کد خبر: 4253127
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲

آغاز همکاری کتابخانه مجلس با مرکز اسناد انقلاب اسلامی

در نشست مشترک رؤسا و معاونان کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بر ضرورت هم‌افزایی مراکز اسنادی و تسهیل دسترسی پژوهشگران به منابع تأکید شد.

آغاز همکاری کتابخانه مجلس با مرکز اسناد انقلاب اسلامیبه گزارش  ایکنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس، نشست مشترک رؤسا و معاونان این مرکز با مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از مراکز کشور به صورت مجموعه‌های منفصل از هم و جزیره‌های مستقل و به صورت ملوک‌الطوایفی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: مرکز اسناد انقلاب اسلامی و کتابخانه و مرکز اسناد مجلس کارهای مشابهی انجام می‌دهند و این دو مرکز اسنادی می‌توانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و همکاری‌های مشترکی در جهت هم‌افزایی و تبادل اسناد انجام دهند.
 
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: کتابخانه‌ها معمولاً همکاری‌های مشترکی با هم دارند ولی در حوزه اسنادی آن‌چنان‌که باید و شاید همکاری و هم‌افزایی‌های چندانی صورت نگرفته است.
 
وی با بیان اینکه باید امکان دسترسی به اسناد و منشورات دولتی تسهیل شود، افزود: مطابق مصوبه شورای انقلاب دسترسی به همه اسناد قبل از انقلاب آزاد است و باید آنها را در دسترس گذاشت و این کار هیچ منع قانونی ندارد. اسناد دفاع مقدس نیز دارای طبقه‌بندی نیستند و باید قابل دسترسی باشند.
 
پورمحمدی در ادامه تاریخچه‌ای از شکل‌گیری مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال 1359 و منابع موجود در این مرکز ارائه کرد و گفت: رسالت اصلی مرکز اسناد انقلاب اسلامی تاریخ‌نگاری و نگارش تاریخ انقلاب است. در دوره اخیر تمرکز بیشتری بر دیجیتال‌سازی و اسکن منابع داشته‌ایم و تلاش کردیم منابع بیشتری را با کمک تکنولوژی وارد گنجینه خود کنیم تا کار برای محققین تسهیل شود و پژوهشگران به جای اینکه وقت برای جست‌وجوی منابع بگذارند به سهولت منابع را بیابند و وقت خود را روی تفکر و تعمق بگذارند.
 
مسعود معینی‌پور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس در ادامه این نشست گفت: هرقدر هم‌افزایی مراکز اسنادی و تاریخ‌پژوهی بیشتر شود و اگر نقش تاریخ در علوم انسانی بیشتر جدی گرفته شود، آثار آن را در بازسازی نظم و سامان تاریخ خود مشاهده خواهیم کرد.
 
معینی‌پور با بیان اینکه مرکز اسناد انقلاب اسلامی تجربیات خوبی در زمینه امور فنی و بازیابی اطلاعات دارد به معرفی بخشی از ظرفیت‌های کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس پرداخت و گفت: ما شش میلیون سند در کتابخانه داریم که حدود پنج میلیون آنها اسکن شده و اسکن منابع باقیمانده تا سال آینده تکمیل خواهد شد. بخش اسکن اسناد کتابخانه مجلس به صورت سه شیفت در حال دیجیتال‌سازی منابع است و می‌توانیم در زمینه فراهم‌آوری، فهرست‌نویسی، نمایه‌سازی و دیجیتال‌سازی  همکاری‌های مشترک داشته باشیم. همچنین کتابخانه مجلس بانکی غنی از نشریات از دوران قاجار تا به امروز در اختیار دارد که رسیدگی جدی به آن نشده و برنامه ویژه‌ای برای این بخش پراهمیت داریم.
 
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس در انتها پیشنهاد داد که سه کارگروه فنی، پژوهش و اشاعه جهت اقدامات مشترک میان دو مرکز تشکیل شود.
 
انتهای پیام
captcha