کد خبر: 4277062
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۶
کلامی آل‌هاشم مطرح کرد

حرکت اوقاف از اجاره‌داری به سرمایه‌گذاری برای تحقق شعار سال

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه حرکت از اجاره‌داری به سمت سرمایه‌گذاری و تولید را گام بلند این سازمان در راستای تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری مطرح کرد.

سیدمحراب کلامی آل هاشمامروز مقوله حمایت از تولید موضوعی مهم و ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که جامعه باید برای رونق و توسعه اقتصادی به سمت آن حرکت کند. با توجه به دشمنی دشمنان و تحریم‌های ظالمانه‌ای که به مردم ایران تحمیل می‌کنند، تنها راه چاره تکیه به توان داخلی و افزایش تولید است تا جامعه بتواند از پس تحریم‌ها برآمده و به توان اقتصادی دست یابد.

مقام معظم رهبری با بینش و اشراف کاملی که نسبت به ابعاد مختلف جامعه به ویژه حوزه اقتصادی دارند، سال ۱۴۰۴ را «سرمایه‌گذاری برای تولید» نانم نهادند؛ چراکه هرچه توان سرمایه‌گذاری در حوزه تولید کشور افزایش یابد، میزان خودکفایی کشور نیز بالاتر رفته و جامعه می‌تواند در برابر تحریم‌های ظالمانه دشمنان و فشارهای اقتصادی آن‌ها بر کشور ایستادگی کند.    

سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از نهادهایی است که طی سال‌های گذشته با عزمی جدی وارد حوزه سرمایه‌گذاری در تولید شده است. این سازمان بنا به نیازهای جامعه به حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری وارد شده و گا‌م‌های مهمی در راستای تأمین نیازهای جامعه در حوزه‌های مختلف برداشته است. در این راستا ایکنا به بررسی نقش سازمان اوقاف در کمک به تحقق شعار سال پرداخته است.

سیدمحراب کلامی آل‌هاشم، مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با ایکنا، به موضوع چگونگی بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان اوقاف برای تحقق شعار سال اشاره و اظهار کرد: این سازمان چندین سال است که در این عرصه گام‌های بلندی را برداشته و در حدی که توان موقوفات اجازه می‌دهد، در این حوزه وارد شده است. بحث‌هایی همچون اشتغال، تولید و سرمایه‌گذاری اموری نیستند که به یکباره ایجاد شود، سازمان اوقاف نیز با توجه به این همین موضوع بود که از چند سال پیش و به ویژه در دوره مدیریت جدید و تغییر رویکردی که در آن ایجاد شد، به سمت بهره‌وری بیشتر حرکت کرد. سرمایه‌گذاری در موقوفات، تولید، ایجاد اشتغال، ارزآوری و ... همگی از مقوله‌هایی هستند که سازمان اوقاف در دوره جدید مدیریتی خود به دنبال آن است. 

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف ادامه داد: سازمان اوقاف با توجه به رویکرد جدیدی که در حوزه مدیریتی خود داشت، از سال‌ها پیش به دنبال بهینه‌سازی موقوفات و درآمد آن‌ها بوده تا ضمن افزایش بهره‌وری موقوفات، گام بلندی در راستای سرمایه‌گذاری، تولید و رفع نیازمندی‌های کشور در حوزه‌های مختلف بردارد. 

سرمایه‌گذاری و تولید

کلامی تصریح کرد: در سال جدید نیز با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و نام‌گذاری سال از سوی ایشان به عنوان سال «سرمایه‌گذاری و تولید»، سازمان اوقاف بیش از پیش و با سرعت بیشتری در این مسیر حرکت خواهد کرد تا بتواند در زمینه‌های مختلفی که جامعه نیازمند آن است، ورود کرده و نسبت به رونق در سرمایه‌گذاری و تولید کشور اقدام کند. 

