به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، محمود صدیق، نایبرئیس دانشگاه مطالعات عالی و پژوهشهای الازهر دیروز، 6 اردییهشت، در پنجمین همایش بینالمللی دانشکده الهیات و قانون دانشگاه الازهر در قاهره با عنوان «انسانسازی در سایه چالشهای معاصر» تأکید کرد اسلام از زمان مبعث پیامبر(ص)، الگوی متمدن و جامعی را برای پرورش انسان ارائه داده است.
وی افزود: قرآن کریم و سنت پیامبر(ص) بر پرورش نفس، عقل، بدن و روح به شیوهای متعادل که منجر به تعالی در دنیا و آخرت میشود، تمرکز دارند.
محمود صدیق تصریح کرد: قرآن کریم به طور جامع به رشد و تکامل انسان پرداخته است؛ چنانچه در آیه 77 سوره قصص میفرماید: «وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَلَا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ: و با آنچه خدايت داده سراى آخرت را بجوى و سهم خود را از دنيا فراموش مكن و همچنانكه خدا به تو نيكى كرده نيكى كن و در زمين فساد مجوى كه خدا فسادگران را دوست نمىدارد».
وی ادامه داد: پیامبر(ص) برای تربیت و تهذیب نفوس آمد و بر رسوم جاهلیت مانند قطع روابط خانوادگی و ترجیحدادن هوسها و حب مال بر ارزشهای انسانی، غلبه کرد.
نایبرئیس دانشگاه مطالعات عالی الازهر با یادآوری موضع جعفر ابن ابیطالب در مقابل نجاشی، پادشاه حبشه و دفاع وی از ارزشهای انسانی اسلام، گفت: این ارزشها در ساختن امتی نقش داشت که تمدن بزرگی را پدید آورد که قرنها دوام آورد و الگوهای شایستهای از علم، اخلاق و عدالت ارائه داد.
وی توضیح داد که تمدن اسلامی به یک جنبه از زندگی بشر محدود نمیشود، بلکه شامل رشد و پرورش نفس، عقل، جسم و روح میشود و مردم را به سوی همه خوبیها هدایت و از همه فسادها نهی میکند.
صدیق با اشاره به احادیث نبوی که به تزکیه و تربیت جامع دعوت میکنند، اظهار کرد که پیامبر(ص) الگویی از این ساختار جامع برای رشد انسان بود، زیرا او به هر آنچه که به نفع زندگی انسان است، فرمان میداد و از هر آنچه که آن را فاسد میکند نهی میکرد.
وی گفت: جهان امروز به شدت نیازمند بازگشت به آموزههای این دین حقیقی مبتنی بر ارزشها، اخلاق و آموزش آن است تا بتواند با چالشهای بزرگی که امت اسلامی و جهان عرب را تهدید میکند، مقابله کند.
محمود صدیق با اشاره به نقش مساجد در امتسازی و تأکید السیسی، رئیسحمهور مصر بر تقویت نقش تربیتی و آموزشی مساجد، بیان کرد: مسجد همواره کانون آموزش، فرهنگ و زندگی اجتماعی بوده است و نه تنها مکانی برای عبادت، بلکه محلی برای آموزش ارزشهای زندگی و تحکیم هویت به شمار میآید.
وی تأکید کرد: اسلام تنها محدود به اهتمام به آخرت نیست؛ بلکه به توازن میان دنیا و آخرت دعوت کرده است؛ چنانچه در آیه 77 سوره قصص میفرماید: « وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَلَا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا: و با آنچه خدايت داده سراى آخرت را بجوى و سهم خود را از دنيا فراموش مكن».
انتهای پیام