کد خبر: 4276538
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
نفیسه حسینی‌یکتا مطرح کرد

تلاش وزارت بهداشت برای بین‌المللی‌سازی طب ایرانی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در مراسم اختتامیه جشنواره ملی طب ایرانی به تحولاتی که طی ۱۸ سال اخیر رخ داده است اشاره و تصریح کرد: در داخل کشور دو کلید واژه ادغام طب ایرانی در نظام سلامت و افزایش سواد عموم جامعه در حوزه طب ایرانی را مدنظر داریم و در حوزه بین‌المللی کلید واژه فعالیت ما بین‌المللی‌سازی طب ایرانی است.

معرفی برگزیدگان جشنواره طب ایرانی با تلاش برای ادغام در نظام سلامتبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی طب ایرانی امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین‌ماه، در مرکز آموزشی تحقیقاتی و قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد. 
 
روجا رحیمی، دبیر کمیته علمی جشنواره در ابتدای این همایش گزارشی از روند برگزاری جشنواره چهارم ارائه کرد و گفت: شعار این دوره ادغام طب ایرانی در نظام سلامت انتخاب شد. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر اقدامات قابل توجهی در این راستا صورت گرفته است، بخش ویژه این دوره نیز با محور ادغام طب ایرانی در نظام سلامت در نظر گرفته شد.
 
وی «حال خوب با خواب به هنگام» را شعار بخش فرهنگ و هنر و بخش دانش‌آموزی جشنواره اعلام کرد و گفت: بخش علمی جشنواره نیز شامل آموزش، پژوهش، فناوری، درمان و بین‌الملل بود.
 
رحیمی با اشاره به افزایش اقبال و توجه به جشنواره طب ایرانی و توجه بیشتر مردم به اخبار جشنواره، گفت: هزار و ۷۶۵ نفر در این دوره ثبت نام کردند که بیشترین شرکت کننده در بخش دانش‌آموزی بوده است و ۳۴ برگزیده در این دوره انتخاب شد.
 
قطار توسعه عالمانه و منطقی طب ایرانی در حال حرکت است
 
در ادامه مراسم از اعضای کمیته علمی این دوره از جشنواره تقدیر شد و سپس نفیسه حسینی‌یکتا، دبیر جشنواره و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت طی سخنانی اظهار کرد: قطار توسعه عالمانه و منطقی طب ایرانی در حال حرکت است. این قطار در سال ۸۶ که دانشکده‌های طب ایرانی آغاز به کار کردند از ایستگاه اول شروع نکرد، بلکه دانشمندان و بزرگانی این میراث را پاس داشتند تا در این نقطه قرار گیرد. سال ۸۶ با ورود دانشجویان و علاقه‌مندان به طب ایرانی به دانشکده‌های طب ایرانی این مسیر تحول شد.
 
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور یاد استاد اصفهانی را گرامی‌ داشت و از همه کسانی که برای توسعه طب ایرانی تلاش می‌کنند تقدیر کرد و گفت: طب ایرانی به این بزرگان مدیون است. 
 
بین‌المللی‌سازی طب ایرانی
 
حسینی‌یکتا به تحولاتی که طی این ۱۸ سال رخ داده است اشاره و تصریح کرد: همچنان با تلاش در حال طی کردن مسیر آموزشی هستیم. در داخل کشور دو کلید واژه ادغام طب ایرانی در نظام سلامت و افزایش سواد عموم جامعه در حوزه طب ایرانی را مدنظر داریم و در حوزه بین‌المللی کلید واژه فعالیت ما بین‌المللی‌سازی طب ایرانی است.
 
وی اظهار کرد: در حوزه افزایش جمعیت و حمایت از خانواده نیز در حال فعالیت هستیم و با گروه‌های هدف دانش‌آموزان و عموم مردم برای ارتقای سواد طب ایرانی کار می‌کنیم. سمپوزیوم بین‌المللی بسیار خوبی نیز در سال گذشته داشتیم و امیدوارم در کنار هم با سرعت قابل اطمینان رو به جلو حرکت کنیم.
 
پخش کلیپی از درگذشتگان طب ایرانی ادامه‌بخش این مراسم بود. علیرضا یارقلی، مسئول بخش فرهنگ و هنر جشنواره نیز از هنرمندان فعال در این حوزه قدردانی کرد و قطعه خنیاگران سلامت در ادامه پخش شد.
 
