به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست «اندیشههای قرآنی امام خامنهای و راهکارهای امتداد بینالمللی آن» امروز ۱۷ اسفندماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسینی نیشابوری، مدیر کل بینالمللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عبدالقادر محمد بلو، قرآن پژوه از نیجریه، علی آقا صفری، قرآن پژوه از افغانستان، سیدمجتبی رضوی، قرآن پژوه از هندوستان برگزار شد.
حجتالاسلام رضایی اصفهانی به عنوان دبیر این نشست در ابتدا به بیان اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری و پرداخت و در خصوص سابقه تفسیری در اجداد خانوادگی ایشان و پس از آن درباره سابقه و چگونگی کتابت تفاسیر مقام معظم رهبری در مشهد توضیحاتی ارائه داد.
حجتالاسلام رضایی اصفهانی روش تفسیری مقام معظم رهبری را جامع و بر مبنای تربیت اخلاقی دانست و چند مورد را به عنوان راهکارهای امتداد بینالملل تفسیر امام خامنهای برشمرد.
وی با بیان اینکه راهکار اول معرفی روشها و مبانی و قواعد خاص(نوآوریهای ایشان به جهانیان) است، تصریح کرد: این راهکار شامل چند مورد است که میتوان به مواردی همچون پیامگیری از آیات و تطبیق بر مسائل روز، معرفی قرآن به عنوان کتاب سیاسی و انقلابساز، قرآن به عنوان کتاب وحدتآفرین در مقابل استکبار، قرآن کتاب تحولآفرین در علوم انسانی اشاره کرد.
حجتالاسلام رضایی با اشاره به اینکه راهکار دوم ترجمه ۱۰ جلد تفسیرهای ایشان و معرفی آنها به جهانیان است، گفت: کارهای زیادی در این مورد در دست اقدام است که ترجمه تفسیرهای ایشان به زبانهای عربی و اردو را میتوان در این باره مثال زد.
وی برگزاری اجلاسهای اندیشههای قرآنی ایشان در خارج از ایران با حضور اندیشمندان بومی، ترجمه مقالات برگزیده کنگره و انتشار آنها در مجلات عربی و انگلیس، تهیه کلیپهای سخنان قرآنی ایشان با ترجمه به زبانهای مختلف، تهیه تابلوهای سخنان قرآنی ایشان یا ترجمه به زبانهای مختلف و طراحی و راهاندازی رشته اندیشههای قرآنی امام خامنهای در سطح ارشد و دکتری را از دیگر راهکارهایی دانست که نیازمند توجه ویژه است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی نیشابوری نیز طی سخنانی در این نشست گفت: مقام معظم رهبری دارای قواعد خاصی در حوزه تفسیر هستند. برای مثال ما مباحث مختلفی را در مطالعات قرآنی دنبال میکنیم که ایشان دیدگاه جامعتری را نسبت به آن دارند.
وی ادامه داد: در حالی که بیشتر به شخصیت سیاسی و اجتماعی مقام معظم رهبری توجه شده است باید گفت که ایشان دارای نبوغ قرآنی هستند و ما با یک قرآنپژوه و اندیشمند بزرگ و نابغه روبرو هستیم. بنده با سخنان جناب رضایی اصفهانی موافق هستم و این پیشنهادات میتواند در همه حوزههای بینالملل رخ دهد.
سخنران دیگر این نشست «عبدالقادر محمد بلو» از نیجریه بود که طی سخنانی به تشریح مفهوم استکبار در اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری پرداخت.
وی گفت: استکبار جهانی اصطلاحی است برای توصیف اینکه ایالات متحده و کشورهای دیگری در دنیا استعمارگر هستند و استکبار درباره طاغوتهای مختف در قرآن بکار رفته است و ویژگی آنها ادعای قدرت و ایجاد فساد در جامع و سرانجام شوم نام برده شده است. در تاریخ بسیاری از دولتها بخاطر استکبارگری نابود شدهاند و نوع و شکل رفتاری خود آنهاست که باعث فروپاشی میشود. مقام معظم رهبری شرایط لازم قرآنی برای مقابله با استکبار را بارها در بیانات خود مطرح کردهاند.
علی آقا صفری، قرآن پژوه افغانستانی نیز طی سخنانی در این نشست مبحث سبکهای تصمیمگیری در قرآن با تأکید بر اندیشههای امام خامنهای را مورد بررسی قرار داد.
صفری گفت: دیدگاه ایشان میتواند در دانش سازمان مدیریت تحولآفرین باشد. سخنان ایشان حاوی جنبه راهبردی و نظریهپردازی است. حال این سؤال مطرح میشود که در سخنان ایشان مبانی نظریهپردازی در تصمیمگیری سازمانی چیست؟ باید گفت که تعابیر مقام معظم رهبری در خصوص موضوع تصمیمگیری تعابیر مسئولانه، قاطعانه، مشورتی و حکیمانه است.
وی افزود: این موارد بارها در کلام مقام معظم رهبری به کار میرود ولیکن همین موارد در مقام عمل نیز به صورت کامل در عرصه عمل از ناحیه ایشان مشاهده میشود. در حال حاضر بیش از ۵۰ مقاله با رویکرد مدیریتی در همایش اندیشه مقام معظم رهبری تهیه شده که به زودی به صورت یک کتاب منتشر خواهد شد و ۱۲ پایان نامه نیز با نگرش به همین موضوع در حال تدوین میباشد.
سیدمجتبی رضوی، قرآنپژوه هندوستانی آخرین میهمان این نشست بود که به توصیههای قرآنی مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: سؤالی در این جا مطرح است که ما هر روز باید چقدر قرآن بخوانیم؟ روایتی از امام باقر مطرح شده است که «هر کس در شبانه روز ۱۰ آيه بخواند جز غافلین نخواهد بود و اگر ۵۰ آیه بخواند از ذاکرین خواهد بود و...» شبیه این روایت در منابع اهل سنت نیز نقل شده است.
وی تصریح کرد: نقطه جامع روایات این است که روزانه نباید تلاوت آيات قرآن فراموش شود و باید روزانه قرآن بخوانید. همین مطلب در کلام مقام معظم رهبری نیز وجود دارد که میفرمایند روزانه قرآن بخوانید حتی اگر چند آیه باشد.
این قرآنپژوه افغانستانی در پایان گفت: در روایات ما نیز تأکید بر خواندن قرآن به ترتیل است و تأکید شده است که به خوبی بخوانید و آن را مانند ریگ بیابان پراکنده نکنید و همه تلاش شما بر این نباشد که فقط قرآن را تمام کنید و همین مضامین در سخنان رهبر معظم انقلاب نیز بسیار آمده است.
انتهای پیام