به گزارش ایکنا، وزارت خارجه کشورهای عراق، عربستان، کویت و قطر در بیانیههای جداگانهای از مذاکرات میان ایران و آمریکا در عمان استقبال کردند.
وزارت خارجه عراق، ضمن تحسین شاخصهای مثبت دور نخست مذاکرات طرفین، بر موضع ثابت عراق در حمایت از دیپلماسی و مذاکره به عنوان بهترین راه برای حل اختلافات و تقویت ثبات منطقهای و بینالمللی تأکید کرد.
وزارت خارجه عراق ابراز امیدواری کرد این مذاکرات منجر به نتایج مثبتی در آینده نزدیک و کمک به کاهش تنش و اعتماد سازی میان طرفین در راستای منافع ملتهای منطقه و تقویت امنیت و صلح شود.
وزارت خارجه عربستان سعودی با انتشار بیانیهای ابراز امیدواری کرد نتایج گفتوگوهای ایران و امریکا به حمایت از اقدام مشترک برای تقویت امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان منجر شود.
از سوی دیگر جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاریهای خلیج فارس نیز تاکید کرد میزبانی سلطنت نشین عمان از این گفتوگوها، نشان از رویکرد حکیمانه آن در تقویت زبان گفتوگو و ایجاد پلهای تفاهم بین کشورها و اهتمام دائمی و مستمر آن به حمایت و تقویت امنیت و ثبات منطقه است.
وزارت خارجه کویت هم ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات منجر به تقویت صلح، امنیت و ثبات در منطقه شود.
کویت ضمن تحسین این گام مثبت، بر حمایت و اعتقاد به روند گفتوگو و راه حلهای دیپلماتیک برای حل اختلافات و درگیری ها در سطح منطقهای و بینالمللی تأکید و مساعی جمیله و دیپلماتیک عمان در این خصوص را تحسین کرد.
از طرفی دیگر وزارت خارجه قطر نیز ضمن استقبال از این مذاکرات، فضای مثبت حاکم بر آن و اظهارات دو طرف درخصوص آن و نقش سازنده عمان را تحسین کرد.
وزارت خارجه قطر بر حمایت کامل این کشور از رویکرد دیپلماسی و گفتوگو برای حل همه اختلافات میان امریکا و ایران در چارچوب باور عمیق به اهمیت تحکیم امنیت و صلح و تقویت ثبات، صلح و توسعه در سطح منطقهای و بینالمللی تأکید کرد.
در بیانیه وزارت خارجه مصر نیز از نقش سازنده و حیاتی و مستمر عمان در حمایت از دستیابی به راه حلهای سیاسی و صلحآمیز در سایه چالشهای عظیم در منطقه و تلاش این کشور برای دور کردن سایه جنگ تمامعیار از سر منطقه، تقدیر شده است.
مصر بر حمایت کامل خود از تلاشهای صادقانه عمان و هرگونه تلاشی که هدفش دستیابی به راه حلهای سیاسی از طریق گفتوگو باشد تأکید و خاطرنشان کرد این گونه تلاشها همسو با خط مشی مصر است که کاملاً باور دارد بحرانهای منطقه راه حل نظامی ندارد و درگیری و تنش، نتیجهای جز برافروختهتر شدن اوضاع نخواهد داشت.
وزارت خارجه مصر همچنین ابراز امیدواری کرد این مذاکرات آغازگر مرحله جدیدی از برقراری آرامش و کاهش تنش در کل منطقه و به ویژه در نوار غزه و برقراری آتش بس پایدار در این منطقه و بازسازی آن با حضور فلسطینیها در سرزمینشان باشد.
وزارت خارجه بحرین هم از تلاشهای دیپلماتیک عمان تقدیر و بر حمایت خود از ابتکارات جاری به منظور حل اختلافات و درگیریها به روش مسالمتآمیز تأکید کرد.
این وزارتخانه همچنین ابراز امیدواری کرد که این گام به تحکیم امنیت و ثبات و صلح در عرصه منطقهای و بینالمللی کمک کند.
همچنین عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات تلفنی با بدر البوسعیدی، همتای عمانی خود تماس گرفت. وزارت خارجه امارات اعلام کرد که این تماس با هدف بررسی مذاکراتی صورت گرفت که میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با میانجیگری عمان برگزار شد.
بن زاید ابراز اطمینان کرد که تلاشهای عمان به نتایج موفقیتآمیزی منجر خواهد شد و نقش مؤثری در نزدیک کردن دیدگاههای تهران و واشنگتن به یکدیگر، ایجاد فضای مثبت، اعتمادسازی و تقویت روند صلح، امنیت و ثبات جهانی خواهد داشت.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا دیروز شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ به میزبانی عمان در مسقط برگزار شد.
در این گفتوگوها که در محل پیشبینیشده توسط میزبان عمانی، با استقرار نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در سالنهای مجزا انجام شد، نقطهنظرات و پیشنهادات طرفین در مورد ۲ موضوع رفع تحریمها و بحث برنامه هستهای ایران از طریق وزیر امور خارجه عمان به هر یک از طرفین منتقل شد.
طرفین موافقت کردند که این گفتوگوها در هفته آینده ادامه یابد.
پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیر مستقیم، رؤسای هیئتهای نمایندگی ایران و آمریکا در هنگام ترک محل گفتوگوها با حضور وزیر امور خارجه عمان دقایقی گفتوگو کردند.
گزارش از اشرف بصیری
انتهای پیام