وی بیان کرد: حوزه‌های مختلف صنعتی، پزشکی، دامداری، کشاورزی، آبزی‌پروری و ... از جمله بخش‌هایی است که سازمان اوقاف سرمایه‌‍‌گذاری خوبی در آن کرده است و محصولات این سرمایه‌گذاری، به مرور وارد بازار و جامعه شده و مردم می‌توانند به خوبی در جریان این محصولات قرار گرفته و از مزایای آن بهره‌‎مند شوند. برای مثال در حوزه آبزی‌پروری، دوره‌های پرورش ماهی هشت ماهه مدنظر است که در پایان هر هشت ماه، محصولات تولید شده که با سرمایه‌گذاری اوقاف به دست آمده، وارد بازار خواهد شد.

کلامی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی نیز برنامه‌های بسیار مهمی از سوی سازمان اوقاف در رابطه با افزایش تولیدات کشاورزی و باغ‌داری نوین در نظر گرفته شده است که این موضوع باعث افزایش محصولات کشاورزی شده و روند بهینه‌سازی در این حوزه نیز تداوم خواهد داشت. در بخش دامپروری نیز با بکارگیری روش‌های مدرن و صنعتی، روند تولیدات دامی سازمان اوقاف از گوشت قرمز گرفته تا لبنیات و ... افزاتیش چشمگیری داشته و محصولات به دست آمده هم‌اکنون روانه بازار شده و مردم از آن بهره‌مند می‌شوند. 

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف تصریح کرد: لذا سازمان اوقاف در سال جاری نیز به این روند ادامه داده و به دنبال تولیدات و سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه‌های مختلف است تا بتواند علاوه بر بهره‌وری بیشتر از موقوفات و عایدات آن، تا جایی که امکان دارد، زمینه را برای تحقق شعار سال فراهم کند. 

وی با بیان اینکه حرکت از اجاره‌داری به سرمایه‌گذاری و تولید، گام بلند و مهم سازمان اوقاف جهت تحقق شعار سال است، افزود: در زمان‌های گذشته، روش کاری سازمان اوقاف بیشتر اجاره‌داری بود و به درآمدهای موقوفات از طریق اجاره‌داری بسنده می‌کرد. در دوره جدید مدیریتی این سازمان، بهره‌وری حداکثری از موقوفقات به جهت ایجاد اشتغال و تولید بیشتر همراه با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار دارد. سازمان اوقاف به دنبال این است که از موقوفات و دارایی‌هایی که در اختیار دارد، به نحو احسن استفاده کرده و به گونه‌ای در این زمینه گام بردارد که سود و منفعت حاصل از موقوفات و عایدات آن به تمامی آحاد جامعه برسد.

وقف؛ از مردم و برای مردم 

کلامی ادامه داد: سازمان اوقاف با توجه به رسالتی که دارد، به دنبال آن است که امانتی که از سوی واقفان خیراندیش در اختیار دارد را تبدیل به احسن کرده و به روشی اقدام کند تا عواید حاصل از این موقوفات به جامعه و مردم بازگردد. وقف مقوله‌ای از مردم و برای مردم است لذا سازمان اوقاف به عنوان واسطه‌ای که در میان قرار دارد، با سرمایه‌گذاری بیشتر زمینه را برای عواید بیشتر از موقوفات به نفع مردم فراهم می‌کند. 

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف تصریح کرد: حوزه پزشکی، از جمله بخش‌هایی است که سازمان اوقاف به صورت گسترده‌ای بدان ورود و در آن سرمایه‌گذاری کرده است. حوزه درمان و تولید محصولات پزشکی از جمله بخش‌هایی است که از سوی سازمان اوقاف سرمایه‌گذاری شده است. در حوزه کشاورزی نیز سعی کردیم تا از میزان اراضی و آب‌هایی که در اختیار سازمان قرار دارد، به نحو احسن استفاده کرده و تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم. امروز تمامی باغ‌های موقوفه‌ای که در اختیار اوقاف قرار دارد، آباد و پربار است و حداکثر تولید محصولات را دارند. 

