به گزارش خبرنگار ایکنا، محمد صادق معتمدیان، استاندار تهران امروز یکشنبه هفتم بهمن ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه اقدامات ۱۰۰ روزه خود را تشریح کرد.
در این نشست ابتدا خبرنگاران سؤالات خود را مطرح کردند و در ادامه استاندار تهران، گفت: استان تهران هم ظرفیتها و پتانسیلهای بینظیری دارد و هم مشکلات و چالشهای قابل توجهی؛ بعضا چالشهایی داریم که چند دهه است مردم تهران با آن درگیر هستند. یکی از مسائل، بارگذاری جمعیتی نامتوازن است و امروزه استان با انوع مشکلات و چالشها گریبانگیر است.
وی به تراکم جمعیتی استان اشاره کرد و گفت: ما متراکمترین استان کشور هستیم و در حالی که میانگین جمعیت در کشور در هر کلیومتر مربع ۴۹ نفر است در تهران ۱۹ برابر تراکم جمعیتی را داریم و در برخی شهرها ۱۰ هزار برابر میانگین کشوری تراکم جمعیت وجود دارد. در غرب تهران، عدد رشد جمعیت ناشی از مهاجرت ۱۲ درصد است و اکنون با مهاجرت معکوس از تهران به شهرستانهای اطراف تهران به دلیل تورم، مشکل مسکن ... مواجه هستیم.
معتمدیان اظهار کرد: یکی از مشکلات، مسئله کمبود آب است که تغیرات اقلیمی یکی از دلایل بروز آن است. امسال چهارمین سالی است که خشکسالی داریم و بارشها کمتر از میانگین بوده است. تراکم جمعیتی نیز موجب شده یکی از بزرگترین مصرف کنندههای آب شرب در کشور باشیم. امروزه ۷۰ درصد آب تهران از راه چاه و ۳۰ درصد از طریق سدها تأمین میشود که برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی مشکلات زیادی ایجاد کرده است. وضعیت بارشها نیز مناسب نیست و شاهد تغییر بارش از برف به باران هستیم که کمبود آب را موجب شده است.
وی ادامه داد: ۱۵ درصد از سدهای پنج گانه که آب تهران را تأمین میکنند پر هستند و ۸۵ درصد آنها خالی است که زنگ هشداری برای استان است. ما سه طرح برای تأمین آب تهران داریم و قرار است بودجهای اختصاص داده شود تا شاهد تسریع در طرحها باشیم.
وی اساسیترین نیاز استان را تأمین آب دانست و گفت: در کوتاه مدت حفر چاه به عنوان طرح پدافند غیرعامل در دستور کار است. همچنین بحث فرهنگسازی و صرفهجویی مطرح است که باید رسانهها در این زمینه کمک کنند.
معتمدیان افزود: در طرح میان مدت نیازمند انتقال آب از دریای عمان هستیم که در حال مطالعه و بررسی ایده اولیه آن هستیم تا دغدغه تأمین آب تهران را رفع کنیم.
وی افزود: ۱۸ درصد جمعیت و ۲۹ درصد تولید ناخالص کشور در تهران ثبت شده و این استان رتبه اول سپردهگذاری و مالیات کشور را دارد. بنابراین تهران جایگاه ویژهای به دلیل این تمرکز دارد و ما ۷۰ درصد نخبگان کشور، ۵۰ درصد دانشبنیانهای کشور، بهترین دانشگاهها و ... را داریم اما در برخی شاخصها وضعیت مناسب نیست مثل فضای آموزشی که سرانه آموزشی 5.16 و از سرانه آموزش کشور پایینتر است و ۱۳ هزار کلاس درس کم داریم.
استاندار تهران با اشاره به تأکید رئیس جمهور مبنی بر استفاده از مشارکتهای مردمی و ظرفیت تمام نهادهای دولتی برای رفع عقب ماندگیهای توسعه و پیشرفت، گفت: تلاش داریم تا پایان دولت، سرانه آموزشی استان را به سرانه ملی یعنی 6.1 ارتقا دهیم. در تهران با توزیع ناعادلانه امکانات نیز مواجه هستیم و حتی برخی مناطق در شرایط بحرانی از نظر سرانه آموزشی قرار دارند که شهرداری قول تأسیس کلاسهای درس را داده است.
معتمدیان از وضعیت نامناسب سرانه بیمارستانی و مراکز درمانی نیز سخن گفت و اظهار کرد: تهران به همه کشور خدمات درمانی ارائه میکند اما این مسئله در محاسبات سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته نمیشود. ما چندین پروژه در دست تکمیل داریم که در سرانه درمانی تهران مؤثر خواهند بود و امیدواریم تکمیل پروژهها در حل مشکلات مردم اثر قابل توجهی داشته باشد.
وی در خصوص ناترازی انرژی نیز، گفت: به دلیل محدودیت قانونی و ایجاد آلودگی امکان ساخت نیروگاهها در اطراف تهران را نداریم به همین دلیل یکی از مهمترین اولویتهای ما راهاندازی نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر بادی و آفتابی است. تهران ۳۰۰ روز آفتابی دارد و میتواند محل مناسبی برای انرژیهای تجدیدپذیر باشد و مقرر شده ۳۰ هزار مگاوات برق مورد نیاز از طریق نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر صورت گیرد.
معتمدیان اعلام کرد: طی ۱۰۰ روز فعالیت سفرهای شهرستانی داشتیم و به بررسی میدانی مشکلات شهرستانها پرداختیم. برنامه ما این است که نگاه عدالتمحور در استان برقرار باشد و اولویت توسعه با مناطق کمتر برخوردار تهران است تا همه شهرستانها به میانگین سرانه استان برسند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ طرح و برنامهای بدون تعیین تکلیف رها نخواهد شد، گفت: مقرر شده هفتهای یک سفر شهرستانی داشته باشیم.
