کد خبر: 4275393
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
معاون گردشگری کشور مطرح کرد

گردشگری زیارت؛ ظرفیت بی‌بدیل در توسعه گردشگری کشور

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: گردشگری زیارت با توجه به برخوردار بودن از بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در شهر مقدس مشهد، ظرفیت بی‌بدیلی را برای توسعه بخشیدن به ظرفیت‌های گردشگری کشور می‌تواند ایجاد کند. 

گردشگری زیارت، ظرفیت بی‌بدیل در توسعه گردشگری کشوربه گزارش ایکنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه در جلسه کارگروه ملی زیارت که به میزبانی آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد، گفت: یکی از مزیت‌های گردشگری در کشورمان در حال حاضر گردشگری زیارت است که با توجه به برخوردار بودن از بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در شهر مقدس مشهد یک ظرفیت بی‌بدیلی را برای توسعه بخشیدن به ظرفیت‌های گردشگری کشور می‌تواند ایجاد کند.

وی ادامه داد: حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون شیعه در سراسر جهان زندگی می‌کنند که همه آنها علاقه‌مند هستند که شرایطی فراهم شود که برای زیارت به مشهد مقدس سفر کنند، علاوه بر این مشتاقان زیارت بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) در داخل کشور هم سالانه حدود سی میلیون نفر زائر است.

محسنی بندپی تصریح کرد: گردشگری زیارت ویژگی‌هایی دارد که آن را از دیگر انواع گردشگری متمایز می‌کند، مهم‌ترین ویژگی‌اش ارتقا و تعالی بخشیدن به سلامت روح و روان و تقویت آموزه‌ها و باور و همچنین احساس آرامشی است که فرد پس از گردشگری زیارتی در خودش حس می‌کند.

محسنی بندپی به خانواده محور بودن گردشگری زیارت اشاره کرد و گفت: در گردشگری زیارت، بیشتر سفر‌های مشهد مقدس به صورت خانوادگی یا کاروانی انجام می‌شود و یک اتفاق اجتماعی را هم هم‌زمان با سفر رقم می‌زنند. محسنی بند پی تصریح کرد: باید شرایطی فراهم کنیم که از این ظرفیتی که برخوردار هستیم در توسعه و تقویت گردشگری زیارتی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اقدامات اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی برای ارتباط و تسهیل سفر به مشهد مقدس اظهار کرد: تلاش شده با امضای تفاهم نامه یا لغو روادیدی که با بعضی از کشور‌های شیعه نشین داریم یا همچنین تسهیلاتی که می‌توانیم در این زمینه افزایش خطوط پروازی برقرار کنیم.

محسنی بندپی با اشاره به ضرورت ایجاد برخی زیرساخت‌ها برای حضور زائران اظهار کرد: زیرساخت‌هایی از جمله اقامت که در مشهد فراهم است، اما در حمل و نقل هوایی و زمینی باید تقویت شود.

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ورود حدود ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: باید بپذیریم که حدود ۹۰ درصد گردشگری زیارت بوده که از کشور‌های شیعه نشین مثل عراق، افغانستان، پاکستان تاجیکستان و خیلی جا‌های دیگه هم الان متقاضی حضور در مشهد مقدس هستند که ما باید هم برنامه ریزی کنیم هم راهکار‌هایی را در دستور و در تقویت بخشیدن به این برنامه در دستور کار قرار داریم.

وی یادآور شد: برای ایجاد برخی زیرساخت‌ها که وظیفه حاکمیتی است در کارگروه ملی زیارت نیز مصوباتی داشتیم که امیدوارم با اجرایی شدن این مصوبات برای خدمت به زائران گام برداریم.

انتهای پیام
captcha