کد خبر: 4273439
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸
از سوی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی صورت گرفت

انتشار فراخوان دریافت یادداشت علمی در موضوعات قرآنی

معاون راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی از انتشار فراخوان دریافت یادداشت علمی در موضوعات مختلف قرآنی از سوی دبیرخانه این شورا خبر داد.

اعلام فراخوان دریافت یادداشتی علمی در موضوعات قرآنی

رحمان دهقانی، معاون راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، ضمن اعلام خبر انتشار «فراخوان یادداشت نویسی» گفت: دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با رویکرد مسئله‌محور و به‌منظور ترویج گفتمان قرآنی در کشور، از تمامی اساتید، صاحب‌نظران، پژوهشگران و نویسندگان دعوت می‌کند تا یادداشت‌های علمی خود را در محور‌های تعیین شده ارائه کنند.

دهقانی افزود: گاهی در گروه‌های متعدد شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها نسبت به اجرای برنامه‌های ملی و بین‌المللی قرآن کریم، نقد‌های منصفانه‌ای صورت می‌گیرد، ولی در مواردی به دلیل عدم ارائه دقیق و علمی و ساختارمند مطالب و از همه مهم‌تر طرح پراکنده این مطالب و نبود فرایند مشخص برای پیگیری رسمی پیشنهادها، این تحلیل‌ها و نقد‌ها پیگیری موثر نمی‌شوند و معمولاً به ثمر نمی‌نشینند؛ لذا دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با انتشار این فراخوان به دنبال جمع‌آوری پیشنهادها، ایده‌ها و راهکار‌های تحولی صاحبنظران در عرصه فعالیت‌های قرآنی است تا در اصلاح روند‌های موجود و طراحی فرآیند‌های مطلوب بتوان از آن بهره گرفت.

دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در سال ۹۴ فرمودند «کارى که قرآنى‌ها امروز در کشور ما می‌کنند، یک کار راهبردى و مهم است»، بیان کرد: طبیعی است که ایفای نقش در سطح راهبردی، نیاز به اندیشه راهبردی و به اشتراک گذاشتن آنها با یکدیگر است تا بتوان در طراحی و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی از آنها بهره گرفت و سطح اثرگذاری برنامه‌ها را بالا برد.

دهقانی در ادامه به یکی از مزیت‌های یادداشت علمی اشاره کرد و گفت: نگارش یک مقاله به طور معمول زمان‌بر است و با توجه به مشغله اساتید و مدیران قرآنی کمی دشوار به نظر می‌رسد، ولی نوشتن یک یادداشت با ارجاع محدودتر به منابع علمی نسبت به مقالات، در مدت زمان کوتاه‌تری تهیه می‌شوند و این روش می‌تواند به ثبت ایده‌ها و مواضع تخصصی افراد نسبت به رویداد‌ها و فعالیت‌های قرآنی که حاصل تجربه ارزشمند آنها در سال‌های متمادی است کمک کند.

وی افزود: با توجه به اینکه معمولاً مستندسازی تجربه‌ها و انتقال دانش بین فعالان و مدیران به صورت مطلوب انجام نمی‌شود، یادداشت‌نویسی اگر تبدیل به فرهنگ شود، می‌تواند بسیار موثر باشد.

دهقانی به برخی اهداف مهم فراخوان یادداشت‌نویسی اشاره کرد و گفت: جمع‌بندی دیدگاه اندیشمندان قرآنی و ارائه چهارچوب نظری برای جهت‌دهی به وضعیت موجود، ارائه راهکار‌های عملیاتی برون‌رفت از وضعیت موجود و طراحی مدل‌های اثرگذار و تاریخ‌پژوهی تصمیمات و اقدامات سیاستی با هدف ردیابی نقاط ضعف و قوت و علل وقوع آن از جمله اهدافی است که دبیرخانه شورا به دنبال تحقق آنهاست.

معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به برخی محور‌های مهمی که باید مورد توجه اساتید و صاحبنظران در تهیه یادداشت علمی قرار بگیرد، اشاره و اظهار کرد: رویداد‌های ملی و بین‌المللی قرآنی، آموزش عمومی قرآن، تبلیغ و ترویج قرآن، تربیت حافظان قرآن، تدبر در قرآن، هماهنگ‌سازی امور قرآنی، فرهنگ‌سازی قرآنی، نظام‌سازی قرآنی، گفتمان سازی قرآنی، دیپلماسی قرآنی و ... محور‌های موضوعی این فراخوان هستند.

وی در پایان بیان کرد: آخرین مهلت ارسال آثار، پایان فروردین‌ماه ۱۴۰۴ تعیین شده و علاقه‌مندان برای دریافت اطلاع بیشتر از نحوه نگارش یادداشت علمی و همچنین شرکت در این فراخوان می‌توانند از طریق پیوند https://eitaa.com/iranquran اقدام کنند.

انتشار فراخوان دریافت یادداشت علمی در موضوعات قرآنی

انتهای پیام
captcha