به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در همایشی که امروز، ۱۲ اسفندماه به مناسبت آخرین طرح ملی قرار دوازدهم در سال ۱۴۰۳ و در آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع) شهرری برگزار شد، با بیان اینکه گوش دل را به فرمان خدا باز کنید، زیرا خدا خیر را میداند و به ما راه را نشان میدهد، گفت: خداوند در آیات قرآن میفرماید که اهل انفاق و عبودیت باشید، هر کاری برای کمک به دیگران انجام میدهید مانند کاشتن گندم است که یک دانه آن، هفتصد برابر میشود.
وی اظهار کرد: ما از تحریمها حتما عبور میکنیم و جهان از سلطه نظام سرمایهداری آزاد میشود. این جهان برای آدمهای پست و کثیف نیست. «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ»؛ و همانا در کتاب آسمانی زبور نوشتیم که قطعا بندگان صالح من وارث زمین خواهند شد».
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه فقط از یک محل نگهداری ایتام، بیش از ۲۰ شهید داشتهایم که برای حفظ آرمانهای انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند. بنابراین، رسیدگی به محرومین نباید فراموش شود و فقط مختص تحریم و ایام کرونا نیست باید حمایتها همیشه ادامه داشته باشد و بهترین مکان برای کمک رسانی، کانونهای وابسته به بقاع متبرکه است.
وی عنوان کرد: مصداق آیه «لنْ تَنالوا البِرَّ حتّی تُنفِقوا ممِّا تُحبّونَ؛ هرگز به نیکى دست نمىیابید، مگر آنکه از آنچه دوست دارید، در راه خدا انفاق کنید و بدانید هر چه را انفاق کنید، قطعاً خداوند به آن آگاه است». همین است که شاهد هستیم، برخی باغات ثمرات کثیر دارند؛ چون محصولاتشان بین نیازمندان توزیع میشود، سازمان اوقاف نیز این مهم را در دستور کار خود قرار داده است.
خاموشی با تاکید بر اینکه شرط انفاق این است که بدون منت باشد، افزود: در ماه رمضان نسبت به انفاق و اطعام بسیار توصیه شده است. در رابطه با قرضالحسنه نیز عنوان شده گیرنده، خداست اگر شما خرمایی تعارف کنید گیرنده دست خداست و مانند کوهی آن را عظیم میکند. در ماه رمضان در سفره اندازی و افطار ساده قویتر از سالهای گذشته در بقاع متبرکه اهتمام داشته باشید.
وی در ادامه با اشاره به جریان اعتدال اقتصادی، گفت: سازمان اوقاف به منظور بهینهسازی اقتصادی، بحث امنیت غذایی را با مهندسی صحیح در دستور کار دارد تا با هزینه کمتر، بهرهوری بیشتر صورت پذیرد.
خاموشی بیان کرد: سازمان اوقاف به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به سمت آبزیپروری رفته و در بوشهر و هرمزگان این اتفاق افتاده است و در خوزستان نیز اتفاقات شگرف میافتد.
وی تصریح کرد: چاههای زراعی بسیار در کشور وجود دارد که در کنار هر چاه باید استخر پرورش ماهی وجود داشته باشد، زیرا موجب تقویت زنجیره زراعی میشود. اینها ظرفیت خوبی برای مردم ما خواهد بود و این زنجیرهها به ارزانسازی خوراک منجر میشود. همچنین، در بقاع متبرکه در زمینه تولید انرژی سبز هم کار کردیم و اکنون ۱۲ مگاوات در حال تولید است و چشمانداز ما تولید ۱۱۰ مگاوات است.
همچنین، حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف نیز با بیان اینکه قرار دوازدهم، عهدی برای مهربانی در سایه انتظار است و امروز به یاد آن امام غائب بر سر سفره احسان و مواسات ایشان نشستهایم، گفت: زمانی که حجتالاسلام والمسلمین خاموشی در سازمان اوقاف و امور خیریه حضور پیدا کردند، از مواردی که تاکید فراوان داشتند و دارند، رسیدگی به نیازمندان بوده و در این راستا طرح قرار دوازدهم به برکت امام عصر (عج) در ستور کار قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح، تاکنون ۲۸۷ هزار و ۹۹۱ بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شده که ارزش ریالی هر بسته بیش از ۲۰ میلیون ریال است. در آخرین برنامه قرار دوازدهم نیز در آستانه سال نو، بیش از ۱۰۰ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شد.
عادل گفت: همچنین، تاکنون ۲۵ هزار بسته مهر تحصیلی بین دانشآموزان نیازمند توزیع شده است. هزینه ایاب و ذهاب ۱۲ هزار و ۱۱۰ نفر برای زیارت اربعین تامین شده است. در راستای کمک به فرزندآوری، ۴ هزار و ۲۹ بسته شیر خشک تهیه و بین نیازمندان توزیع شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف عنوان کرد: تهیه و توزیع ۷۵۰ سری جهیزیه و ۱۰۰ میلیارد تومان کمک به جبهه مقاومت از دیگر اقداماتی است که در راستای اجرای طرح قرار دوازدهم به همت شبکه ۹ هزار نفری مهدی یاوران صورت گرفته است.
همچنین، حجتالاسلام علیرضایی، تولیت آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) نیز طی سخنانی در این همایش گفت: یکی از مهمترین وظایف و ابداعات اخیر سازمان اوقاف بنا گذاشتن قرار دوازدهم است که جزء شاکله اصلی بقاع متبرکه شده است و مردم خیلی گرم در این وضعیت نابسامان اقتصادی پای کار آمدند.
وی با بیان اینکه قرار دوازدهم هرماه با رویکردهای مختلف برگزار میشود، اظهار کرد: شروع رزمایش، فروردینماه سال ۱۴۰۰ بود و امروز میزبان این رزمایش ملی هستیم. از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون بستههای معیشتی در این آستان با حمایت گروههای جهادی، خیران و مشارکت اوقاف تهیه و بین نیازمندان توزیع شده است و امروز نیز ۱۶۶ هزار بسته معیشتی توزیع میشود.
حجتالاسلام سیدعلی شاهچراغی، امام جمعه شهرری نیز در سخنانی گفت: بر اساس آنچه از ادعیه و روایات اهل بیت (ع) به ما رسیده، ماه رمضان حدود ۳۰ نام دارد که در دعای ورود ماه رمضان به این نامها اشاره شده و در میان نامها سه نام با عنوان ویژه آمده است که اهمیت این ماه را میرساند. ماه رمضان، ربیعالقرآن است و توصیههایی در این رابطه شده است. قرآن از ما احسنالعمل و اکثرالعمل را در این ماه خواسته است و یکی از موارد که سفارش شده، تلاوت قرآن است.
وی در پایان اظهار کرد: دومین نام ویژه ماه رمضان ربیعالمؤمنین است یعنی این ماه، بهترین فرصت برای بندگی است و سومین عنوان ربیعالفقراست این ماه باید به معنای واقعی عید فقرا و مستمندان باشد.
انتهای پیام