به گزارش خبرنگار ایکنا، همایش گرامیداشت روز روانشناس امروز، نهم اردیبهشتماه با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، حجتالاسلام متقیفر، معاون فرهنگی کمیته امداد و غلامعلی افروز و شکوه نوابینژاد از پیشکسوتان عرصه روانشناسی در محل سالن فجر کمیته امداد برگزار شد.
در ابتدای این همایش، حجتالاسلام متقیفر، معاون فرهنگی کمیته امداد طی سخنان ضمن عرض خیر مقدم به حضار در مراسم و تبریک به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر بیان کرد: طی دو سال گذشته تلاشهای خوبی از سوی کمیته امداد برای ایجاد کلینیکهای رز و ارائه مشاوره به مددجویان تحت پوشش انجام شده است و امیدوارم شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه باشیم. امروز حدود ۳۵ هزار دختر تحت پوشش کمیته امداد در طرح یاس شرکت کردهاند که آمار بالایی است.
وی در ادامه سخنان خود افزود: طرح یاس یکی از طرحهای ویژه کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) بوده و حرکت بسیار مثبتی در راستای اشتغالزایی و مهارت آموزی دختران تحت پوشش است.
متقیفر با اشاره به اینکه امروز اولین کلینیک تخصصی رز در خراسان جنوبی افتتاح میشود، اظهار کرد: مهمترین برنامه امروز رونمایی از سامانه تلفنی ۱۶۰۵ خواهد بود که مربوط به مشاوره تلفنی ویژه کمیته امداد است. امروز با حضور ریاست کمیته امداد و اساتید حاضر از این سامانه رونمایی خواهد شد.
در ادامه، غلامعلی افروز، از پیشکسوتان عرصه روانشناسی نیز در سخنانی بیان کرد: علوم پایه، فرش علوم انسانی و روانشناسی نیز عرش علوم انسانی است. خداوند متعال روانآفرین است و در ۱۶ هفتگی دوران بارداری روح الهی در جنین دمیده میشود که این زمان در واقع آغاز کنشهای روانی و روانشناسی است.
وی افزود: فرزندان در ۱۶ هفتگی قدرت یادگیری پیدا میکنند و روانشناسی در این دوران تبلور مییابد؛ لذا هدف از روانشناسی شناخت خصیصههای شخصیتی، رفتارها و ریشههایی پدیدآیی رفتارهاست. روانشناسی برای آفرینش بستر مطلوب برای رشد و شکوفایی وجود انسان است. اگر شکوفایی وجود نباشد، اختلالات و مشکلات ایجاد خواهد شد. اصل وجود انسان آرامش است که اگر نباشد، افسردگی و اضطراب ایجاد خواهد شد و رسالت ما در این زمینه تقویت آرامش است. مهمترین حق فرزندان جامعه حاکم شدن حقوق عاطفی در خانواده است و حقوق عاطفی نیز به معنای حسن تأمین نیازهای فطری بشر است.
وی تصریح کرد: مثبتاندیشی سادهاندیشی نیست و در حقیقت پاسخ به نیاز فطری انسان است که این نیاز فطری نیز همان تکریم و توجه است. به همین دلیل بود که پیامبر اکرم(ص) همواره به تکریم انسانها تأکید داشتند. حداقل تکریم نیز گوش دادن به سخنان و رفع نیازهای عاطفی انسانهاست.
این پیشکسوت عرصه روانشناسی اظهار کرد: امروز بسیاری از افراد زبان ترغیب دیگران را بلد نیستند و نمیتوانند برای دیگران آرامش ایجاد کنند. برای مثال واژههایی مانند بیماری و مرض و بیمار جایگاهی در دنیا ندارد؛ چراکه تمامی این واژهها باعث ایجاد ناراحتی و اضطراب میشود. کار روانشناس ایجاد بستری برای شکوفایی وجود انسان است.
افروز تصریح کرد: اضطراب و افسردگی انسان را پریشان میکند. غالب دعواها و شکوههای امروزی ریشه در گذشته دارد و انسانهای زیادی قدرت بخشش و گذشت ندارند. انسان باید اهل بخشش و گذشت باشد و کینهها را کنار بگذارد. ریشه بسیاری از جنایات عدم توانایی در بخشش و گذشت است. انسان باید امیدآفرین و بخشایشگر باشد.
وی بیان کرد: وجود انسان زمانی جوانه میزند که بخشنده و مصفا باشد. انسانهای انحصارطلب هیچگاه رشد نمیکنند و باید به خود آیند. همه آموزههای دینی انسان بر فطرت، اخلاق، معنویت، منطق و عقلانیت استوار است. امروز میانگین طلاق در بین روانشناسان کمتر از باقی جامعه نیست. روانشناسانی که میخواهند مصلح جامعه باشند ابتدا باید خانواده ایشان از آنها راضی باشد. نباید بگذاریم فرزندان جامعه در دیروز بمانند؛ چراکه این مسئله آغاز افسردگی است. آرامش مقولهای است که در لحظه ایجاد میشود و روانشناسان باید به جامعه بیاموزند که در حال زندگی کنند.
وی تصریح کرد: خداوند متعال واحد عمر انسان را به صورت روزانه به او عطا میکند؛ لذا اگر انسانها در روز زندگی کرده و افسردگی نداشته باشند، بسیاری از تعارضات و مشکلات دنیا حل خواهد شد. تمامی خصیصههای نیکوی انسان در قرآن کریم آمده است و باید به خوبی بدان پرداخته شود. امروز بسیاری از آسیبهای جامعه حاصل فزونخواهی انسان است.
افروز بیان کرد: انسان فزونخواه وقتی با تجارب ناخوشایند مواجه میشود، طغیان میکند؛ لذا باید پای در راهی بگذاریم که خصیصههای نیکوی انسانی که در قرآن کریم آمده است را سرلوحه زندگی خود قرار داده و در مسیر نورانی الهی گام برداریم.
انتهای پیام