کد خبر: 4277132
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰

لغو ویزای 1500 دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا

دولت آمریکا ویزای تحصیلی 1500 دانشجوی خارجی را به دلیل حمایت از حقوق فلسطینیان لغو کرده؛ این اقدام، دانشجویان را با سردرگمی و اختلال در زندگی روزمره انها مواجه کرده است.

به گزارش ایکنا به نقل از میدل ایست آی، زندگی حدود 1500 دانشجوی خارجی در آمریکا پس از لغو ویزای F-1 یا J-1 در هفته‌های اخیر دچار آشفتگی شده است.

 
طبق تحقیق انجام شده توسط Inside Higher Ed، دانشجویان بیش از 240 دانشگاه آمریکایی با مشکل تغییر وضعیت قانونی اقامت خود روبه‌رو شده‌اند، به این معنی که دیگر نمی‌توانند تحصیلات خود را شخصاً تکمیل کنند و باید به خانه بازگردند.
 
سه دانشگاه به میدل ایست آی گفته‌اند که هیچ اطلاع قبلی دریافت نکرده‌اند و دلایل اخراج دانشجویان نامعلوم است.
 
در مورد تغییر وضعیت این دانشجویان نه با آنها و نه با دانشگاه‌ها تماس مستقیمی گرفته نشده است. دانشگاه واشنگتن اعلام کرد ویزای تحصیلی که 13 نفر از دانشجویانی که به تازگی ثبت نام کرده‌اند و 10 فارغ‌التحصیل کارشناسی که در دوره‌های تحصیلات تکمیلی ثبت نام کرده‌اند لغو شده است.
 
دانشگاه کانکتیکات هم اعلام کرد که ویزای 12 دانشجو شامل شش دانشجوی کارشناسی و شش دانشجوی کارشناسی ارشد و همچنین یک فارغ‌التحصیل دوره حرفه‌ای کارشناسی ارشد در دانشگاه، لغو شده است. در همین حال، دانشگاه راتگرز در نیوجرسی هم خبر داد ده‌ها دانشجوی این دانشگاه تحت تأثیر این اقدام قرار گرفته‌اند.
 
دانشگاه واشنگتن در بیانیه‌ای عمومی اعلام کرد که هیچ نشانه‌ای مبنی بر لغو ویزای دانشجویی به دلیل هرگونه فعالیت سیاسی وجود ندارد. این دانشگاه افزود: ما هیچ نشانه‌ای نداریم که این اقدامات به دلیل یک فعالیت یا استفاده از حق آزادی بیان انجام شده باشد.
 
همه این موارد یک ویژگی مشترک دارند: هیچ یک از دانشجویان به جرمی متهم نشده‌اند. در عوض، دولت از قانونی مهاجرتی استفاده می‌کند که به ندرت مورد استناد قرار می‌گیرد که به وزیر امور خارجه اجازه می‌دهد در صورتی که وی حضور آنها را تهدیدی برای سیاست خارجی ایالات متحده بداند، می‌تواند ویزای آنها را لغو کند.
 
در پایان ماه مارس، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که اگر دانشجویان در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند واشنگتن هرگونه روادیدی را که قبلاً صادر شده بود لغو خواهد کرد. او طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما به شما ویزا دادیم که بیایید و تحصیل کنید و مدرک بگیرید، نه اینکه تبدیل به یک فعال اجتماعی شوید که دانشگاه ما را خراب می‌کند. 
 
او همچنین در آن زمان اعلام کرد که ممکن است بیش از 300 ویزا را باطل کرده باشد. او گفت: در این مرحله احتمالاً بیش از 300 ویزا باشد. ما هر روز این کار را انجام می‌دهیم. امیدوارم این کار به‌زودی تمام شود و از شر همه آنها خلاص شویم اما هر روز به دنبال این دیوانه‌ها هستیم که همه چیز را خراب می‌کنند.
 
امیر مکلد، وکیل مستقر در میشیگان که وکالت معترضان حامی فلسطین را برعهده داشته است، گفت که روبیو مخالفان را به عنوان یک تهدید امنیت ملی جلوه می‌دهد. وی افزود: آنچه ما می‌بینیم و شاهد آن هستیم، تلاشی هماهنگ برای مجازات دانشجویان معترض است، به ویژه وقتی صحبت از تظاهرات طرفدار فلسطین می‌شود. این قبلاً تنها یک مخالفت سیاسی عادی بود.
 
مکلد گفت که با وجود اینکه اعتراض در کشور رفتار مجرمانه محسوب نمی‌شود، دانشجویان به دلیل اعتراضات خود هدف قرار می گیرند. وی افزود که وکلای مهاجرت به دلیل کارشان توسط دولت فعلی مورد هدف قرار می‌گیرند، زیرا رویکرد دولت فعلی در جنگ غزه را به چالش می‌کشند.
 
این وکیل ادامه داد: در ماه آوریل، در حالی که از تعطیلات خانوادگی خود از جمهوری دومینیکن بازگشته بود، توسط مأموران مهاجرت فدرال در فرودگاه دیترویت بازداشت شد و از او خواستند تلفن همراه خود را تحویل دهد.  وی افزود: من در مرز بازداشت شدم صرفاً به این دلیل که وکیل یک دانشجوی معترض هستم. اینها تاکتیک‌های ارعاب و تلاش‌های دولت برای منصرف کردن وکلای مدافع از ایفای نقش‌ خود است.
 
در همین حال، از آنجایی که دلایل لغو روادید برای دانشجویان ارائه نمی‌شود، مشخص نیست که آیا آنها می‌توانند کاری برای به چالش کشیدن آن انجام دهند یا خیر. برخی از دانشجویان برای جلوگیری از بازداشت توسط مأموران مهاجرت و گمرک، کشور را ترک می‌کنند، در حالی که برخی دیگر پرونده‌های حقوقی را علیه دولت فدرال آغاز کرده‌اند.
 
انتهای پیام
captcha