
به گزارش ایکنا حجتالاسلاموالمسلمین مسعود تاتلاری؛ مدیرکل رسانه و فضای مجازی، محمدرضا میرشمسی؛ معاون اجتماعی و مطالبهگری، محمدرضا ملازمانی؛ مدیرکل دستگاههای اجرایی و حاکمیتی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور و سایر مدیران ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن دیدار با سعید مقیسه، معاون رئیس صداوسیما و رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی «ساترا» از نمایشگاه دائمی ساترا بازدید کردند.
در ابتدای این دیدار محمدرضا میرشمسی؛ معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور گفت: مدتی است که انتقاداتی نسبت به شبکه نمایش خانگی داشتیم تا این فرصت فراهم شد که امروز از نمایشگاه دائمی ساترا بازدید کنیم. آنچه امروز در گزارش فعالیتهای سازمان تنظیم مقررات ساترا دیدم نشان داد که ساترا کمکاری نکرده است. بازدید از ساترا به ما کمک کرد تا حقیقتا درک دقیقتری نسبت به تهدیدهای فضای مجازی پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: پیشتر نیز گفته بودم که باید به ساترا کمک کنیم تا این فضا را مدیریت کند و تأثیرات منفی آن را کاهش دهد. اما امروز به این باور رسیدم که حتی لحظهای نباید درنگ کرد. قطعا به محض بازگشت به محل کار، تلاش خود را برای یافتن راهکارهای مناسب آغاز خواهم کرد. همچنین از دوستان ساترا، بهویژه جناب آقای مقیسه، تقاضا کردم که اگر راهکارهایی دارند، در اختیار ما بگذارند تا هر کمکی که از دست ما ساخته است، انجام دهیم. همه باید متوجه شوند که چه هجمه سنگینی علیه اخلاق جامعه در جریان است و در این شرایط نباید ساترا را تنها بگذاریم.
وی در پایان با تاکید گفت: احساس میکنم مسئولیت من اکنون بعد از بازدید از نمایشگاه ساترا، بسیار سنگینتر شده است. باید گرهها را باز کنیم و در راستای سالمسازی فضای مجازی، فضای رسانهای و آنچه که در قالب سکوها و مجموعههای مشابه وجود دارد، همکاری کنیم. امیدواریم بتوانیم مسائل را حل کنیم و در این مسیر، هر کمکی که از دست ما برمیآید، انجام دهیم. امیدوارم همه در این مسیر تحقق سلامت محتوای فضای مجازی باشند و بتوانیم به بهترین شکل ممکن برای جامعه و فرهنگ عمومی کشور گام برداریم.
زمینههای همکاری مشترک
در ادامه محمدرضا ملازمانی، مدیرکل دستگاههای اجرایی و حاکمیتی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور در حاشیه بازدید اعضای ستاد از ساترا گفت: برخی نکات و فعالیتهایی که مشاهده کردم، پیشبینی نمیکردم که مسئولان صداوسیما و ساترا تا این اندازه روی کارشان اهتمام داشته باشند و این بازدید، درک عمیقتری از اقدامات و عملکرد این مجموعه به من داد. همچنین درباره زمینههای همکاری مشترک میان ساترا و ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور، همکاریهای خوبی را میتوان تعریف کرد.
ملازمانی راجع به زمینههای همکاری بین ساترا و ستاد امربهمعروف کشور خاطرنشان کرد: بهتر است برخی گرههایی که عمدتا در حوزه قضایی وجود دارند، با کمک این مجموعه حل شوند. در بازدید از ساترا مشخص شد برخی خلاهای قانونی برای جلوگیری از محتوایی که نامناسب است اما مجرمانه نیست وجود دارد، کارگروه قضایی ستاد امربهمعروف میتواند در این زمینه به ساترا کمک کند تا مشکلات فعلی زودتر حل شود.
وی افزود: کارگروه قضایی ستاد امربهمعروف، که متشکل از ۱۱ عضو قضایی است، میتواند در این زمینه نقش فعالی داشته باشد. پیشنهاد من این بود که اعضای کارگروه را به این سازمان دعوت کنیم تا از نزدیک با مشکلات و اقدامات انجامشده آشنا شوند یا اینکه رئیس سازمان تنظیم مقررات ساترا به همراه یکی دو نفر از همکارانشان در جلسات کارگروه قضایی ما حضور پیدا و مطالب و موضوعات را در آنجا مطرح کنند.
