به گزارش ایکنا، در حالی که جمعیت علاقهمند به حضور در مراسم اعتکاف به حدی است که مساجد براساس ظرفیت خود از متقاضیان ثبتنام به عمل میآورند و اگر کسی دیر اقدام کند، ظرفیت مساجد به سرعت تکمیل میشود و همین مسئله موجب شد در سال جاری تقریباً دو برابر سال گذشته مسجد برای برگزاری مراسم اعتکاف در نظر گرفته شود و در حالی که مساجد در مناسبتهایی مثل اعیاد شعبانیه، شبهای قدر، مراسم شیرخوارگان حسینی و ... مملو از جمعیت است، به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد اکنون با کمبود مسجد مواجه نیستیم بلکه با کمبود نمازگزار مواجهیم.
این مسئله نشان میدهد متأسفانه بسیاری از مساجد نتوانستهاند حتی در جذب اقشار متدین و مذهبی نیز موفق باشند. اما چرا؟ مشکل کمبود نمازگزار در مساجد ما از کجا نشئت میگیرد؟
حجتالاسلام سیداحسان موسوی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفتوگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که چرا به نظر میرسد مساجد حتی در جذب اقشار متدین نیز موفق نبودهاند؟ گفت: برنامههایی مثل اعتکاف، نیمه شعبان و حتی طرح تابستانهای که برای نوجوانان در مساجد برگزار میشود مورد استقبال قرار میگیرد اما در روزهای عادی مساجد مورد استقبال نیستند و با کمبود نمازگزار مواجهاند؛ همین واقعیت نشان میدهد که اگر مساجد فعالیتهای مختلفی را کنار وجهه عبادی خود تعریف کنند مثل ارائه مشاوره اجتماعی، برنامههای فرهنگی، موضوعات حمایتی از خانوادههای نیازمند و ... میتوانند باب ورود سلایق مختلف به مسجد را باز کنند.
وی تصریح کرد: مسلما مردم از مسجدی که بخواهد فعالیت خود را صرفاً در فضای عبادی که منحصر به برگزاری نماز جماعت است محدود کرده و لحظه اذان در مسجد باز شود و بعد از نماز جماعت در مسجد بسته شود، استقبال زیادی نخواهند کرد.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: مردم دوست دارند کنار نماز جماعت فعالیتهای مختلف خوب و اثرگذاری که میتواند به مردم محل خدمات ارائه دهد و موجب رفع معضلات محله شود وجود داشته باشد و این برنامهها در داخل مسجد برنامهریزی شود. به همین جهت است که مساجدی که فعال هستند، جمعیت خوبی دارند، اما مساجد که صرفاً خود را به برگزاری نماز جماعت محدود کردهاند متأسفانه با کمبود نمازگزار مواجه هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به این سؤال که از دهه تکریم و تعظیم مساجد چگونه برای جذب نمازگزاران بیشتر میتوان استفاده کرد؟ گفت: هم عناوین روزهای دهه تکریم و هم برنامههای این دهه را متنوع تهیه کردهایم؛ این برنامهها از نشستهای نخبگانی تا فعالیتهای حمایتی، خدمات اجتماعی، کار میدانی و بیرون از مسجد و ... را شامل میشود تا بتوانیم با فعالیتهای مختلف چراغ برخی از مساجد را روشنتر کنیم و مساجد میزبان اقشار و گروههای مختلف باشند.
حجتالاسلام موسوی در خصوص طرح ایدههای مسجدی نیز گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد کانال ارتباطی با ائمه جماعت ایجاد کرده است که در موضوعات و برنامههای مختلف مثل اعتکاف، ایدهها، فعالیتها، تجارب موفق و ... را در اختیار ائمه جماعت قرار میدهد تا بتوانند از طرحهای خوب الگوبرداری کنند که از اجرای این برنامه بازتاب خوبی نیز دریافت کردهایم.
وی اظهار کرد: البته سایت مرکز رسیدگی به امور مساجد در دسترس عموم است و اگر مردم ایدهای در خصوص مساجد داشتند میتوانند به بخش ایدههای مسجدی مراجعه و ایده خود را ارسال کنند؛ فعال بودن و فعالیت مسجد منحصر در امام جماعت نیست. عموم مردم هم تجربه دارند و هم صاحب نظر هستند، به همین خاطر میتوانند تجارب و پیشنهادهای خود را به امور مساجد ارسال کنند.
انتهای پیام