به گزارش ایکنا به نقل از اسکای نیوز، واتیکان اعلام کرد پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان که از مدتها قبل درگیر بیماری بود، امروز دوشنبه (اول اردیبهشت) در سن 88 سالگی درگذشته است.
او نخستین پاپ از قاره آمریکا، اولین عضو فرقه یسوعی و اولین پاپ غیراروپایی پس از پاپ گرگوری سوم در قرن هشتم بود.
برگولیو در 17 دسامبر 1936 در بوئنوس آیرس، آرژانتین، در خانوادهای ایتالیاییتبار به دنیا آمد.
او پیش از پاپ شدن، از سال 1998 سراسقف بوئنوس آیرس بود و در سال 2001 توسط پاپ ژان پل دوم به مقام کاردینالی رسید. پاپ فرانسیس به دلیل سادهزیستی، تأکید بر عدالت اجتماعی و حمایت از فقرا شهرت داشت. او به جای اقامت در کاخ پاپی، در خانهای ساده در واتیکان زندگی میکرد و اغلب با وسایل نقلیه عمومی در آرژانتین تردد میکرد.
پاپ فرانسیس در سال 2016، در مراسمی، پای پناهجویان از ادیان مختلف را در یک مرکز پناهندگی در خارج از رم شست. او همچنین نظرات خود را در مورد طیف وسیعی از مسائل، از تغییرات آب و هوایی گرفته تا نابرابری ثروت و نقش زنان در کلیسای کاتولیک، اعلام کرد.
آخرین سخنرانی پاپ فرانسیس به مناسبت عید پاک در ۲۰ آوریل ۲۰۲۵، با درخواستی جهانی برای صلح، خلع سلاح و آزادی زندانیان بود. پاپ در سخنان خود آتشبس در غزه، آزادی زندانیان و دسترسی بشردوستانه، صلح در اوکراین، قفقاز جنوبی و بالکان غربی، خلع سلاح و آزادی مذهبی در آفریقا، از جمله سودان، کنگو، و ساحل و آشتی در میانمار را خواستار شد.
او در سالهای اخیر، چندین بار در بیمارستان بستری شده بود. در 14 فوریه (26 بهمن گذشته)، پاپ برای درمان برونشیت راهی بیمارستان شد. او هفتههای آخر عمر خود را به دلیل مشکلات تنفسی و ذاتالریه در بیمارستان «جملی» رم گذراند.
فرانسیس در دوران پاپی خود بارها به حمایت از کسانی که از جنگ و گرسنگی رنج میبرند و همچنین کسانی که در فقر هستند پرداخت و برخی به او لقب «پاپ مردم» را دادند.
بیشتر بخوانید:
پاپ: بمباران مجدد غزه را متوقف کنید
انتقاد پاپ واتیکان از جنگ علیه غزه
پاپ فرانسیس: حملات هوایی اسرائیل در غزه ظالمانه است
پاپ بارها خواستار توقف جنگ در غزه و توقف جنایات صهیونیستها علیه ملت فلسطین شده بود. او روز گذشته با ویلچر در مراسم ویژه یکشنبه مخصوص عید پاک مسیحیان در کلیسای سنت پیتر واتیکان حضور یافت و به ایراد سخنرانی خطاب به جمعیت کثیری از معتقدان و بازدیدکنندگان در محوطه این کلیسا پرداخت.
وی گفت: من به فکر مردم غزه، بهویژه جامعه مسیحیان این باریکه هستم؛ جایی که در آن یک جنگ وحشتناک به ایجاد مرگ و ویرانی و یک وضعیت انسانی تأسفبرانگیز و حاد ادامه میدهد.
رهبر کاتولیکهای جهان در ادامه این سخنرانی اضافه کرد: من از طرفهای درگیر میخواهم که آتشبس کنید، گروگانها را آزاد نمایید و به کمک مردم گرسنهای که به دنبال یک آینده همراه با صلح هستند، بروید.