مدیرکل دستگاههای اجرایی و حاکمیتی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور در پایان گفت: لازم میدانم از عزیزان این سازمان بهویژه در بخش نمایش خانگی که امروز بسیار مورد استفاده خانوادهها قرار گرفته است، تشکر کنم. فعالیتهای این سازمان، که با تلاشهای صادقانه و بدون نام و نشان انجام میشود، ستودنی است. حقیقتا بسیاری از ما تا امروز شناخت کافی از این تلاشها نداشتیم.
تبیین فعالیتهای ساترا برای مردم
مدیرکل رسانه و فضای مجازی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور گفت: اگر نگاه ساترا در حوزه نمایش خانگی به سمت فرهنگسازی و ذائقهسازی حرکت کند، قطعا نتایج بهتری در صنعت نمایش خانگی خواهیم دید.
حجتالاسلاموالمسلمین مسعود تاتلاری مدیرکل رسانه و فضای مجازی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا درخصوص این سازمان و اهمیت آن بیان کرد: این بازدید برای هر دستگاه، بهویژه دستگاههای فرهنگی و رسانهای، ضروری است. بسیاری از موضوعاتی که امروز متوجه شدیم و در چهارچوب وظایف ساترا قرار میگیرند، برای ما روشن نبودند. از زحمات دوستان در ساترا قدردانی میکنم اما به نظر میرسد که شاید یکی از نقاط ضعف ساترا این است که به خاطر ملاحظاتی که در فضای اطلاعرسانی دارد برخی مسائل اعم از محتوای مجرمانه برخی سکوها که با تلاش ساترا اصلاح شده است و عدم همکاری برخی نهادهای حاکمیتی برای سالمسازی فضای مجازی را هنوز با رسانههای عمومی و مردم مطرح نکرده است و همین باعث شده است تا خیلیها از ماهیت فعالیت سازمان تنظیم مقررات ساترا و چالشهایی که با آن روبرو است مطلع نباشند، لذا به نظرم ساترا باید فعالیت خود را برای مردم تبیین کند.
وی راجع به مقوله مطالبهگری مبتنی بر علم و آگاهی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که در موضوع مطالبهگری، پایه و اساس باید علم و آگاهی باشد. مطالبهگری بدون آگاهی و علم، به نتیجه و پیروزی نمیرسد. اطلاعاتی که امروز کسب کردیم، میتواند پایهای قوی برای مطالبهگری علمی و آگاهانه باشد.
مدیرکل رسانه و فضای مجازی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه، در حال حاضر بسیاری از سریالها و برنامههایی که تولید میشوند، دغدغه ذائقهسازی را ندارند. بیشتر سازندگان به دنبال تأمین ذائقه موجود مخاطب هستند، نه ساختن ذائقهای جدید. این مسئله، تا حد زیادی به دلایل اقتصادی بازمیگردد. تولیدکنندگان و هنرمندان بهندرت ریسک میکنند که با ساخت محتوای جدید، ذائقهای متفاوت بسازند. آنها ترجیح میدهند با توجه به ذائقه فعلی مخاطب عمل کنند، زیرا این کار امنتر و کمهزینهتر است.
تاتلاری در پایان، درخصوص زمینههای همکاری مشترک سازمان تنظیم مقررات ساترا و ستاد امربهمعروف اظهار داشت: یکی از این زمینهها، تخصصیکردن مطالبهگری است. ستاد، بهعنوان مرکزی که با تشکلهای مختلف در ارتباط است، دغدغههای خاصی در حوزههای گوناگون، بهویژه رسانه و فرهنگ، دارد. این جلسه میتواند زمینهساز جهتدهی درست به مطالبات این تشکلها باشد. ما باید با همکاری ساترا، این مطالبات را بهگونهای هدایت کنیم که به هدف نهایی، یعنی تعالی فرهنگی در قالب هنرهای رسانهای، دست یابیم.
انتهای پیام