مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه ضلالت یعنی تابع نفس بودن، گفت: ظلمی بالاتر از این نیست که مقابل حرف درست بایستیم. انسان درست و مؤمن راه درست و حرف محکم را باید بزند. اختلاف یعنی اینکه فردی بخواهد حق دیگری را ضایع کند و این هنگامی است که تبعیت از نفس و ضلالت شکل میگیرد. باور ما زمانی میتواند تأثیرگذار باشد که امت اسلامی ایجاد شود.
وی ادامه داد: دعوای ما با یکدیگر بر سر چیست؟ بر سر رئیس شدن و اینجا و آنجا نشستن است. در حقیقت نفس شیطانی ما باعث میشود که نتوانیم کنار هم قرار بگیریم. در وصیت رسول خدا(ص) به حضرت علی(ع) و در قرآن به وحدت و انسجام تأکید شده است. «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» جزء این دستورات است.
پزشکیان با تأکید بر اینکه مشکل از آنجا پیدا میشود که وحدت و عدالت را نبینیم، افزود: حق، جنسیت، قومیت، منطقه و چپ و راست، مذهبی و غیر مذهبی نیز نمیشناسد. حق هر کسی را باید داد.

رئیسجمهور تصریح کرد: اگر میخواهیم انقلاب فرهنگی کنیم باید از خود شروع کنیم و نه از دیگران؛ «من نصب نفسه للنّاس اماما فعلیه ان یبدأ بتعلیم نفسه قبل تعلیم غیره»، اگر میخواهی جلوداری کنی، اول باید خود را اصلاح کنی قبل از اینکه به دیگران دستور دهی و توصیه کنی.
در ادامه این مراسم، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی به موضوع حکمرانی فرهنگ در سایه فناوری اشاره و بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که غرب با تفوق علمی، فناوری سبک زندگی خود را بر ما تحکیم کرده است. میتوانیم مبتنی بر بینش و عمل صالح به حیات طیبه دست پیدا کنیم. قلمروی حکمرانی با رشد و پیشرفت و توسعه همراه است.
فرهنگ، علم و فناوری؛ هسته اولیه حکمرانی
وی افزود: فرهنگ تنظیمکننده گرایشات انسانی است و به نوعی با سه گانه فرهنگ،
علم و فناوری در حکمرانی مواجه هستیم. هسته اولیه حکمرانی نیز همین سه گانه هستند که اگر به درستی تنظیم شود، به توسعه خواهیم رسید.
طهرانچی با بیان اینکه انقلاب صنعتی غرب انقلابی با محوریت تحول انسان و ماشین است، گفت: از سال ۲۰۱۵ به بعد به دوره ارتباطات انسان و ماشین رسیدهایم که ویژگیهای خود را داشته و نوع تربیت اجتماعی را متفاوت میکند. اگر این ویژگیها را به درستی تجزیه و تحلیل نکنیم، حیات طیبه را دچار خدشه خواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه انقلاب پنجم صنعتی تمامی شئون اجتماعی را تحت تأثیر قرار خواهد داد، اظهار کرد: این انقلاب انسان را برای اولین بار در مرکز انقلاب صنعتی قرار میدهد. انقلاب پنجم صنعتی یک انقلاب علمی، فناورانه و فرهنگی است و اگر در این زمینه درست عمل نکنیم، با چالشهای علمی و اجتماعی مواجه خواهیم شد.
وی به سند ۲۰۳۰ اشاره و بیان کرد: غربیها به دنبال نسبیگرایی در جنسیت هستند که با آموزههای ما متفاوت است. در این مسیر باید نگرش جدیدی متناسب با شرایط داشته باشیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید حکمرانی نسل پنجم را برای انقلاب صنعتی تدارک ببیند.
طهرانچی ادامه داد: سیاستگذاری و حکمرانی فقط علم نیست بلکه حکمت، فن، علم و هنر است. لذا مسائل فرهنگی، اجتماعی انسانمدار است و باید به این موضوع توجه کنیم. غرب زیبا سخن میگوید و گزارههای آنها گزارههای زیبایی است اما بنای آنها فساد فیالارض و تهدید نسل است.
مقاومت اخلاقی و انسانی
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم انسان بمانیم باید با دیدگاه صحیح در این مسیر حرکت کنیم. نگاه بشریت امروز به منطقه ماست و مقاومت ما در این زمینه صرفاً مقاومتی سیاسی نیست بلکه مقاومتی اخلاقی و انسانی است.