کلامی با بیان اینکه سازمان اوقاف به دنبال ورود به عرصه‌هایی است که جامعه نیازمند آن است، بیان کرد: در این زمینه از وجود کارشناسان و متخصصان در حوزه‌های مختلف استفاده کرده و با مشورت با ایشان و امکان‌سنجی که صورت می‌گیرد، وارد فعالیت در بخش‌های مختلف خواهیم شد. نتیجه تمامی این سرمایه‌گذاری‌ها به توفیق الهی به خود جامعه بازگشته و مردم می‌توانند به خوبی از این محصولات استفاده کنند. 

وی تصریح کرد: امروز تعداد زیادی از طرح‌های آبزی‌پروری همچون تولید ماهی در آب‌های آزاد به پرورش ماهی در قفس و نیز تولید ماهی در استخر در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد که تولیدات این طرح‌ها گام بزرگی در حوزه مصرف داخلی و جلوگیری از واردات خواهد بود. این محصولات کمک شایانی به حوزه امنیت غذایی کشور می‌کند. در حوزه دامداری نیز سازمان اوقاف به خوبی در استان‌هایی که مستعد این حوزه هستند، وارد شده و سرمایه‌گذاری لازم را انجام داده است تا بتواند گامی هر چند کوچک در زمینه زنجیره تأمین و امنیت غذایی در کشور بردارد. 

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف اظهار کرد: در حوزه خدماتی نیز برنامه‌های مختلفی همچون ایجاد جایگاه‌های سوخت، تولید موتورسیکلت برقی و ... در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد. با تولید موتورهای برقی و تسری آن به جامعه، زمینه برای کاهش آلودگی هوا و کاهش مصوف سوخت فراهم می‌شود. همچنین، اوقاف در حوزه‌های دیگری همچون تولید برق خورشیدی نیز سرمایه‌گذاری خوبی داشته و با توسعه این برنامه به دنبال کمک به دولت در زمینه رفع ناترازی‌های انرژی است. 

ورود اوقاف به حوزه دانش‌بنیان

کلامی بیان کرد: حوزه دانش‌بنیان نیز از جمله بخش‌هایی است که سازمان اوقاف به صورت جدی بدان وارد شده است. در این راستا اوقاف از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور با ارائه تسهیلات و برنامه‌های حمایتی مختلف دیگر، حمایت می‌کند تا این شرکت‌ها بتوانند با استفاده از این تسهیلات به سمت تولید صنعتی محصولات خود حرکت کرده و جامعه را از محصولات خود منتفع کنند.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت فراوان وقف پول و بهره‌گیری از آن برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف نیز گفت: وقف پول دارای شرایط ویژه‌اتی است که باید به دقت آن را بررسی کرد. البته امروز مشکلات حوزه وقف پول مرتفع شده و همگان با هر میزان توان مالی که دارند می‌توانند در این زمینه ورود کرده و وقف پول کنند. حتی در این رابطه گروهی از افراد می‌توانند سرمایه‌های خود را در کنار یکدیگر قرار داده و به صورت مشارکتی نسبت به وقف پول خود اقدام کنند. 

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف تصریح کرد: همچنین، متصدیان امر در سازمان اوقاف نیز بعد از وقف پولی که از سوی مردم انجام می‌‎شود، باید به سرعت وارد عمل شده و با تبدیل پول وقف شده به دارایی‌های مختلف، از کاهش ارزش پول وقف شده جلوگیری کنند. یکی از محاسن بزرگ وقف پول این است که هر فردی با هر میزان پول می‌تواند در آن مشارکت کند. در ادامه نیز سازمان اوقاف می‌تواند با توجه به نیات واقفان از پول به دست آمده برای سرمایه‎گذاری و تولید استفاده کرده و زمینه را برای رفع نیازهای جامعه و انتفاع تمامی مردم از این عایدات فراهم کند. این موضوع نیز به خودی خود می‌تواند در راستای کمک به تحقق شعار سال به کار آمده و زمینه را برای رشد سرمایه‌گذاری و تولید در کشور فراهم کند.             

انتهای پیام
captcha