حجتالاسلام سید حامد موسوی، معاون تبلیغ بنیاد بینالمللی احیای فرهنگ خمس در گفتوگو با ایکنا، در خصوص فعالیتهای این بنیاد، گفت: بخشی از برنامهها و چشمانداز ما مربوط به حوزه بینالملل است. به عنوان مثال، در اربعین امسال، ما در مسیر پیادهروی اربعین غرفهای برای خمس داشتیم. وقتی زائران در مسیر حرکت میکردند و غرفه خمس را میدیدند، اشتیاق پیدا میکردند تا سوالات و شبهات خود را در مورد خمس مطرح کنند.
وی در خصوص بیشترین سؤالی که مردم از آنها در خصوص خمس میپرسند، گفت: بیشتر از ما پرسیده میشود که آیا تعیین سال خمسی به ما تعلق میگیرد یا نه؟ برخی نیز احکام خمس را میپرسیدند، مثلاً اینکه آیا این کار یا درآمد خاص خمس دارد یا نه. یا اینکه اگر کاری انجام دادهاند، آیا به آن خمس تعلق میگیرد یا خیر و ما در پاسخ به این سوالات، توضیح میدهیم که سال خمسی به کسانی تعلق میگیرد که درآمدی داشته باشند و مالی به دست آورند. اگر این مال تا یک سال باقی بماند، یک پنجم آن به عنوان خمس باید پرداخت شود که نصف این خمس به سادات فقیر تعلق میگیرد و نصف دیگر آن سهم امام است.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: به عنوان مثال، اگر فردی درآمدی کسب کند و پساندازی برای خرید ماشین کنار بگذارد، اما تا پایان سال خمسی اقدام به خرید ماشین نکند یا ثبت نام نکرده باشد، به این پسانداز خمس تعلق میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه بر اساس باورهای اسلامی پرداخت خمس مایه برکت مال است و نه تنها با پرداخت آن از اموال ما کم نمیشود، بلکه بر آن افزوده نیز میشود، گفت: امام جواد (ع) ضمانت کردهاند که اگر خمس مال خود را بدهید، مال شما کم نمیشود.
معاون تبلیغ بنیاد بینالمللی احیای فرهنگ خمس ادامه داد: ما در مواجهه با افرادی که مشکل مالی دارند، اولین سوالی که از آنها میپرسیم این است که آیا سال خمسی دارند یا نه. بسیاری از مردم پس از پرداخت خمس، شاهد افزایش برکت در مال خود بودهاند. به عنوان مثال، سال گذشته در نمایشگاه قرآن افرادی به ما مراجعه کردند و احکام مربوط به خمس را یاد گرفته و خمس مالشان را پرداخت کردند، امسال که پیش ما میآیند میگویند: ما در این سالی که خمس دادیم، مالمان افزایش یافته است.
وی افزود: ما نمونههای جالب زیادی در این خصوص داریم؛ مثلاً دو برادر که هر دو مغازهدار هستند و مغازههایشان در یک مکان است. یکی از آنها در پایان سال خوشحال است که درآمد خوبی داشته است، اما دیگری میگوید که ضرر کرده است. وقتی بررسی میکنیم، میبینیم که برادری که سال خمسی داشته و خمس خود را پرداخت کرده، شاهد برکت در مال خود بوده است. ائمه (ع) ضمانت کردهاند که پرداخت خمس باعث برکت میشود و مردم این برکت را در زندگی خود میبینند.
حجتالاسلام موسوی به نمونه دیگری اشاره کرد و گفت: کارخانهداری برای محاسبه خمس اموالش با ما ارتباط دارد. خودش میگوید: تمام این زندگیام برکت خمس است. افرادی که خمس میدهند، معمولاً شاهد جبران بیشتر و سود بیشتر هستند. حتی افراد عادی که درآمد خیلی زیادی ندارند نیز به ما مراجعه میکنند و میگویند: ما برکت خمس را در زندگیمان دیدهایم. به عنوان مثال، فردی داشتیم که میگفت: من نماز نمیخواهم اما خمس میدهم. وقتی از او پرسیدیم چرا، گفت: پدرم وصیت کرده بود که حتماً خمس مال خود را بده، چون در آن برکت است. این فرد تعریف میکرد که من خمس خود را میدادم و برکت آن را میدیدم، اما یک زمانی یادم رفت خمس بدهم و مشکلات مالی برایم پیش آمد. وقتی یادم آمد که سال خمسی من گذشته و خمس خود را ندادهام، سریع پول را جمع کردم و خمس را پرداختم. از آن زمان به بعد، برکت در مال من بازگشت. این فرد قدر مسلم اگر نماز بخواند برکات نماز را هم در زندگیش خواهد دید.
وی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم این مطالب را توسط طلبهها و رسانهها انعکاس دهیم، مردم بیشتر با آثار و برکات خمس آشنا شده، به آن معتقد میشوند. در بحث رسانهها، به ویژه صدا و سیما و رسانههای خبری، اگر این موضوعات بیشتر مطرح شود، مردم بیشتر با خمس و برکات آن آشنا میشوند.
معاون تبلیغ بنیاد بینالمللی احیای فرهنگ خمس در پاسخ به این سؤال که پرداخت خمس چه برکاتی برای جهان اسلام دارد؟ گفت: خمس یکی از پشتوانههای دین اسلام است. امام رضا (ع) میفرمایند: دین اسلام در ابتدا محدود به عربستان بود، اما امروز تمام جهان را فرا گرفته است یکی از دلایل این گسترش، سهم امام است که بخشی از آن صرف تبلیغ و ترویج دین میشود و ما هر روز شاهد گسترش بیشتر دین اسلام هستیم و مردم با پرداخت خمس، به این گسترش کمک میکنند.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام نیز به این موضوع پی برده و شروع به ایجاد شبهات در مورد خمس کردهاند تا مردم را از پرداخت آن دور کنند. اما امروزه با وجود فضای مجازی و دفاتر مراجع تقلید، پاسخگویی به سوالات و شبهات مربوط به خمس به راحتی انجام میشود. بنیاد بینالمللی خمس نیز سایت و شماره تلفن برای پاسخگویی به سؤالات مردم دارد و دفاتر مراجع تقلید نیز آماده پاسخگویی به سؤالات احکامی و شبهات مردم در مورد خمس هستند.
انتهای پیام