معتمدیان در خصوص عوامل آلایندگی هوای تهران نیز گفت: ۵۲ تا ۵۸ درصد عامل آلایندگی هوا عوامل متحرک وسایل نقلیه هستند. یعنی سهم اصلی آلودگی هوا خودروها و موتوسیکلتها هستند. چهار و نیم میلیون دستگاه خودرو در تهران تردد دارند که بیشتر آنها خودروهایی هستند که ۲۰ سال از عمر آنها میگذرد. چهار میلیون و ۲۰۰ هزار موتورسیکلت نیز داریم که ۶۵ درصد موتورسیکلتها بیش از ۲۰ سال از عمر آنها میگذرد.
وی خواستار اجرای قانون در حوزه از رده خارج شدن خودروهای فرسوده شد و گفت: جایگزینی اتوبوسهای برقی آغاز شده اما باید با سرعت بیشتری صورت گیرد. برقی کردن تاکسیها نیز در حال انجام است و قرار شده شش هزار تاکسی برقی در تهران جایگزین شود. در خصوص موتورسیکلتها نیز باید تکنولوژی ساخت موتورسیکلتهای برقی وارد کشور شود. با ورود موتورسیکلتهای برقی آلودگی، سرعت، خطرات و ناامنی کاهش خواهد یافت.
معتمدیان تصریح کرد: تلاش داریم همه دستگاهها به وظایف خود در قبال اجرای قانون هوای پاک عمل کنند و پاسخگو باشند.
وی با اشاره به اینکه تهران پایینترین اعتبارات در حوزه پروژهها را دارد و بعضا برخی پروژهها بیش از یک دهه است که نیمه تمام هستند، گفت: نیازمند توزیع عادلانه اعتبارات هستیم و باید به سمت جذب اعتبارات ملی برویم. باید املاک مازاد شناسایی و به فروش برسند تا منابع آن در اختیار پروژههای نیمه تمام قرار بگیرد. ما در تهران ۹ ملک به فروش رساندیم که ۲۴ میلیارد تومان پول مولدسازی بوده است. همچنین میتوانیم از طریق اوراق بهادار اسلامی بودجه مورد نیاز استان را تأمین کنیم.
استاندار تهران در خصوص اتباع نیز گفت: رفتار جمهوری اسلامی انساندوستانه و بشردوستانه با مهاجران و اتباع بوده است. ما میزبان جمعیت میلیونی مهاجران هستیم و کمترین کمکهای بینالمللی را در حوزه مهاجران داشتیم اما مسئله، حضور غیر قانونی اتباع است که فرصتهای شغلی را از جوانان ما سلب میکنند، اسکانهای غیر قانونی دارند، سرانههای زیادی به ما تحمیل میکنند و از نظر امنیتی هم مشکل ایجاد میکند. اگر کسی میخواهد مهاجرت کند باید از طریق قانونی عمل کند. در تهران هم شاهد حضور اتباع غیرمجاز هستیم که با کمال احترام و حفظ کرامت انسانی طبق قانون دستگیر و مراحل قانونی طی و به کشورشان بازگردانده میشوند. از این به بعد، برخورد ما با کسانی است که اتباع را به صورت غیر مجاز وارد تهران میکنند. با افرادی که در اسکان و اشتغال مهاجران غیر قانونی نقش دارند، برخورد میشود تا کلونیهایی که در قالب اسکان و اشتغال صورت گرفته، منحل شود.
وی با تأکید بر اینکه باید اطلسی برای اشتغال و اسکان پناهندگان قانونی داشته باشیم، گفت: در حال طراحی اطلس اشتغال مهاجران هستیم. نگاه ما به مهاجران قانونی نگاه فرصتی است. اگر مدیریت نکنیم و برنامه نداشته باشیم، فرصتها به تهدید تبدیل میشود.
استاندار تهران در خصوص نهضت ملی مسکن، گفت: ۶۵ هزار نفر حائز شرایط دریافت مسکن هستند که حدود ۲۱ هزار نفر نیز واریز پول کردهاند. که راهکار حل مسئله مسکن، استفاده از بافت فرسوده و نوسازی است. ۱۸ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که هشت هزار هکتار آن مربوط به شهر تهران است که میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز ۲۰ هزار واحد صنفی داریم که عمدتاً به واحدهای صنعتی تبدیل شدهاند که از نظارت دستگاههای نظارتی خارج هستند و چون صنف هستند تحت نظارت سازمان محیط زیست قرار نمیگیرند و در آلودگی تهران نقش مهمی دارند و از روشهای سنتی در تولید استفاده میکنند. بخشی از ناترازی انرژی هم به دلیل همین اصناف هستند که مجموعهای از نابسامانیها دارند که در دولت سیزدهم طرحی برای ساماندهی این مراکز داشتیم و مقرر شده به شهرکهای صنعتی خصوصی تبدیل میشوند و الزامات قانونی در نوسازی تجهیزات خواهند داشت.
معتمدیان اعلام کرد: استان تهران پایینترین نرخ بیکاری در کشور را در پاییز امسال کسب کرده است. رشد ۶۶ درصدی صادرات غیر نفتی از استان نیز داشتیم و یکی از جهتگیریهای ما توسعه نهضت گلخانه است که مجوز تأسیس گلخانهها و تأمین زمین و آب را دادهایم.
انتهای پیام