
به گزارش ایکنا به نقل از الرایه، تعمیر و نگهداری این مسجد باستانی با هماهنگی اداره حفاظت از معماری موزههای قطر و با سرمایهگذاری اداره کل اوقاف قطر انجام شده است.
مسجد باستانی منطقه ام القهاب به شماره (م.س. 396) شامل یک شبستان اصلی است که گنجایش 34 نمازگزار را دارد و تالار مسجد نیز همین تعداد نمازگزار یعنی حدود 34 نفر را در خود جای میدهد. مساحت حیاط مسجد 120 متر مربع است و منارهای باستانی در گوشه جنوب شرقی آن برپا شده است.
وزارت اوقاف قطر توضیح داد که تعمیر و نگهداری دیوارهای خارجی و همچنین دیوارهای داخلی مسجد به شیوهای منطبق با میراث باستانی انجام شده است و همچنین سقف جدیدی برای مسجد با همان شکل معماری قدیمی در مساجد باستانی ایجاد شده است. پلهای این مسجد تقویت شده و پس از اصلاح آنها با مواد شیمیایی، چوبهای بامبو، حصیر، تختههای چوبی و عایقهای حرارتی و آبی بر روی آنها قرار داده شد. حیاط مسجد نیز با سنگریزههای کوچک مفروش شد و راهرویی سیمانی برای افراد معلول تدارک دیده شد.
این وزارتخانه افزود: با وجود تلاش برای حفظ حالت باستانی مسجد، شبکه برق جدیدی همراه با تهویه مطبوع، روشنایی، صدا و وسایل ایمنی و حفاظتی در مسجد قرار داده شد.
شایان ذکر است اداره امور مهندسی، تأمین نیازهای مساجد و نمازخانههای کشور قطر و تجهیز مساجد موقت و نظارت بر حفظ آنها، و همچنین تهیه برنامه سالانه برای نگهداری مساجد و محل اسکان ائمه جماعات را با هماهنگی مراجع ذیصلاح بر عهده دارد.
این اداره در طراحی مساجد نیز، اختلاف سطح زمینهایی را که مساجد در آن ساخته میشوند در نظر دارد، و بر شرایط پایداری در استفاده از برق و آب و حفظ زیباییشناسی میراث باستانی در طراحیها تأکید دارد بهگونهای که منعکسکننده اصالت میراث اسلامی مطابق با بالاترین استانداردها باشد.
سایت وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر، امکان جستجوی مکان جغرافیایی مساجد را بر اساس سیستم جهتیابی جهانی از طریق نقشههای دقیق و مشخص فراهم میکند که دسترسی به محل مساجد را در تمامی شهرهای کشور تسهیل میکند.
انتهای پیام