به گزارش ایکنا، رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی تا کنون ۳۵۰ بار توافق آتش بس در نوار غزه را نقض کرده است.
بر اساس این گزارش و به گفته این مقام دولتی در نوار غزه، صدها هزار خانواده فلسطینی در این باریکه که خانههای خود را در حملات رژیم صهیونیستی از دست دادهاند، به حداقل ۶۰ هزار خانه سیار و ۲۰۰ هزار چادر به منظور اسکان موقت نیاز دارند.
وی تأکید کرد که که صبح امروز جمعه تعداد محدودی از اقامتگاههای سیار به منظور استفاده نهادهای دولتی وارد نوار غزه شده است.
رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه برگزاری نشست بین المللی برای بازسازی در نوار غزه و نشست عربی برای بازگشایی شبانه روزی گذرگاه رفح را خواستار شد.
شهردار رفح هم با اشاره به ناکافی بودن تجهیزات وارد شده به نوار غزه تأکید کرد که ورود ۱۵ خانه و اقامتگاه سیار در قالب پنج کاروان، به منزله یک قطره از دریای نیازمندیهای ساکنان این باریکه است.
دفتر اطلاع رسانی اسرای فلسطینی اعلام کرد فردا شنبه در چارچوب ادامه مرحله اول توافق آتش بس در نوار غزه و در مقابل تحویل ۶ اسیر اسرائیلی، ۶۰۲ اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد.
در بیانیه این دفتر اعلام شده است که فردا شنبه ۵۰ اسیر محکوم به زندان ابد، ۶۰ اسیر دارای احکام زندان سنگین، ۴۷ اسیر که پس از آزادی دوباره اسیر شدهاند و ۴۴۵ اسیر ساکن نوار غزه که پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسارت درآمدهاند، آزاد خواهند شد.
دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که تل آویو اسامی ۶ اسیر اسرائیلی را که قرار است فردا آزاد شوند، دریافت کرده و به خانوادههای آنها اطلاع داده است.
روز پنج شنبه هم مقاومت فلسطین اجساد چهار اسیر اسرائیلی را که در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه کشته شده بودند، تحویل داد.
ابوعبیده: ۶ اسیر را فردا آزاد خواهیم کرد
در همین رابطه ابوعبیده سخنگوی قسام از اسیران اسرائیلی خبر داد که فردا از سوی مقاومت غزه آزاد خواهند شد.
ابوعبیده سخنگوی گردانهای قسام اعلام کرد که این گردانها در چارچوب توافق طوفان الاقصی برای تبادل اسرا، تصمیم گرفته است فردا شنبه ۲۱ فوریه ۲۰۲۵، شمار دیگری از اسیر اسرائیلی را آزاد کند.
اسامی این ۶ اسیر عبارتند از، ایلیا کوهن، عومر شیم توف، عومر فنکرت، تال شوهام، اویرا منگستو وهشام السید است.
از سوی دیگر رسانه صهیونیستی معاریو اقدام به برگزاری یک نظرسنجی در مورد چگونگی اجرای مرحله دوم توافق آتش بس و مبادله اسرا در غزه کرده است.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۷۰ درصد گفتهاند که توافق مرحله دوم باید به صورت یکباره اجرا شود.
واکنش حماس به ادعای نتانیاهو درباره جسد اسیر اسرائیلی
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیهای به تهدیدات نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره تحویل ندادن جسد اسیر زن اسرائیلی پاسخ داد.
در بیانیه حماس آمده است: از جنجالی که رژیم اشغالگر در پی ادعا درباره عدم تطابق جسد اسیر «شیری بیباس» با آزمایش DNA به پا کرده، تعجب میکنیم. ما از برادران میانجی ادعاها و اتهامات اشغالگران را دریافت کردهایم و این ادعاها را با جدیت کامل بررسی خواهیم کرد و نتایج را به وضوح اعلام خواهیم کرد.
