به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین پاسداشت چهلمین سال بنیادگذاری مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی امروز شنبه، ۱۱ اسفند در مرکز همایشهای رایزن دائرهالمعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه امروز نودمین سالگرد خبرگزاری ایرنا هم هست که مراسمی را با حضور آقای رئیس جمهور داشتیم گفت: ما علاقهمندان حوزه فرهنگ و کتاب در دهه ۴۰ ،۵۰ و ۶۰ احساس غبن میکردیم؛ زیرا جریان دائرهالمعارف نویسی در کشور ما تأخر تاریخی داشت. کتابهای جامع وجود داشت و کم نبودند، اما دائرهالمعارف نویسی چیز دیگری بود.
وی ادامه داد: ویرایش اولیه دائرهالمعارف هلند در ۱۹۱۳ تا ۱۹۳۶ عرضه شد که با یک نگاه درونگرایانه دینی اسلامی و ایرانی بود و نکاتی را داشت که با آن منظر همراه بود و ویرایشهای بعدی آن هم بعد از جنگ جهانی دوم آمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عربها هم دائرهالمعارف نویسی را زودتر شروع کردند و اگر نگوییم احساس غبن، اما احساس تحقیر وجود داشت که فاصله قابل توجهی را با جریان دائرهالمعارف نویسی جدید داشتیم که سنت دیگری داشت و با کتابهای جامع نویسی گذشته متفاوت بود اما از بستر و زیستبوم درونگرایی اسلامی ایرانی فاصله داشت.
وی اظهار کرد: وقتی خبر تأسیس مرکز دائرهالمعارف اسلامی در سال ۱۳۶۲ آمد و بعد در سال ۱۳۶۳ رسماً آغاز شد و سپس در سال ۱۳۶۷ اولین جلد دائرهالمعارف منتشر شد و اتفاقاتی که یکی پس از دیگری در این مرکز شکل گرفت احساسی از غرور ملی، ایرانی و اسلامی را پدید آورد. جریانی که متوقف به دائرهالمعارف نبود بلکه شجره طیبهای بود که در پیرامون آن اتفاق زیادی رخ داد.
صالحی در پایان افزود: به استاد بزرگوار آقای بجنوردی دست مریزاد میگویم که با همت خود این مسیر را طی کردند. ما یک پارادایم شیفتی از حوزه سیاست به حوزه علم داشتیم که هم حوزه سابق متبرک بود و هم حوزه جدید حوزه با افتخاری است. امیدواریم که این شجره طیبه همچنان ببالد و میوههای مثمرثمر آن افزونتر باشد.
انتهای پیام