به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست مسئولان برگزاری همایش بینالمللی «بانوان قرآنپژوه» و «اخلاق و معنویت» عصر امروز 14 آذرماه با حضور سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد؛ احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق ارشاد و از پایهگذاران این همایش؛ حجتالاسلام حمیدرضا اربابسلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد؛ جلیل بیتمشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا؛ حجتالاسلام محمد عبداللهیان، دبیر علمی همایش بانوان قرآنپژوه؛ زکیه عبداللهیان؛ دبیر همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه؛ منصور قصریزاده، مدیر رادیو قرآن؛ سیدمحمود چاوشی، مدیرعامل مؤسسه مهد قرآن و سیدحسن دهقان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت استان تهران در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.
قائم مقام دایره المعارف بزرگ اسلامی با اشاره به اینکه این همایش در آغاز راه در دو گروه بانوان قرآنپژوه و هنرمندان بانوی قرآنی برگزار میشد، گفت: برای اینکه بتوانیم این تجربه را شهری کنیم، به صورت آزمایشی در شهر تهران بانوان فعال قرآنی چند منطقه را شناسایی کردیم.
در ادامه زکیه عبداللهیان، دبیر همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه گزارشی درباره همایش ارائه کرد و گفت: ایده آغازین این همایش سال ۸۲ از سوی احمد مسجد جامعی و مرحوم احمد احمدی مطرح شد و از تنهاترین همایشهایی است که با محور بانوان قرآنی و با هدف شناسایی و شناساندن بانوان قرآنپژوه صورت میگیرد. دوره هفتم این همایش در حضور رهبر معظم انقلاب و با شرکت چهار هزار بانوی قرآنپژوه برگزار شد.
وی در ادامه گفت: از برکات برگزاری این همایش علاوه بر شناسایی و معرفی بانوان قرآنپژوه، میتوان به راهاندازی مرکز گنجینه نور شامل ۲۳ هزار پایاننامه و پژوهش قرآنی بانوان است، همچنین برگزاری جشنوارههای هنری که در آنها تلاش کردیم بانوان را به سمت خلق آثار هنری قرآنی سوق دهیم، از دیگر دستاوردهای فرهنگی این رویداد قرآنی است.
عبداللهیان افزود: جشنواره بانوی ایرانی، هنر قرآنی نیز از برنامههای در نوع خود بینظیری بود که محقق شد و همچنین طرح شناسایی محافل قرآن بانوان در تهران انجام شد و طی آن موفق شدیم هزار و ۵۰۰ محفل قرآنی در مناطق ۲۲ گانه تهران را شناسایی کنیم. ما با این مجالس ارتباط گرفتیم و در خصوص فضائل سوره «یس» صحبت و سعی کردیم شرکتکنندگان در این مجالس را به سمت درک سوره یس سوق دهیم و مسابقه حفظ این سوره را برگزار کردیم. در این اقدام تلاش کردیم، اعزام مبلغ به محافل قرآنی سطح تهران را به نوعی مطلوب تر پیگیری کنیم و سببی شویم تا از خرافهگویی و بدعتگذاریهای نادرست در محافل جلوگیری شود، در ادامه محافل جدید ایجاد شد و به محافل قبلی اضافه شد.
وی ادامه داد: سال گذشته همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) همایش بانوان محفلدار تهران به نام بانوان محفلدار قرآن برگزار شد و طی آن ۲۰ بانوی پیشکسوت تکریم شدند، این روند شناسایی همچنان ادامه دارد.
در ادامه این نشست، سیدحسن دهقان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت استان تهران نیز گفت: این همایش دارای ابعاد برجسته و فاخری است. سال گذشته استاد قرائتی سخنران مراسم بودند و آیهای را تلاوت کردند که هزار و ۳۰۰ بانوی حاضر در برج میلاد، آیه را با ایشان همخوانی کردند.
وی در ادامه سخنان خود پیشنهاد کرد: قرارگاه یا دبیرخانه دائمی این همایش ایجاد شود تا پیشنهادهایی که محفلداران مطرح میکنند توسط دبیرخانه دائمی همایش پیگیری شود.
حجتالاسلام عبداللهیان نیز خواستار حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان و وزیر ارشاد در این همایش شد و گفت: از ۲۳ هزار پایاننامه قرآنی در کشور، 6 هزار پژوهش متعلق به آقایان است و بقیه متعلق به بانوان است. اکنون بانوان چهار برابر آقایان فعالیت قرآنی دارند. بانوان استقامت و علاقه دارند و اگر آموزش قرآن را از بانوان شروع کنیم از سرچشمه شروع کردهایم.
حجتالاسلام عبداللهیان پیشنهاد کرد: اداره کل بانوان قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شود، در روایات داریم سوره «یس» قلب قرآن است و در روایتی پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: دوست دارم «یس» در قلب امت من باشد؛ پس قلب فعالیت هر مرکز قرآنی باید سوره یس باشد. در همین راستا ما اعلام کردیم میخواهیم تربیت مبلغ سوره یس داشته باشیم که ۵۰۰ نفر از هزار نفر شرکت کننده در این طرح ثبتنام کردند.
یادآوری میشود، همایش بانوان قرآنپژوه ششم دی ماه همزمان با میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) مادر بشریت در برج میلاد برگزار میشود و در بخش بینالملل از پنج بانوی قرآنپژوه حوزه مقاومت تجلیل خواهد شد.
انتهای پیام