محمدرضا مشهدی، دبیرکل جشنواره همام(ویژه آثار هنری توانیابان)، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اینکه بخش کودک و نوجوان به صورت ویژه به چهارمین جشنواره همام افزوده شده است، گفت: با توجه به بررسی درخواستهایی که طی چند سال اخیر برای حضور در جشنواره همام صورت گرفته و آثاری که به جشنواره ارسال شده بود، متوجه شدیم آثار معلولان کودک و نوجوان جزو آثاری است که از کیفیت بالایی برخوردار است. همین مسئله موجب کنجکاوی مسئولان دبیرخانه همام شد و با رصد آثار متوجه شدیم که در ورکشاپهایی که برگزار شده، هنرمندان کودک و نوجوان توانیاب کارهای هنری اصیلی خلق میکنند که یا به صورت خودآموخته است و یا کودکان و نوجوانان معلول تحت آموزش مربیان کارکشته و مجرب آموزش دیدهاند و در حال فعالیت هستند.
وی با تأکید بر اینکه انگیزه، تشویق و اشتیاق در زندگی افراد دارای معلولیت تأثیر بسزایی دارد و چه بهتر که این تشویقها از سن پایین انجام شود، گفت: در دوره گذشته بروز و ظهور آثار هنری معلولان کودک و نوجوان را شاهد بودیم و آثار حدود 90 کودک و نوجوان به بخش نمایش آثار راه یافتند که عدد قابل توجهی بود.
مشهدی اظهار کرد: هیئت پایش و هیئت داوران بعد از سه مرحله بررسی آثار، خروجی آثار برتر را اعلام میکند و همین مسئله نشان دهنده کیفیت بالای آثار هنرمندان توانیاب کودک و نوجوان است.
وی اضافه کرد: کیفیت برخی از آثار به حدی بالا بود که قابل رقابت با آثار هنری بزرگسالان بود به همین دلیل امسال بخش کودک و نوجوان یکی از بخشهایی است که برای ما حائز اهمیت ویژهای است.
دبیرکل جشنواره ملی هنری همام در خصوص بخش بینالمللی این جشنواره نیز گفت: امسال بخش بینالمللی نیز به صورت مضاعف تقویت شده و کشورهای مختلفی با ما در ارتباط هستند و حوزه کودک و نوجوان سایر کشورها نیز به ویژه کشورهای آلمان و ژاپن در حال نقش آفرینی در این جشنواره هستند.
وی به این مسئله نیز اشاره کرد که سال گذشته در شورای عالی سیاستگذاری جشنواره مصوب شد که به تمام کودکان و نوجوانان راه یافته به مرحله نمایش آثار با هدف ایجاد انگیزه و اشتیاق لوح تقدیر اعطا شود و گفت: امسال نیز به شرکت کنندگان در بخش کودکان و نوجوانان که آثارشان برای نمایش در نمایشگاه همان برگزیده شود، جوایزی اهدا میشود.
مشهدی ادامه داد: به کودکان و نوجوانانی که آثارشان شاخصتر باشد نیز تندیس جشنواره اهدا خواهد شد. البته برنامه ویژه دیگری نیز در این بخش داریم و افرادی که آثارشان در سطح دوم داوری قرار میگیرد به مربیان حرفهای استانها که از قبل هماهنگ شده معرفی میشوند و این مربیان به کودکان و نوجوان برای ارتقای هنرشان آموزش خواهند داد تا بتوانند در سالهای بعد جشنواره در سطح یک آثارشان را ارائه کنند.
دبیر جشنواره همام همچنین اعلام کرد: امسال بخش آثار مکتوب به جشنواره افزوده شده است و ابعاد بینالمللی جشنواره نیز رشد فزایندهای داشته و با گروههای مختلفی از کشورهای آلمان، ژاپن، استرالیا، اندونزی، مالزی و ... در ارتباط هستیم و امیدواریم امسال شاهد حضور هنرمندان توانیاب بینالمللی بیشتری در جشنواره همام باشیم و در ادامه نیز آثار برگزیدگان را در یکی از کشورهای خارجی به نمایش بگذاریم.
انتهای پیام