حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در اولین همایش ملی حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت گفت: این سوال مطرح میشود که آیا نظام تعلیم و تربیت ما پس از انقلاب موفق بوده است یا نه؟ اثری که دانشآموزان و معلمان در دفاع مقدس و سایر عرصههای کشور داشتهاند، اثرگذاری و استمرار نظام آموزش و پرورش در کشور است. در سال گذشته بیش از یک میلیون معتکف داشتیم که حدود ۶۰ درصد آنها از دانشآموزان بودهاند. امروز باید اثرات آموزش و پرورش و مسئولان گذشته را ارج نهیم و تجربه ایشان را مستندسازی و به مدیران دیگر منتقل کنیم.
وی افزود: سوال دیگری که مطرح میشود این است که آیا این نظام تعلیم و تربیت کافی است و یا باید به اولويتهای دیگری نیز بپردازیم؟ پاسخ این است که حتما باید در این زمینه توسعه پیدا کنیم. ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی با کمک وزارت آموزش و پروش به دنبال اولویتهای آموزش و پرورش یعنی کیفیتبخشی به نیروی انسانی، تحول آموزش و پرورش و تحول امور پرورشی است.
خسروپناه بیان کرد: برای تحقق اولویتهای آموزش و پرورش باید تلاش کنیم و راهکارهایی نیز در این زمینه وجود دارد. راهکار اول تدوین الگوی تعلیم و تربیت و تکریم مربی و معلم است. راهکار بعدی الگوی تربیت و پرورش متربیان و معلمان است که باید در این زمینه تلاش کنیم. البته الگوی مدونی در این زمینه تهیه شده است. راهکار بعدی ارائه الگوی مهارت آموزشی دانشآموزان است. برنامه درسی روزآمد و توزیع عادلانه امکانات و منابع انسانی نیز از دیگر راهکارها برای دستیابی به اولویتهای آموزش و پرورش است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: راهکار بعدی در این زمینه، اختصاص چندین هلدینگ اقتصادی قدرتمند به آموزش و پرورش است. اگر منابع مالی آموزش و پرورش تأمین نشود، در تحقق تمامی اولویتها به مشکلات برخورد خواهیم کرد. راهکار بعدی حضور گسترده خیران و خانوادهها در تحقق اولویتهای آموزش و پرورش است. البته ابزار دستیابی به این راهکارها بهرهگیری از هوش مصنوعی و ابزار به روز است.