حماس افزود: احتمال وجود اشتباه یا تداخل در اجساد ممکن است ناشی از هدفگیری و بمباران مکانهایی باشد که خانواده «بیباس» همراه با دیگر فلسطینیها در آن حضور داشتند. ما برادران میانجی را از نتایج بررسی و تحقیق خود مطلع خواهیم کرد و در عین حال خواستار بازگرداندن جسدی هستیم که اشغالگران ادعا میکنند متعلق به یک فلسطینی است که در جریان بمباران رژیم صهیونیستی کشته شده است.
جنبش حماس تأکید کرد: ما تهدیدات بنیامین نتانیاهو را که در چارچوب تلاشهای او برای بهبود وجهه خود در جامعه صهیونیستی و در بستر اختلافات داخلی رژیم اشغالگر است، مردود میدانیم و بر جدیت و پایبندی کامل خود به تمامی تعهداتمان تاکید میکنیم و این را از طریق رفتارمان در روزهای گذشته اثبات کردهایم. ما هیچ سودی در عدم پایبندی یا نگهداری هرگونه اجساد نزد خود نداریم.
فراخوان حماس برای حضور گسترده در مراسم تشییع سید حسن نصرالله
جنبش مقاومت اسلامی حماس، با صدور بیانیهای، از مردم برای شرکت گسترده در مراسم تشییع پیکر شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین در بیروت دعوت کرد.
این جنبش فلسطینی، با تاکید بر وفاداری به آرمان شهدا و تجدید پیمان برای ادامه راه مقاومت تا آزادی کامل فلسطین، از مردم خواست تا در مراسم تشییع پیکر این دو فرمانده و رهبر شهید حزبالله که در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ (۵ اسفند ۱۴۰۳) برگزار میشود، حضوری پرشور داشته باشند.
حماس در این بیانیه، ضمن تجدید پیمان با شهدا، اعلام کرد که مقاومت تا زمان آزادی کامل سرزمین فلسطین و بیرون راندن اشغالگران از آن، ادامه خواهد داشت.
پیکر شهیدان «سید حسن نصرالله» دبیر کل سابق حزب الله لبنان و «سید هاشم صفیالدین» معاون وی قرار است ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ میلادی (یکشنبه پنجم اسفند ۱۴۰۳) در جنوب لبنان تشییع شود.
عقبنشینی ترامپ از طرح تصرف غزه
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه رادیویی با فاکس نیوز در پی واکنشهای جهانی به طرح جنجالی خود درباره جابجایی اجباری فلسطینیها از نوار غزه و تصاحب آن از سوی واشنگتن گفت که طرح تصرف غزه را تحمیل نمی کنم اما آن را توصیه میکنم.
ترامپ در مصاحبه رادیویی با فاکس نیوز که روز جمعه به وقت محلی منتشر شد، افزود که از اینکه اردن و مصر مخالفت خود را با طرح وی برای «تسلط بر غزه» و آواره کردن فلسطینی ها ابراز کرده اند، «کمی شگفت زده شده است.»
رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: « راه حل مساله غزه، برنامه من است. فکر می کنم این طرحی است که واقعاً موثر است.»
ترامپ در عین حال با توجه به مخالفت های جهانی با طرح خود گفت: «اما من آن را تحمیل نمی کنم، من فقط آن را توصیه کنم و سپس آمریکا مالک این منطقه خواهد شد، حماس وجود نخواهد داشت، و توسعه وجود خواهد داشت و دوباره یک منطقه تمیز و پیشرفته وجود خواهد داشت.»
رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمانهای منطقهای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.
رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینیها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.
اظهارات بی سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن " مالکیت طولانی مدت" داشته باشد، واکنش های جهانی را به همراه داشته است.
پیشنهاد ترامپ در مورد مالکیت غزه در نشست خبری همراه با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، تاکنون موجی از سردرگمی و محکومیت را به دنبال داشت و حامیان حقوق بشر و سیاستمداران، این اظهارات رئیس جمهوری آمریکا را برای خارج کردن فلسطینیان از باریکه غزه و بازسازی و مالکیت آن، قاطعانه رد و محکوم کردند.
انتهای پیام