
به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، پیروزی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در انتخابات 2024، واکنشهای متفاوتی را در برخی از کشورهای آفریقایی عمدتاً مسلمان به همراه داشته است.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود محدودیتهایی برای سفر برخی شهروندان آفریقایی اعمال کرد.
او در سال 2017 فرمان اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن پناهجویان و مسافران از برخی کشورها چون ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به مدت 90 روز از ورود به آمریکا منع شدند.
عراق نیز بعداً اضافه شد، اما بعداً به دنبال انتقاد شدید دولت عراق و وعده بهبود روند بررسی وضعیت شهروندان عراقی عازم آمریکا، این
ممنوعیت لغو شد.
او همچنین از صدور ویزاهایی که میتواند منجر به اقامت دائم در ایالات متحده شود برای شهروندان پرجمعیتترین کشور آفریقا، نیجریه، همراه با اریتره، قرقیزستان و میانمار جلوگیری کرد.
در دوره ترامپ، شهروندان تانزانیا و سودان که دارای جمعیت مسلمان قابل توجهی هستند، فاقد شرایط درخواست و شرکت در برنامه ویزای لاتاری آمریکا اعلام شدند.
محمد حسین گاس، مدیر مؤسسه تحقیقات صلح رعد در سومالی میگوید که پیروزی ترامپ در انتخابات واکنشهای متفاوتی را در میان برخی از این کشورها برانگیخته است. وی افزود: واکنش در سومالی و سایر کشورهای آفریقایی آسیب دیده از این ممنوعیت، ترکیبی از نگرانی و امید بوده است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد اثرات مخرب محدودیتهای سفر بر خانوادهها، مشاغل و روابط دیپلماتیک را به یاد میآورند. ممنوعیت سفر موانعی را برای دیدار اعضای خانوادهها ایجاد کرده، فرصتهای آموزشی و حرفهای را محدود و روابط دوجانبه را تیره کرده است.
وی افزود: در حالی که برخی همچنان امیدوارند که ترامپ درسهایی آموخته باشد و چنین اقداماتی بازگردانده نشود، برخی دیگر محتاط هستند و بازگشت ترامپ را نشانهای از غیرقابل پیشبینی بودن روابط آمریکا و آفریقا در آینده میدانند.
گاس گفت که احساسات عمومی عمدتاً با این تصور شکل میگیرد که محدودیتها بهطور ناعادلانه ملتها و جوامع خاصی را هدف قرار داده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا فکر میکند ترامپ میتواند محدودیتهای سفر را مجدداً اعمال کند، گفت: با توجه به منطق قبلیاش برای اعمال این محدودیتها، احتمال زیادی وجود دارد که مجدداً این محدودیتها را بازنگری کندیا گسترش دهد.
او گفت: در دوران نخست رياست جمهوری وی، اين اقدامات به بهانه مقابله با «خطرات امنيت ملی» توجيه میشد.
گاس خاطرنشان کرد: با این حال، اعمال این محدودیتها به استراتژی کلی سیاست خارجی دولت جدید و همسویی آن با ملاحظات سیاسی داخلی بستگی دارد. ازسرگیری محدودیتها احتمالاً واکنشهای شدیدی را برانگیخته و تلاشهای آمریکا برای تعامل سازنده با این کشورها را پیچیده میکند.
انور عبدفتاح بشیر، مدیر اجرایی مؤسسه صلح و حکومت آفریقا معتقد است که ترامپ در حال حاضر از نظر سیاسی بالغتر و آگاهتر از دوره اول ریاست جمهوری خود شده است. ترامپ از حمایت گسترده
مسلمانان و سیاهپوستان در ایالات متحده برخوردار شد. به این ترتیب، او ممکن است دیدگاه خود را تغییر دهد. او گفت امیدوار است ترامپ محدودیتها را مجدداً اعمال نکند.
دنیس کونگا، تحلیلگر سیاسی تانزانیایی گفت که پیشبینی اینکه آیا ترامپ ممنوعیت سفر به آمریکا را لز سر میگیرد یا خیر دشوار است. وی ادامه داد: مایه تأسف است که نمیتوانیم پاسخی روشن در مورد آنچه قرار است اتفاق بیفتد داشته باشیم، اما واکنشهای متفاوتی به پیروزی او در انتخابات در تانزانیا وجود دارد.
او گفت با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ، ممکن است وی محدودیتهای سفر یا محدودیتهای ویزا را برای مهاجران تانزانیایی بازگرداند.
یک کارشناس نیجریهای که به شرط فاش نشدن نامش صحبت کرد گفت که ریاست جمهوری ترامپ نه تنها برای کشورهای اکثریت مسلمان، بلکه برای بخش بزرگی از جهان ترسناک خواهد بود. وی ادامه داد: ما در حال حاضر در نیجریه نگران هستیم. نمیدانیم که او این بار چه محدودیتهای سفر جدیدی را برای ما اعمال خواهد کرد.
انتهای پیام