کارکرد جلسه قرآن یادگیری آیات است، علاوه بر قرآنآموزان، کسانی که مشغول خدمت به مسجد هستند و هم با شنیدن گاه به گاه تلاوت قاریان در جلسه قرآن بعد از چند سال حافظ آیاتی از قرآن کریم میشوند، این به دلیل استمرار در شنیدن است، شنیدنی که البته با صدای خوش است و این صدای خوش تأثیر زیادی در این یادگیری و ماندگاری آیات در ذهن دارد.
این قاری بینالمللی کشورمان اظهار کرد: در دین ما خیلی به ظاهر قرآن اهمیت داده شده است، اما تلاوت قرآن دلایل باطنی هم دارد که ما هنوز کشف نکردهایم. حوصله شنیداری مردم با شنیدن صدای خوش بالا میرود و این کارکرد تلاوت و صوت و لحن زیباست. نتیجه چنین کارکردی اگر به نحو شایسته صورت گیرد، این میشود که در ۵۰ سال بعد مردم در جامعه با قرآن صحبت کنند.
ابوالقاسمی با اشاره به اینکه کار کرسی تلاوت ایجاد این سنت گوش دادن قرآن در جامعه است، گفت: در حال حاضر درصد بالایی از مردم دعاهای ابتدایی قنوت نماز عید فطر را حفظ هستند، به این علت که این دعا سالهای سال با یک صوت خاص برای مردم پخش شده است. چرا بعد از عروج سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی آیه «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا ...» بر سر زبانها افتاد و تقریباً همه آن را حفظ کردند؟ به این علت که آیه مذکور بسیار از رسانهها پخش شد. صدای عبدالباسط و صوت ایشان نقش بسزایی در حفظ سورههای ضحی و انشراح در بین مردم داشت و علت آن هم صوت خوش بود.
این قاری بینالمللی کشورمان به داستان فضیل بن عیاض اشاره و بیان کرد: یک آیه، زندگی فضیل را نجات داد. گاهی اگر بتوانیم یک آیه در ذهن یک جوان بنشانیم، شاید همان یک آیه زندگی آن فرد را نجات دهد، کارکرد جلسه قرآن همین است. جوانان مسجدی بدانند که مهمترین کار فرهنگی در مسجد آشنا کردن مردم با متن قرآن است.
در ادامه این مراسم سیدمحمد حسینیپور، قاری بینالمللی کشورمان به تلاوت آیات کوتاهی از قرآن پرداخت و پس از آن محمدحسن حسنزاده، قاری ممتاز کشورمان به ذکر مصیبت حضرت زهرا(س) پرداخت.
در بخش پایانی این مراسم مهدی غلامنژاد و حمیدرضا احمدیوفا، دو قاری بینالمللی کشورمان آیات کوتاهی از کلامالله مجید را تلاوت کردند و بعد هم دعای ختم جلسه از سوی علیاکبر ملکشاهی قرائت شد.
یادآور میشود در این جلسه تعداد زیادی از اساتید و پیشکسوتان قرآنی و نیز قاریان جوان نیز حضور داشتند که از جمله آنها میتوان به مصطفی صدرزاده، محمدحسین سبزعلی، محمدرضا صلحجو، احمد ابوالقاسمی، علیاکبر حشمتی، ولی یاراحمدی، مجید زکیلو، ابوالفضل خوشمنش، بهروز یاریگل، سیدرضا سیدمهدی، حسینعلی شریف، حسن رضائیان، حسن ربیعیان، حسین اخواناقدم، منصور آقامحمدی، علی قاسمآبادی، یونس شاهمرادی، محسن قاسمی، هادی ایزدپناهی و ... اشاره کرد.