دامون رزمجویی، دبیر ستاد علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی نیز از طراحی برنامه‌های خوب برای سال جاری خبر داد و گفت: تلاش داریم ارتقای خوبی در حوزه زیربنایی پژوهش در این حوزه داشته باشیم. هفته قبل با بنیاد علم تفاهم‌نامه منعقد کردیم. برای اولین بار به جز دانشجویان وزارت علوم، دانشجویان طب ایرانی و دکترای عمومی نیز برای حمایت از پایان نامه‌های داروهای گیاهی و طب ایرانی اضافه شدند. همچنین فراخوان فناورانه گیاهان دارویی و طب ایرانی اعلام خواهد شد و تا شش میلیارد تومان از این فناوری‌ها حمایت می‌شود.
 
حمایت از تجاری‌سازی محصولات فناورانه در حوزه طب ایرانی
 
رزمجویی به حمایت ویژه از تجاری‌سازی محصولات فناورانه در حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی خبر داد و گفت: یکی از ضعف‌های طب ایرانی نبود داروهای هدفمند و قوی در این حوزه است که قصد حمایت از تولید داروهایی را داریم که مجوز تولید آنها صادر شده است. 
 
وی ادامه داد: از تولید محصولات پاراکلینیک حوزه طب ایرانی نیز حمایت می‌کنیم و هر کسی کیت‌های مزاج سنج تولید کند نیز مورد حمایت قرار می‌گیرد. 
 
رزمجویی با انتقاد از اینکه در پارک‌های علم و فناوری استارتاپ‌های محدودی در حوزه طب سنتی وجود دارد، گفت: امیدواریم این پارک‌ها به ارتقای فعالیت‌های خود در حوزه طب ایرانی توجه کنند.
 
امیرحسین جمشیدی، مدیرکل توسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: اگر بخواهیم تأثیر پایا و پویا در زمینه طب مکمل داشته باشیم تا اندازه‌ای می‌توانیم بر روی بودجه‌ها و حمایت‌ها تکیه کنیم ولی بودجه‌های موجود چندان قابل توجه نیست.
 
با خرافات می‌جنگیم
 
وی با اشاره به تلاش برای مقابله با سودجویی‌ها گفت: پیشتر بسیاری از افراد طب ایرانی را قبول نداشتند اما اکنون این موضوع تا حدودی جا افتاده است؛ یعنی در دو جبهه در حال تلاش هستیم. کار اصلی ما این است که با خرافات رایج سطح جامعه می‌جنگیم که این خرافات پزشکان و متخصصان ما را آزار می‌دهد اما هر چیزی باید خودش از خودش دفاع کند. 
 
جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت نیز در این مراسم اختتامیه ضمن ابلاغ سلام وزیر بهداشت، گفت: در بسیاری از کشورهای جهان ۵۰ درصد مردم به نوحی از طب مکمل و سنتی استفاده می‌کنند. پس با واقعیتی در جهان در این زمینه مواجه هستیم. از دید وزارت بهداشت هر اقدامی صورت می‌گیرد در جهت ارتقای کمیت و دسترسی و افزایش کیفیت و برقراری عدالت است. در حوزه طب ایرانی نیز همین اقدامات صورت می‌گیرد. 
 
جعفریان با تأکید بر اینکه هر چیز سنتی سالم یا مفید نیست، هشدار داد: استفاده نامناسب از محصولات گیاهی خطرات زیادی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. زمینه‌های رشد زیادی در حوزه طب ایرانی، گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و ... داریم که البته شاه‌بیت تحقق آن تولید شواهد علمی در این زمینه است.
 
وی بر لزوم استفاده از فناوری هم در حوزه تولید محصول و هم تولید شواهد علمی تأکید کرد و گفت: امیدواریم وقتی به جشنواره دهم می‌رسیم، بتوانیم ادعاهای علمی بزرگ مطرح را به جهان ارائه دهیم.
 
در بخش پایانی مراسم نیز برگزیدگان چهارمین جشنواره طب ایرانی معرفی و از دکتر لاریجانی به عنوان چهره‌اثرگذار در توسعه طب ایرانی تقدیر شد.
انتهای پیام
captcha